به گزارش برداشت روز، به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل پژوهشکده بیمه، در بیستودومین جلسه کارگروه تکافل پژوهشکده بیمه که عصر چهارشنبه ۱۴ تیرماه ۱۴۰۱ با حضور دکتر محمدمهدی عسگری رئیس پژوهشکده بیمه، اعضای کارگروه تکافل پژوهشکده، دکتر موسی رضایی میرقائد مدیرعامل شرکت بیمه البرز و معاونین و مدیران ارشد این شرکت در محل پژوهشکده بیمه برگزار شد، ضمن ارائه الگوی پیشنهادی شرکت بیمه البرز برای ارائه محصولات تکافلی در صنعت بیمه کشور، ابعاد فقهی، حقوقی و فنی این الگو بررسی و نکات تکمیلی اعضای کارگروه در راستای انطباق بیشتر طرح پیشنهادی با چارچوب عملیاتی بومیسازی شده تکافل مطرح شد.
در ابتدای این نشست رئیس پژوهشکده بیمه با اشاره به دیدار اخیر خود با رئیس جمهور و طرح موضوع اجرایی سازی تکافل در صنعت بیمه افزود، در نشست مشترک با رئیس جمهور، رویه پژوهشکده بیمه درزمینه آغاز عملیاتیسازی تکافل از مسیر شرکتهای بیمه، مورد تایید واقع گردید و رئیس جمهور بر ارائه تکافل در قالب تنظیمات قانونی، تعامل با کشورهای اجرا کننده تکافل برای انتقال تجربیات روز دنیا به صنعت بیمه ایران، ادامه تعاملات بین المللی و برنامه های آموزشی و فرهنگسازی تکافل از طریق رسانه ملی تاکید کرد.
دکتر عسگری در بخش دیگر سخنان خود، به ارائه گزارشهایی در خصوص فعالیتهای جاری پژوهشکده بیمه پرداخت و اعلام کرد که علاوه بر ارتباطات ایجاد شده با صنعت بیمه کشور سوریه، تعاملاتی نیز با کشور ترکیه و با شیعیان این کشور آغاز و مسیر برای فعالیتهای شرکتهای بیمه در ترکیه نیز هموار گردیده است.
رئیس پژوهشکده بیمه همچنین از برگزاری دومین دوره آموزش بینالمللی مدیران صنعت بیمه در حوزه تکافل با همکاری پژوهشکده بیمه و دانشگاه اینسیف، در مرداد ماه سال ۱۴۰۲ به صورت حضوری در کشور مالزی خبر داد و افزود، این دوره آموزشی که به مدت دو هفته برگزار میگردد، شامل آموزشهای نظری و آموزش عملیاتی میباشد و شرکتکنندگان در این دوره از نزدیک با طرز کار شرکتهای تکافل در مالزی آشنا خواهند شد.
دکتر عسگری همچنین از تصویب عنوان و محورهای اصلی سیامینهمایشملی و یازدهمین همایش بینالمللی بیمهوتوسعه خبر داد و افزود؛ با توجه به تاکید رئیس جمهور بر موضوع تکافل به عنوان تکامل صنعت بیمه، عنوان همایش سال جاری به «تکامل زیست بوم صنعت بیمه (تکافل، حکمرانی، فناوریهای نوین)» اختصاص یافته است.
رئیس پژوهشکده بیمه افزود، تاکنون ۱۹ مقاله از سوی نهادهای بینالمللی خارج از کشور جهت ارائه در همایش بیمه و توسعه سال ۱۴۰۲ به پژوهشکده بیمه ارسال شده است و پیشبینی میشود در همایش سال جاری ۲۰ سخنرانی علمی در قالب چهار پنل بینالمللی توسط اساتید و فرهیختگان دانشگاهها و موسسات بینالمللی دنیا برگزار گردد.
دکتر عسگری یادآور شد، برنامههای کلی همایش سال جاری مانند سال گذشته شامل «برگزاری پیش رویدادهای ماهانه همایش»، «برگزاری پنلهای تخصصی»، «برگزاری پنل تخصصی ویژه دانشجویان دکترا»، «برگزاری کارگاههای آموزشی (پسارویداد)»، «معرفی پیشکسوت صنعت بیمه»، «معرفی مقالات برتر»، «معرفی کارمند و مدیر برتر صنعت بیمه»، «معرفی کتاب سال صنعت بیمه (تألیف و ترجمه)» میباشد که «معرفی ایده برتر در صنعت بیمه و تکافل»، «معرفی ۳ رساله دکتری برتر و ۳ پایاننامه کارشناسی ارشد برتر» و «معرفی پژوهشگر برتر صنعت بیمه و تکافل» نیز به این برنامهها اضافه گردیده است.
دکتر عسگری به تفاهمنامه اخیر پژوهشکده بیمه با دانشگاه خوارزمی نیز اشاره و تصریح کرد، بر اساس این تفاهمنامه و تفاهمنامهای که پیش از این با دانشگاه شهید بهشتی منعقد گردیده است، برنامهریزی برای تاسیس دوره DBA در حوزه بیمه و تکافل در حال انجام میباشد.
رئیس پژوهشکده بیمه، به برگزاری چهارمین جلسه از سلسله وبینارهای تکافل با همکاری پژوهشکده بیمه و دانشگاه بینالمللی اسلامی مالزی در تاریخ ۱۷ تیرماه نیز اشاره کرد و افزود، در آینده نزدیک سلسله وبینارهای تکافل با همکاری پژوهشکده بیمه و مؤسسه اقتصاد و مالی اسلامی دانشگاه مرمره ترکیه (MUISEF) برگزار خواهد شد.
در این نشست مدیرعامل شرکت بیمه البرز، از تکافل به عنوان نهاد نوپا در صنعت بیمه یاد کرد و افزود، شکلگیری این نهاد چالشهای خاص خود را دارد و امید است که بیمه البرز بتواند پیاده سازی تکافل را به صورت مطلوب به انجام برساند.
دکتر رضایی میرقائد، با اشاره به توافق اخیر بین کشور ایران و سوریه در حوزه همکاریهای اقتصادی، از تاسیس شرکت بیمه مشترک ایران و سوریه با مشارکت ۶۰ درصدی بیمه البرز و سهم ۴۰ درصدی صنعت بیمه سوریه در آینده نزدیک اشاره کرد و افزود، صنعت بیمه سوریه ۸ شرکت سوری از جمله شرکت العقیله سوریه را در این زمینه معرفی کرده است که عملیات بیمهگری آنها کاملا بر مبنای تکافل است و از جمله برنامههای برونمرزی در این طرح نیز تاسیس ۱۱ شعبه در کشورهای حاشیه خلیج فارس میباشد.
مدیر عامل شرکت بیمه البرز تصریح کرد، کشور سوریه در زمینه تکافل از تجارب ارزشمندی برخوردار است و امید است که همکاری شرکت بیمه البرز با صنعت بیمه سوریه، در کنار اجرایی سازی تکافل توسط این شرکت در داخل کشور، سرآغاز رویدادهای تاثیرگذار در صنعت بیمه ایران باشد.
مدیرعامل شرکت بیمه البرز همچنین آمادگی این شرکت را برای ارائه محصولات تکافلی در قالب پنجره تکافل و نیز تاسیس شرکت تکافل اعلام کرد و افزود؛ شرکت بیمه البرز تابع قوانین جاری در صنعت بیمه است و چنانچه دستور تاسیس شرکت تکافلی از سوی پژوهشکده بیمه صادر شود بیمه البرز این آمادگی را دارد که اولین صندوق تکافل را در کشور تاسیس نماید.
در پایان این جلسه، رئیس پژوهشکده بیمه آییننامه پیشنهادی شرکت بیمه البرز را مشروط بر اعمال اصلاحات مد نظر اعضای کارگروه تکافل و تایید گروه مطالعات اسلامی پژوهشکده بیمه مورد تایید دانست و تصریح کرد، با توجه به ظرفیتهای شرکت بیمه البرز پیشنهاد میگردد ضمن بررسی دقیق مباحث فقهی و برگزاری جلسات مشترک میان شورای فقهی صنعت بیمه و شرکت بیمه البرز، عملیات اجراییسازی صندوق تکافل انجام و به عنوان الگویی جامع برای کلیه شرکتهای بیمه مورد استفاده قرار گیرد.