به گزارش برداشت روز، در حال حاضر، گزارشها بیانگر آن است که بالغ بر ۲۱۱ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری از سوی این شرکت در حوزههای مختلف صورت پذیرفته که قطعا ارزش روز آن بسیار بالاتر از این رقم است و صرفا ارزش روز شرکتهای بورسی آن بیش از ۱۲۷۸ هزار میلیارد ریال تخمین زده میشود.
در این میان، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات توجه و تمرکز ویژهای بر حوزه استخراج کانههای فلزی گذاشته است و در حوزههای مختلفی در این بخش، از حفاری و اکتشاف و تجهیز معادن تا فرآوری ماده معدنی و تولید محصول نهایی فعالیت میکند.
در تولید محصولات زنجیره فولاد از سنگ آهن تا فولاد خاص، تقریبا کشور با چالش بزرگی در زمینه زیرساخت و تکنولوژی تولید مواجه نیست چرا که کشور غنی از معادن است و در امر تولید فولاد و مقاطع فولادی و زنجیره میانی آن، معضل چندانی در امر ساخت و تجهیز کارخانه احساس نمیشود. به عنوان مثال، پروژه شرکت توسعه آهن و فولاد گل گهر که ومعادن مالک ۱۰ درصد آن است، یکی از بهروزترین و مدرنترین پروژههای حال حاضر ایران و حتی جهان است و نمونه طراحی و ساخت آن در دنیا به تعداد انگشتان دو دست نیز نمیرسد و حتی شرکتهای روسی برای ساخت نمونهای از این کارخانه در خاک روسیه، پا به میدان مذاکره با مسئولین مربوطه گذاشتهاند.
آن چه که این روزها برای شرکتهای بزرگ معدنی به یک چالش تبدیل شده، موضوع حفاری و اکتشاف معدن است که سرمایهگذاری قابل توجهی در این حوزه صورت نگرفته اما؛ شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) دست به کار شده و با تاسیس و راهاندازی شرکتهایی همچون یاقوت توسعه معادن و فلزات، اکتشاف تجلی صبا و مدیریت اکتشاف منابع معدنی پایا، این چالش مهم را به فرصت تبدیل کرد.
شرکت یاقوت توسعه معادن و فلزات به عنوان بازوی اجرایی «ومعادن» در حوزه اکتشاف شناخته میشود که در دی ماه سال ۱۴۰۰ در مرجع ثبت شرکتها به ثبت رسید. این شرکت در حال حاضر ۳ پروژه اکتشافی در دست اجرا دارد و یکی از پروژههای مهم و حائز اهمیت شرکت یاقوت توسعه معادن و فلزات، حفاری معدن مس جانجا به عنوان یکی از بزرگترین ذخایر مس ایران، است.
شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات که جزو شرکت های تابعه «ومعادن» است، مالکیت ۳۴ درصدی بر شرکت اکتشاف تجلی صبا دارد که در زمینه اکتشاف، استخراج، بهرهبرداری و تغلیظ مواد معدنی و استحصال عناصر معدنی از معادن، طراحی، توسعه، راهاندازی و ایجاد انواع طرحها و واحدهای تولیدی معدنی و صنعتی فعالیت میکند.
شرکت مدیریت اکتشاف منابع معدنی پایا دیگر زیرمجموعه شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات است که مالکیت ۸.۳ درصدی در آن دارد و با سرمایه ۵۶۴ میلیارد ریالی، در حوزه اکتشاف، استخراج و بهرهبرداری از معادن و سرمایهگذاری در کلیه مواد معدنی در داخل و خارج کشور فعالیت میکند. نکته قابل توجه ددر خصوص شرکت مدیریت اکتشاف منابع معدنی پایا این است که بزرگترین و مطرحترین شرکتهای فعال در صنعت فولاد و معدنی کشور جزو سهامداران آن هستند و در کنار «ومعادن»، «کگل»، «فولاد»، «میدکو»، «کگهر»، «ذوب» و چندین شرکت دیگر حاضر هستند که نشان از جایگاه مهم آن دارد و در آیندهای نه چندان دور از این شرکت به واسطه پشوانه محکمی که دارد، بیشتر خواهیم شنید.
در مجموع، باید اذعان داشت که شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات (ومعادن) با تاسیس شرکتهای اکتشافی، حضوری فعال در این حوزه دارد و توانسته سهم قابل توجهی از آن را برای خود ثبت کند و کاستی و فضای خالی که در این بخش به شدت احساس میشود را با فعالیت مثمرثمر خود پر کند و قطعا با این اقدامات، بخش قابل توجهی از هزینههای اکتشافی پوشش داده خواهد شد و فعالیتهای اکتشافی و حفاری مرتبط با شرکت با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت و پروژهها با شتاب بیشتری به سرانجام خواهند رسید.