به گزارش برداشت روز، غلامرضا فتحعلی در نشست خبری همزمان با روز خبرنگار، با بیان آنکه بانک سینا جزو پیشگامان فعالیت در حزوه مسئولیت اجتماعلی است، تصریح کرد: این بانک در پرداخت تسهیلات تکلیفی جایگاه بسیار مطلوبی دارد بهطوری که از لحاظ درصد پوشش بودجه در سه حوزه وام فرزندآوری، اشتغالزایی بهزیستی و ودیعه مسکن، رتبه اول نظام بانکی را کسب کرده است.
به گفته وی، بانک سینا از لحاظ مانده مطالبات غیرجاری نیز در بین بانکهای خصوصی کشور در جایگاه دوم دارنده کمترین میزان مطالبات غیرجاری است که نشان میدهد اقدامات نظارتی و اعتبارسنجی به نحو مطلوبی از سوی همکاران صورت گرفته و قابل تقدیر است.
وی در خصوص اینکه برخی بانکها به دنبال اعطای نرخ سودهای بالاتر از مصوبه شورای پول و اعتبار برای جذب سپردههای جدید هستند و واکنش شما به این موضوع چیست، اظهار داشت: بانک مرکزی برای بانکها حد رشد داراییها تعریف کرده است. در حال حاضر وضعیت مناسبی در جذب سپرده در بانک سینا داریم و موازنه سپردهها را بهگونهای تنظیم کردیم که به میزان جذب بتوانیم تخصیص هم بدهیم.
فتحعلی افزود: اگر با روشهایی اقدام به جذب سپرده بیشتر کرده و منابع گرانقیمت جذب کنیم اما امکان تخصیص منابع را نداشته باشیم، موجب ایجاد خسارت میشود. بنابراین به دنبال جذب غیرمعقول سپردهها نیستیم، علاوه بر اینکه خود را مقید به رعایت نرخهای مصوب شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی میدانیم.
وی تقدیر رئیس شورای فقهی بانک مرکزی از عملکرد بانک سینا را نتیجه رعایت انضباط قانونی و تطبیق محصولات بانک سینا با موازین شرعی تعیینشده دانست و افزود: همواره شفافیت عملکردی بانک سینا توسط نهادهای نظارتی مختلف تأیید شده و همچنان در مسیر شفافیت حرکت خواهیم کرد
فتحعلی همچنین در خصوص تشریح عملکرد سال گذشته بانک سینا گفت: این بانک در سال ۱۴۰۱ شاهد رشد بیش از ۲۷ درصدی منابع بوده است و به این ترتیب، منابع بانک در پایان سال گذشته به حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان رسید.
وی افزود: تسهیلات پرداختی این بانک که بر اساس یک برنامهریزی مدون و منسجم و در چارچوب ضوابط و مقررات بانک مرکزی صورت گرفته، در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۳ درصد رشد داشته است. در این سال حدود ۴۷۷ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده که این رقم در سال قبل از آن ۳۸۷ هزار میلیارد ریال بوده است.
فتحعلی تصریح کرد: بانک سینا در پایان سال ۱۴۰۱ با تحقق مبلغ ۱۱ هزار و ۱۹۳ میلیارد ریال سود خالص، توانست به میزان ۵۳ درصد نسبت به سال قبل از آن سود خالص خود را افزایش دهد و به این ترتیب شاهد تحقق ۱۵۰ درصدی سود پیشبینیشده و بودجهشده بانک سینا در سال ۱۴۰۱ بودیم و در سال ۱۴۰۲ نیز با اتخاذ تصمیمات صحیح و اقدامات مؤثر، افزایش سودآوری بانک سینا استمرار خواهد یافت
وی در خصوص بانکداری دیجیتال و پلتفرمی در بانک سینا گفت: بانک سینا در سال جاری بهرهبرداری از پنج پلتفرم بانکداری دیجیتال را در دستور کار قرارد داده که از جمله دستاوردهای بهرهبرداری از این پلتفرمها، انجام کلیه عملیات مربوط به بانکداری خرد و اجتماعی بر روی آنهاست.
مدیرعامل بانک سینا با بیان اینکه بانک سینا در حوزه بانکداری دیجیتال و پلتفرمی از تحولات روز نظام بانکی عقب مانده بود، اظهار داشت: در طرح راهبردی کسبوکار بانک سینا که از سال جاری عملیاتی شده، توجه ویژهای به جبران این عقبماندگیها شده است و تلاش داریم با ساماندهی «سرزمین هوشمند سینا» که بستری برای ارائه پلتفرمهای بانکداری دیجیتال است، اقدام به بهرهبرداری از مجموعه پلتفرمهای بانکداری دیجیتال کنیم.
فتحعلی ادامه داد: سرزمین هوشمند سینا دارای رویکرد تحولی در کسبوکار بانکداری الکترونیک است و زیستبوم مبتنی بر پلتفرمها برای توسعه بانکداری دیجیتال، ایجاد زنجیره ارزش دیجیتال در حوزه کسبوکارهای آنلاین، هوشمندسازی فعالیتهای مالی و… در بانک سینا محسوب میشود. مقرر شده است در این سرزمین هوشمند مجموعهای از پلتفرمها و سامانههای آنلاین با بهرهگیری از ظرفیتهای نوین بانکداری دیجیتال شکل بگیرند.
وی اظهار داشت: در نخستین گام، اپلیکیشن بانکداری دیجیتال بانک سینا با نام «سیبانک» در این سرزمین شکل گرفته است و در حال حاضر موضوعاتی مانند احراز هویت، افتتاح حساب و درخواست صدور کارت در این سامانه به صورت برخط انجام میشود که مقرر است به زودی همه خدمات بانکداری خرد و اجتماعی از جمله دریافت کلیه تسهیلات، صدور و ارائه چک الکترونیک و… نیز بر روی این پلتفرم ارائه شوند و به این ترتیب مشتریان حقیقی و دارندگان کسبوکارهای کوچک از حضور در شعب بانک سینا برای دریافت خدمات خود بینیاز خواهند بود.