دستگاه سیل وکیوم یکی از تجهیزات پرکاربرد در حوزه بسته بندی مواد دارویی است که با استفاده از آخرین تکنولوژی های روز دنیا توانسته است میزان سطح بهداشت و کارایی محصولات دارویی را ارتقاء دهد. مواد دارویی مایع و یا خمیری شکل را میتوان با استفاده از دستگاه فیلر سیلر به صورت تمام اتوماتیک در ظروف تخصصی دارویی، بسته بندی کرد.
دستگاه سیل وکیوم جزو دسته سیل های حرارتی بحساب می آید. تفاوت این دستگاه با دیگر دستگاه های سیل در این است که امکان نصب پمپ وکیوم روی این دستگاه وجود دارد. به کمک پمپ وکیوم هوای موجود در ظرف جهت افزایش زمان ماندگاری محصول، تخلیه می شود.
انواع دستگاه بسته بندی دارو
دستگاه بسته بندی دارو انواع و اقسام مختلفی دارد که از جمله مهمترین آنها دستگاه سیل وکیوم است. در نظر داشته باشید که برای این نوع محصولات می توان از دستگاه ساشه و پیلوپک هم استفاده کرد. در ادامه این مقاله می خواهیم به بررسی دستگاه سیل وکیوم و فیلر که دستگاه های بسیار پرکاربرد با توجه به استانداردهای حوزه دارویی هستند پرداخته و جزئیات آنها را بررسی کنیم.
دستگاه سیل وکیوم
دستگاه سیل وکیوم برای بسته بندی محصولات مختلف در ظروف یکبار مصرف از جنس های مختلف است که عملیات پر کردن ظروف توسط اپراتور و یا دستگاه های دیگر انجام میشود دستگاه سیل وکیوم کار اصلاح اتمسفر محصول و همینطور پلمپ کردن بسته بندی انجام می دهد. این دستگاه میتواند برای ظروف بسیار کوچک با دهانه کمتر از یک سانتی متر تا ظروف بسیار بزرگ با دهانه حدود ۳۰ سانتیمتر کاربرد داشته باشد.
با استفاده از تکنولوژی تخلیه هوای داخل بسته بندی و تزریق گاز بی اثر مانند نیتروژن و یا ازت، ماندگاری محصول افزایش یافته و از نظر بهداشتی در وضعیت بهتری خواهد بود.
دستگاه سیل وکیوم به سه تیپ کشویی، روتاری و خطی طراحی می شود که هرکدام برای کاربردی خاص و مناسب خط تولید مشخص می باشد. به عنوان مثال دستگاه سیل وکیوم خطی معمولاً در خطوط تولید کانتینیوز و پیوسته استفاده می شود که قسمت ورودی و خروجی آن بتواند در راستای خط تولید عملیات بسته بندی و وکیوم کردن بسته ها را انجام دهد.
دستگاه فیلر سیلر
یکی دیگر از دستگاه های پرکاربرد در حوزه صنایع دارویی دستگاه فیلر سیلر است که می تواند به عنوان دستگاه تمام اتوماتیک و پیشرفته تمامی مراحل پر کردن و بسته بندی محصول در ظروف یکبار مصرف را انجام دهد. دقت عملکردی و همینطور سرعت انجام کار در دستگاه فیلر سیلر به اندازه ای است که می تواند جایگزین چندین نیروی انسانی شود و در فضایی بسیار کوچک به عنوان یک تولیدی تمام و کمال نقش خود را ایفا کند.
مراحل عملکردی دستگاه فیلر سیلر از برداشتن ظرف خالی و پرکردن آن شروع می شود و با واشر گذاری و پلمپ کردن ظرف و در نهایت درب گذاری و درب بندی و خارج کردن بسته از دستگاه پایان می یابد.
استفاده از بهترین متریال موجود در کشور و همینطور پیادهسازی آخرین تکنولوژی های روز دنیا در ساخت دستگاه فیلر سیلر باعث شده است عمر این دستگاه ها بسیار مناسب بوده و بتواند بدون دردسر و مداوم کار کند.
دستگاه سیل القایی
انواع قرص، شربت ها و دیگر محصولات دارویی که در بطری ها بسته بندی می شوند را می توان با دستگاه سیل القایی پلمپ کرد. با استفاده از این دستگاه یک لایه فویل و یا سلفون روی دهانه بطری ها پرس می شود. این دستگاه را می توان در سه نوع دستگاه سیل القایی دستی، نیمه اتوماتیک و تمام اتومایک دسته بندی کرد.
نحوه ی کار با دستگاه سیل القایی به این صورت است که فویل آلومینومی که با توجه به نوع و اندازه دهانه ظرف انتخاب شده است، درون در ظرف قرار داده شده و در ظرف بسته می شود. سپس با قرار دادن ظرف زیر دستگاه (در دستگاه سیل القایی اتوماتیک و نیمه اتوماتیک) و یا قرار دادن دسته گوشت کوب مانند سیل القایی بر روی ظرف به مدت چند ثانیه(در دستگاه سیل القایی دستی) عمل سیل کردن ظروف انجام می شود.
سرعت بسته بندی ظروف با دستگاه های سیل القایی اتوماتیک بسیار بالا بوده و برای ظرفیت های بالای بسته بندی بهترین گزینه است.
اهمیت بسته بندی محصولات دارویی و بهداشتی
در مورد محصولات دارویی و بهداشتی به دلیل ماهیت ویژه ای که دارند باید اهمیت بسیار زیادی به بسته بندی آنها داد. پلمپ بودن و بهداشتی بودن در این نوع محصولات به همراه تمام اتوماتیک بودن مراحل پر کردن و بسته بندی در راستای نکته مذکور کمک کننده بوده و باعث ارتقاء استانداردهای تولید می شود.
انتظار مصرف کنندگان این محصولات که در حوزه دارویی معمولاً پزشکان هستند و در حوزه بهداشتی مردم عادی که اهمیت بسیار زیادی برای بهداشت خود قائل اند باعث شده است کیفیت بسته بندی و اهمیت بسیار زیادی داشته باشد.
کاربرد دستگاه سیل وکیوم در صنایع بهداشتی و دارویی
در پاراگراف بالا به اهمیت استفاده از دستگاه سیل وکیوم در صنایع بهداشتی و دارویی اشاره شد اما در نظر داشته باشید که کاربرد این دستگاه میتواند در حوزه های مختلف و در بخش های مختلف صنایع چه شکلی وسیع و گسترده تعریف شود. جلوگیری از فاسد شدن محصول و همینطور آلوده شدن آن به آلودگی های محیطی از جمله مهمترین کاربرد دستگاه سیل وکیوم در صنایع بهداشتی و دارویی است.
علاوه بر صنایع دارویی و بهداشتی دستگاه بسته بندی سیل در صنایع غذایی و شیمیایی هم بسیار مورد توجه قرار گرفته است. ظاهر زیبا، حمل و نقل آسان، بالابردن مدت زمان ماندگاری محصولات از عواملی است که سبب محبوبیت این دستگاه شده است.
شرکت آراد ماشین به عنوان یکی از سازندگان مطرح دستگاه سیل وکیوم در ایران محسوب می شود که جهت مشاهده انواع دستگاه های بسته بندی ایت شرکت می تواید به سایت aradmachinery.com مراجعه کنید.