۲۵ دی ۱۴۰۱ | 10:24
کد خبر : 115703

سامانه سنهاب نیازمند بازنگری

با ورود پدیده دیجیتالی شدن ،نظارت هوشمند هم به عنوان یک مسئله مهم برای سیاست‌گذاران مطرح شد .در این مسیر بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران در قامت نهاد نظارت صنعت بیمه در کشور سامانه سنهاب را راه اندازی کرد .

پایگاه خبری برداشت روز-پریناز پوره:سامانه سنهاب که مخفف سامانه نظارت و هدایت الکترونیکی بیمه است، به گردآوری اطلاعات و فراهم سازی امکانات امکان نظارت و هدایت صنعت بیمه می پردازد.
با توجه به خواست وزیر اقتصاد از صنعت بیمه برای تحول دیجیتال و راه اندازی کارزار سه‌شنبه‌های فناوری، هدف اولیه ایجاد چنین سامانه‌ای ایجاد پایگاه داده‌ای آمار و اطلاعات شرکتهای بیمه و دسترسی آسان دستگاه‌های نظارتی و وزارت امور اقتصادی و دارایی به اطلاعات عملکرد شرکت‌های بیمه گذار بود ولی در طول مسیر طراحی و توسعه سنهاب دامنه مأموریت آن بسط یافت و هدف جمع‌آوری اطلاعات و نظارت و هدایت شرکت‌های بیمه و حتی بیمه‌گذاران لحاظ شد .
در سیر مراحل تکاملی سنهاب ،کد یکتا به عنوان شاخصه اعتباری بیمه نامه های صادره شرکت ها مطرح گردیده است .گفتنی است همه رشته‌های بیمه دارای کد یکتا هستند با این تفاوت که برخی رشته ها مانند شخص ثالث ،آتش سوزی ،حمل و نقل به صورت به لحظه و با دریافت اقلام اطلاعاتی تفصیل و تخصصی هر رشته صورت
می‌گیرد اما در سایر رشته ها فقط اقلام اطلاعاتی مشترک آنها مانند مشخصات بیمه گذار (نام ،نام خانوادگی ،کد ملی ،شناسه ملی )کد و عنوان رشته بیمه ، تاریخ های صدور ،شروع و پایان ،اطلاعات ریالی بیمه نامه مانند حق بیمه ،مالیات ،مشخصات واحد صدور (شرکت ،نماینده ،شعبه ،معرف و …)و این بدان معنا است که کد یکتا مربوط به همه بیمه ها نیست .
و حال این پرسش مطرح است که آیا تسری کد یکتا به سایر رشته ها هم اجرایی می‌شود؟ آیا با وجود تحول بنیادین دیجیتالی که در تمام ارکان زندگی امروز شاهد آن هستیم ، این نارسایی ناشی از خلاء وجود استاندارد اطلاعاتی و قواعد تولید داده و کدینگ استاندارد در صنعت بیمه است و اینکه چرا دسته بندی و کدینگ رشته های بیمه تاکنون ناموفق بوده است ؟

منابع :
سایت بیمه مرکزی
پایگاه خبری بیمه نویس

تجارتخانه آراد برندینگ | طلق پلاستیکی