به گزارش برداشت روز، به نقل از روابط عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی نوری با حضور ارکانمجمع و حضور بیش از ۸۶ درصد سهامداران در سالن همایشهای پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.
تقی صانعی،در گزارش خود به مجمع گفت: در سال ۹۸ با برنامهریزی و تلاش صورت گرفته موفق شدیم در مجتمع بیش از چهار میلیون و ۳۳۸ هزار تن محصول تولید کنیم که ۹۷ درصد ظرفیت اسمی و ۱۰۶ درصد برنامه تولید بود.
وی افزود: مبلغ فروش ما در سال گذشته ۲۴ هزار میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان بود که ۱۰ هزار میلیارد تومان بیشتر از سال ۹۷ است و ناشی از افزایش نرخ ارز و افزایش تولید با ارزشتر است.
مدیرعامل نوری تصریح کرد:در سال ۹۸ با اجرای پروژههای که انجام دادیم برای اولین بار توانستیم به رکورد ۶۸۵ هزار تن پارازایلین در شرکت دست پیدا کنیم که خوشبختانه این رکورد را مجددا در سه ماهه اول سال ۹۹ شکستیم و افزایش حدود ۱۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش در تولید پارازایلین داشتیم.
صانعی با بیان اینکه تمام هم و غم ما افزایش و بهینهسازی تولید و تولید محصولات با ارزشتر است، افزود: ما در سال ۹۸ توانستیم رکورد تولید بنزن را با ۴۱۷ هزار و ۷۱۶ تن بشکنیم و در سه ماهه اول سال ۹۹ توانستیم با اصلاحات و پروژههای که انجام دادیم ۷ تا ۵ درصد تولید بنزن را بالاتر ببریم که موفقیت بسیار خوبی است.
به گفته وی بالا بردن کیفیت خوراک از طریق کاهش فشار بخار از ۱۱ و ۱۲ به هشت ونیم موجب افزایش تولید محصولات اصلی و کاهش محصولات فرعی شرکت شده است.
وی افزود:سود ناخالص مالی شرکت در سال ۱۳۹۸ حدود ۳۰۰ درصد افزایش یافته، سود عملیاتی در حدود ۱۰۰ درصد در ماه و سود خالص ماه در حدود ۶۰ درصد افزایش پیدا کرد.
مدیرعامل پتروشیمی نوری، تحقق سود عملیاتی شرکت را ۲۸۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته اعلام کرد و گفت: این سود نشان دهنده این است که سود نوری از محل تولید خودش است و سهم سایر منابع در سود شرکت بسیار کم است که همین موضوع نشاندهنده بنیادی بودن سهم است.
صانعی همچنین از داخلیسازی بیش از ۳۱۰۰ قطعه و اقلام پیچیده در صنعت پتروشیمی در نوری خبرداد و گفت: تمام کاتالیست های مورد نیاز پتروشیمی نوری امروز به غیر از یککاتالیست که آن هم در مرحله پایلوت پلنت است داخلیسازی شده است.
وی تاکید کرد: حتی اگر کشور تحریم نباشد ۶ ماه تا یک سال طول میکشد تا یک کاتالیست بعد از سفارش به دست ما برسد که با مشارکت شرکتهای دانشبنیان داخلی ۸ کاتالیست داخلیسازی شد و از زمان سفارش تا تحویل تنها دو هفته زمان لازم است.
صانعی همچنین از داخلیسازی ۷۴ قطعه در سه ماهه ابتدایی سال ۹۹ در این مجتمع خبر داد و گفت: امسال حدود ۲۰۰ قطعه در پتروشیمی نوری داخلی سازی خواهد شد و هدف گذاری ما بالای ۷۵ درصد داخلی سازی است.
مدیرعامل پتروشیمی نوری عرضه سهام این شرکت به بورس با قیمت ۳ هزار و ۱۲۵ تومان و رشد حدود ۶۰۰ درصدی این سهم در یکسال گذشته، پایداری سبد محصولات، خرید پتروشیمی هنگام، شروع پروژه شیرین سازی برش سنگین، احداث خط بارگیری آروماتیکهای سنگین، پیادهسازی مدیریت دانش و حل اختلافات مالی و پتروشیمی جم و شرکت ملی نفت ایران را از مهمترین اقدامات انجام شده شرکت در سال ۹۸ عنوان کرد.
صانعی، تکمیل و راه اندازی پروژه هنگام برگزاری مناقصه پروژه زیروفلرینگ، افزایش سرمایه به میزان ۲۰۰ درصد، پیاده سازی مدیریت تکنولوژی و اضافه شدن محصول آروماتیک سنگین به سبد فروش صادراتی را از برنامههای این شرکت در سال ۹۹ عنوان کرد.
وی در پایان از تحقق سه هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سود خالص در سال۹۸ خبر داد.
در ادامه گزارش حسابرسی قرائت شد و صورتهای مالی شرکت به تصویب رسید.
همچنین سعید محبیفرد رییسمجمع با اشاره به هزینه ۱۷ میلیارد و۶۰۰ میلیون ریالی پتروشیمی نوری در سال برای مسئولیت اجتماعی گفت: کمک به منطقه به ویژه در شرایط کرونا وظیفه ماست و باید مشارکت حداکثری برای مهار این ویروس و کمک برای رفع نیازهای منطقه داشته باشیم برای همین پیشنهاد ما تخصیص بودجه ۳۵ میلیارد ریالی برای هزینه در حوزه مسئولیتهای اجتماعی از سوی شرکت پتروشیمی نوری در قالب مصوبات شورای راهبردی است.
مجمع با این پیشنهاد موافقت کرد و قرار شد سال آینده گزارش هزینه های انجام شده در حوزه مسئولیتهای اجتماعی نیز به مجمع ارائه شود.
رییس مجمع در پایان با اعلام اینکه سود قابل تخصیص ۴ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومانی به سهامداران است،گفت: با توجه به افزایش سرمایه ۶۰۰ میلیارد تومانی و همچنین برخی مغایرتها که به زودی به نفع پتروشیمی نوری رفع خواهد شد، سود قابل تخصیص واقعی به سهامداران ۳۱۰۰ میلیارد تومان است که معادل هزار و چهل و دو تومان و چهل ریال است به ازای هر سهم و پیشنهاد ما تخصیص سود هزار تومانی به ازای هر سهم است.
این پیشنهاد مورد تصویب قرار گرفت و قرار شد سود تخصیص داده شده به سهامداران حقیقی ظرف مدت ۲ هفته از طریق سامانه سجام واریز شود.