به گزارش برداشت روز، به نقل از روابط عمومی پتروشیمی جم، مانور آمادگی و واکنش در شرایط اضطراری واحد بوتن-۱ با هدف ارزیابی آمادگی پرسنل بهرهبرداری، تعمیرات، حراست، آتشنشانی و بهداری در مقابله با شرایط اضطراری، ارزیابی نحوه تعامل بهرهبرداری واحد با دیگر واحدهای درگیر در مانور و ارزیابی و بررسی نقاط قوت و ضعف عملیات کنترل نشتی صورت گرفت.
یکی از پرسنل بهرهبرداری واحد که در موقعیت پمپ مشغول فعالیتهای نظارتی روزمره بوده، متوجه نشت بوتن-۱ از موقعیت، مکانیکال سیل پمپ P-302A شده و وقوع حادثه را به اتاق کنترل بهرهبرداری و آتشنشانی گزارش میکند. سپس اقدامات لازم برای کنترل مسیرهای ورودی و خروجی پمپ و اعزام تیم اطفاء حریق ایستگاه آتشنشانی انجام میشود.
در ادامه پرسنل ایمنی مناطق ناایمن بالقوه را شناسایی و هشدارهای لازم را به دیگر نفرات ارائه می نمایند. عملیات رقیقسازی، تا زمان تحت کنترل درآمدن نشتی ادامه مییابد. با ایمن اعلام شدن شرایط محیطی از سوی فرمانده عملیات امداد و نجات، پرسنل آتشنشانی به صورت Stand-by در محل حضور داشته و پس از نرمال شدن شرایط ایمنی، فرمانده حادثه دستور پایان مانور را صادر میکند.
امور HSE نیز در طول انجام مانور، فرآیند ارزیابی و نظارت بر حسن اجرای مانور را بر عهده داشته و در پایان، نتایج جمعبندی شده را به صورت گزارش ارزیابی به گروههای مرتبط ارائه میکند.
در نشست پایانی مانور واحد بوتن-۱ ارزیابیهای مربوط به بهداشت و درمان، موضوعات ایمنی، نحوه اعلام و اعزام تیم آتشنشانی، تیم فرماندهی، افسر حراست، لجستیک و تعمیرات، نحوه تصمیمات استراتژیک و تاکتیکی و اجرا مورد بررسی قرار گرفت و نقاط قوت، فرصتهای بهبود و پیشنهادات ارائه گردید.
گفتنی است نقاط قوت این مانور سرعت عمل خوب پرسنل ایمنی، بهرهبرداری، آتشنشانی، و حراست در مواجهه با شرایط اضطراری؛ دسترسی آسان به مدارک فرآیندی از قبیل P & ID؛ تسلط کامل فرمانده حادثه به شرایط و حفظ خونسردی و آرامش در جریان برگزاری مانور؛ تعامل خوب فرمانده حادثه با سایر اعضاء درگیر در ستاد فرماندهی و استفاده از Fire Kit توسط نفرات بهرهبرداری در زمان ایزولاسیون بوده است.