به گزارش برداشت روز، رقیه ذاکری، بانوی کارآفرین اجتماعی با تاکید بر اهمیت کارآفرینی اجتماعی گفت: مهمترین ویژگی در کارآفرینی خلاقیت و نوآوری است که موجب سودآوری بهتر و توسعه یک کسب و کار می شود اما در کارآفرینی اجتماعی نه تنها به این موارد توجه می شود اما هدف چیز دیگری است، هدف کاهش و جلوگیری از بروز آسیب های اجتماعی و کمک به حل این مشکلات است.
وی افزود: در شروع کار خودم سرپرست خانوار بودم و برایم مهم بود که در حین کارآفرینی بتوانم مشکلاتی را از دوش جامعه بردارم و کارآفرین اجتماعی محسوب شوم، تا این لحظه ۲۰ شخصی که در حوزه مواد مخدر سو سابقه داشتند را استخدام کردم و از نیرو کار آن ها بهره بردم. همیشه هدف بزرگی مثل توانمند سازی و آموزش زنان و زنان بدسرپرست و بی سرپرست را داشته و دارم.
ذاکری درباره چالش ها و مشکلات راه کارآفرینی گفت: بزرگترین مشکلی که کارآفرینی را تهدید میکنند بهره های بانکی است که تنها دولت ها میتوانند برای آن چاره اندیشی کنند. من در کل در طول ۵ سال یک میلیارد و سیصد و پنجاه میلیون تومن وام گرفته ام و طی این سال ها اقساط پرداخت کرده ام اما در حال حاضر بانک به من می گوید باز هفت میلیارد بدهی دارم. با این وضعیت بانکی تولید کننده ها نمی توانند به فکر گسترش فعالیت و صادرات و…. باشند.
وی ادامه داد: بهعنوان یک زن کارآفرین معتقد هستم باید خودم به خودم احترام بگذارم تا جامعه هم من را باور کند و به خواسته های من احترام بگذارد. ما زنان پایه گذار جامعه هستیم، میتوانیم اصلاح محیط زندگی خود را از خانواده که کوچکترین بخش جامعه هست شروع کنیم.
این کارآفرین اجتماعی در پایان گفت: مشکل بزرگ دیگر کارآفرینان، چه اجتماعی باشند چه کارآفرین معمولی ناآگاهی است، مثلا خیلی از افراد روند ثبت برند را نمی دانند و همین امر باعث می شود که اشتباه هایی صورت بگیرد و در نهایت کارآفرینی دچار مشکل شود، سه سال قبل ما گروهی را تشکیل دادیم و در هر شهر ماهانه جلساتی را تشکیل می دادیم تا تجربه های خود را در اختیار دیگر افرادی که میخواهند در راه گام بردارند قرار دهیم این روند به توانمندسازی افراد کمک شایانی میکرد.