به گزارش برداشت روز، : برنامههای توسعهای و سرمایهگذاری پرقدرت در جهت تکمیل زنجیره ارزش فولاد از برنامههای در رأس شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در سال جاری قرار گرفته است و در این مسیر برای دستیابی به توسعه اقتصادی و کسب درآمد بالا با هدف اشتغال و افزایش تولید ملی حمایتهایی را از شرکت های دانش بنیان در دستور کار خود قرار داده و از این رهگذر سودآوری ملموس و جدی در صنعت ایجاد کرده است.اکثر شرکتهای فولادی در حالی که می توانستند بهترین بازارهای جهانی را به دست بیاورند، متاسفانه به خاطر مصوبه عوارض پلکانی در حالت زیانده قرار گرفتند، چرا که این مصوبه به گونه ای پیش رفت که عملا صادرات گندله مقرون به صرفه نبود. کاهش قیمت جهانی، جنگ روسیه و اوکراین، وضع عوارض پلکانی و قطعی برق و به تبع آن قطعی گاز موجب شده که بحث شمش و قیمت گذاری کدال جذابیت خود را از دست بدهد و الان کلیه معاملات بر پایه قیمت بورس انجام شود.
شرکت سنگ آهن مرکزی ایران- بافق، نمادی مثبت بر شعار توانستن مساوی با خواستن است، چرا که در مواردی که شرکتهای فولادی زیانده شدند این شرکت با ارائه اوراق گام، ترم های مختلف خرید ، بحث ال سی، تهاتر با کارخانجاتی که برنده مناقصات می شوند و … سعی در ایجاد جذابیت برای خریداران دارد. خوشبختانه با همان ترم های جذاب برای خریداران، موفق شد که نسبت به سایر شرکت ها عدد قابل قبولی به فروش برساند که فروش خوبی محسوب می شود.
یکی از اصول جدی شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، توسعه حوزههای دانش بنیان در شرکت برای ایجاد ارزش افزوده بالا است که به گفته مدیرعامل این شرکت، این سیاست از چند مسیر دنبال می شود و یکی از آنها، همکاری با شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه صنعت و معدن و فولاد است. بیش از ۵۰ طرح دانش بنیان توسط شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در دست بررسی است که با تجاری سازی آنها، این شرکت در ردیفهای اصلی شرکتهای دانش بنیان قرار میگیرد.
یکی از دسته بندیهای سنگ آهن مرکزی در حوزه دانش بنیان این است که بتواند سودآوری ملموس و جدی در صنعت ایجاد کند و این شرکت تنها با یک فقره پروژه دانش بنیان فعال خود، ۱۸۰ میلیارد تومان بهینگی ایجاد کرده است.
همچنین در طرح دیگری که مشترک با یکی از شرکتهای داخلی عنوان شده، بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان خرید داخلی ایجاد کرده است. به اذعان مدیرعامل این شرکت، اعداد و ارقام حوزه دانش بنیان و فعالیتهای تولید داخل، خیلی بالاتر از این ارقام، در حوزه صنعت فولاد میشود.
شناسایی مجموعهها و فعالیتهای داخل شرکت و نخبگان در حال فعالیت در شرکت به همراه ارائه نیازها و مشکلات و مسائل فناورانه و حل آن توسط سایر فناوران کشور از دیگر مسیرهای فناورمحور شرکت سنگ آهن مرکزی ایران به شمار میرود که برای حرکت در این مسیر اقدامات و فعالیتهایی را به انجام رسانیده است.
ساخت دستگاههایی که کیفیت، سرعت و ارزش افزودههای مختلفی را در حوزههای بخش آزمایشگاهی ایجاد کرده از جمله فعالیتهای سنگ آهن مرکزی در مسیر فناورمحور بودن و حمایت از شرکتهای دانش بنیان برای افزایش تولید و توسعه اقتصاد ملی است. در یک مورد این شرکت، نمونه گیری بنتونیت از مواد اولیه گندله سازی را از ۱۸ ساعت به سه ساعت کاهش داد که در حال تجاری سازی و ارائه آن به سایر شرکتها و کارخانهها است.
اسپاتول برقی طراحی شده از دیگر فعالیتهای انجامگرفته توسط این شرکت در حوزه دانش بنیان است که عمل نمونه گیری و توزین مواد را با سرعت و دقت بالایی انجام میدهد و تمامی قطعات آن ساخت داخل و ایرانی و هزینه آن کمتر از نصف نمونه خارجی است و این شرکت به دنبال تولید انبوه این دستگاه و عرضه به سایر کارخانجات است. طرح دیگر، ترکیب ۲ دستگاه برای خردایش گندله و ترکیب مواد است که معایبی از جمله نشتی مواد که در نمونههای قبلی بود، را رفع کرده است و از جمله مزایای دیگر آن عملکرد بهتر و هزینه کمتر (نصف هزینه نمونه قبلی) است.
افزایش سرعت در اجرای پروژههای توسعهای و سرمایهگذاری شرکت سنگ آهن مرکزی ایران اهمیت بالایی دارد، چرا که اجرای برنامههای تامین مالی بلندمدت و میانمدتی که مدیرعامل شرکت ارائه کرده است و به گفته سرپرست صندوق بازنشستگی فولاد؛ این طرحها هم برای سهامداران و بازنشستگان صندوق فولاد و هم برای افزایش کیفیت و ارائه خدمات بهتر به مردم شهرستان بافق، یک رویکرد ضروری به شمار میرود.