به گزارش برداشت روز، به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل پژوهشکده بیمه، در این مقاله علمی که توسط دکتر محبوبه اعلائی عضو هیات علمی گروه پژوهشی بیمههای اشخاص پژوهشکده بیمه نگاشته شده است، تاثیر استفاده از جدول عمر بومی بر حق بیمه استاندارد و تعدیل شده انواع محصولات بیمه زندگی مورد بررسی قرار گرفته است.
در مسئله قیمتگذاری بیمههای زندگی احتمالات مرگ و میر یکی از فاکتورهای ریسک در محاسبه ریسک بیمهشده است که با استفاده از جدول عمر که معمولاً بر اساس اطلاعات جمعیتی کشورها تدوین شده محاسبه میشود. جدول عمر ایران نیز بر اساس اطلاعات جمعیتی کشور تدوین و از سوی نهاد ناظر صنعت بیمه، بیمه مرکزی ج.ا.ا برای به کارگیری شرکتهای بیمه از ابتدای سال ۱۴۰۰ ابلاغ شده است.
قبل از تدوین این جدول، از جدول عمر فرانسه برای محاسبات حق بیمه استفاده میشد. با توجه به بلندمدت بودن قراردادهای بیمه زندگی، میزان تاثیر استفاده از جدول عمر بومی بر حق بیمه این محصولات از اهمیت ویژهای برخوردار است. زیرا حق بیمه کم موجب زیان بیمهگر و ایجاد مشکل در زمان ایفای تعهدات خواهد بود و حق بیمه زیاد، تضییع حقوق بیمهگذار را به دنبال خواهد داشت.
یافتههای تحقیق بیانگر این است که حق بیمه خالص استاندارد محاسبه شده بر اساس اصل تعادل برای محصولات عمر زمانی، بیمه عمر مختلط و بیمه مستمری، برای جدول ایران با جدول فرانسه متفاوت است. همچنین اثر تغییرات سن و تغییرات مدت قرارداد محصولات بیمه زندگی بر حق بیمه تحلیل شده است.
علاوه بر این، ضرایب تعدیل احتمالات مرگ و میر برای بیمهشده با وضعیت سلامتی خاص محاسبه شده و حق بیمههای تعدیل شده و درصد تغییرات آن نسبت به حالت استاندارد برای جداول ایران و فرانسه به دست آمده است که تفاوت بین حق بیمههای تعدیل شده بر اساس جداول ایران و فرانسه همچنان مشهود است.
برای دریافت متن کامل این مقاله علمی به لینک زیر مراجعه فرمایید.
https://www.jpaiassoc.ir/article_701016.html