به گزارش برداشت روز، به نقل از روابط عمومی فولاد مبارکه اصفهان، علیرضا استکی مدیر اجرای پروژههای انرژی و سیالات فولاد مبارکه ضمن اعلام این خبر گفت: این اقدام مهم در راستای منویات مقام معظم رهبری در سال جهش تولید و در راستای سیاستهای اقتصاد مقاومتی انجام گرفته است.
وی هدف از احداث پستهای انتقال ۴۰۰ کیلوولت و فوق توزیع ۶۳ کیلوولت را تغذیۀ توسعههای نواحی تولید تا سقف ۷.۲ میلیون تن و نیز تقویت پایداری ترانزیت شبکۀ سراسری و شبکۀ توزیع زیرسقف عنوان نمود و مدتزمان اجرای آن را ۴ سال اعلام کرد.
استکی سرمایهگذاری انجامشده برای اجرای این پروژه را ۸ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: ظرفیت ایجادشدۀ پست برق ۱۵۰۰ مگاولت آمپر و مساحت زمین در نظر گرفتهشده برای پروژه ۱۲ هزار مترمربع است.
وی تصریح کرد: در اجرای این پروژه ۷۳۰ هزار نفر ساعت کار انجام شده است و بعد از بهرهبرداری برای ۷۵ نفر اشتغالزایی مستقیم دارد.
استکی تأکید کرد: پروژۀ مذکور با همکاری بیش از ۴۰ شرکت داخلی انجام شده و ۶۰ درصد تجهیزات آن از داخل کشور تأمین گردیده است.
مدیر اجرای پروژههای انرژی و سیالات فولاد مبارکه افزود: از ویژگیهای خاص این پروژه میتوان به طراحی و اجرای همزمان چهار نوع پست فشارقوی و فشار متوسط ازلحاظ نصب شامل پست ۴۰۰ کیلوولت
فضای باز AIS، پست گازی ۴۰۰ کیلو ولت NIS2، پست فضای داخلی ۶۳ کیلوولت MIS2 و پست ۶.۶ کیلوولت کاملا بستۀ فلزی اشاره کرد.
رونمایی از احداث بویلر بازیافت حرارت از نیروگاه گازی (HRSG)
استکی در ادامه در تشریح هدف اجرای این پروژه گفت: تولید بخار سوپر هیت با بازیافت حرارت از دودکش نیروگاه گازی جهت استفاده در نیروگاه بخار و در صورت نیاز از مدار خارج کردن یکی از بویلرهای فعلی مهمترین هدف در اجرای این پروژه بوده است. این پروژه در مدتزمان ۳۰ ماه با صرف ۴۱۰ هزار نفر ساعت انجام گرفته و در اجرای آن بهصورت ۱۰۰ درصد از توانمندیهای داخل استفادهشده است.
وی میزان سرمایهگذاری انجامشده در این زمینه را یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: ظرفیت ایجادشده ۲۰۰ تن بخار در ساعت، مساحت زمین پروژه یک هزار و ۵۰۰ مترمربع و میزان اشتغالزایی آن بعد از بهرهبرداری ۱۵ نفر بهطور مستقیم است.
مدیر اجرای پروژههای انرژی و سیالات فولاد مبارکه گفت: در این بویلر، انرژی حرارتی موجود در دودکش نیروگاه گازی با دمای حدود ۵۵۰ درجۀ سانتیگراد از طریق مبدلهایی به نام هارپ به آب پرفشار منتقل میشود و بخار سوپرهیت را با فشار حدود ۷۰ بار و دمای بیش از ۴۰۰ درجه تولید میکند.
با توجه به اینکه بخار فوق جایگزین بخار خروجی بویلرهای حرارتی موجود میشود، اجرای این پروژه از مصرف نزدیک به ۹۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی در سال جلوگیری میکند و باعث صرفهجویی ۲۵۰ میلیارد ریال سالانه میشود.
وی خاطرنشان کرد: این پروژه در سایت کنوانسیون تغییرات آبوهوایی سازمان ملل متحد بهعنوان مکانیسم توسعۀ پاک (CDM) از طرف فولاد مبارکه به ثبت رسیده است.