به گزارش برداشت روز، : رئیس اجرایی چهل و یکمین همایش شیمی نیروگاه های کشور در نشست خبری با خبرنگاران، گفت: این همایش باتوجه به بروز معضل کمآبی در کشور تلاش دارد اثرات این کمآبی و راهکارهای مقابله با آن در نیروگاهها را مورد بررسی قرار دهد. امسال برای اولین بار برگزاری این همایش به شرکت بهره برداری نیروگاه طرشت سپرده شده که بر اساس آن با ۴ هزار شرکت فعال یا مربوط به حوزه نیروگاه های تولید برق تماس حاصل شده و ۱۴۵ مقاله برای مطالعه کمیته داوری این همایش مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته شده که برپایه آن ۱۲ مقاله معتبر برای گردهمایی مذکور مورد انتخاب قرار گرفته است.
امیرحسین حسنآهی با اشاره به محورهای این همایش اظهار داشت: سرفصل های این همایش همچون بحران آب و راهکارهای مقابله با آن،مدیریت مصرف آب، تصفیه و پساب، بهینه سازی و اجرای فرایندهای نوین کنترل شیمیایی در نیروگاه ها، شیمی، محیط زیست، سوخت و روغن،فرایند کاهش آلاینده ها و شیوه های نوین دفع پسماند،خوردگی، رنگ، پوشش و حفاظت کاتدی،حوادث ناشی از شیمی و خوردگی و همچنین روش های نوین آنالیز شیمیایی تدوین شده است.
حامیان همایش شیمی نیروگاه های کشور
ادامه داد: شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی،شرکت بهره برداری نیروگاه طرشت،انجمن صنفی نیروگاه های کشور،شرکت پژوهشی صنعتی ابریزان،شرکت کاریزما و همچنین شرکت های مهرتاش سپاهان،آبسون زلال،بهران،ایرانول،روناس،پیرامون،افلاک نوین کار،سیویلیسا،انجمن خوردگی ایران،انجمن مهندسی بهره وری صنعت برق ایران، پردیس فنی مهندسی شهید عباسپور، و همچنین دانشگاه آزاد واحد تهران شمال و دانشگاه شهید بهشتی از حامیان این همایش هستند.
وی همچنین بیان کرد: در امتداد برگزاری این همایش پنل ها و کارگاه های تخصصی مختلف برگزار و ویدیوی این کارگاه ها نیز ضبط خواهد شد که پس از ایام برگزاری برای فعالان این صنعت قابلیت استفاده داشته باشد.
ورود به مدار با نوسازی واحدهای فرسوده نیروگاه طرشت
حسن آهی در بخش دیگری از صحبت هایش درباره وضعیت نیروگاه طرشت گفت: نیروگاه طرشت در سال ۱۳۳۸ مورد بهرهبرداری قرار گرفته است و اکنون یک نیروگاه فرسوده محسوب میشود. تلاش برای نوسازی این نیروگاه از اواخر سال ۱۳۹۹ کلید خورد و اوایل سال ۱۴۰۰ قرارداد آن به امضا رسید و عملیاتی اجرایی آن از مهرماه پارسال شروع شد.
معاون برنامهریزی و مهندسی نیروگاه طرشت خاطرنشان کرد: تاکنون دو واحد این نیروگاه برای بازسازی و نوسازی از مدار خارج شده و احتمال دارد با اجرای درست کارهای عملیاتی تا پایان امسال این نیروگاه به طور کامل بازسازی و نوسازی شده و وارد مدار شود. بر اساس برنامهریزی صورتگرفته ۶ واحد پایه گازسوز با توان قبلی جایگزین واحدهای قدیمی خواهد شد.
وی ادامه داد: راندمان نیروگاه طرشت بر اساس طراحی اولیه ٢۶ درصد بوده، اما با گذر زمان میزان راندمان کاهش مییابد و این موضوع بستگی به ارزش حرارتی سوختی که به نیروگاه داده میشود، متغیر است و پیشبینی میشود که با نوسازی نیروگاه، راندمان الکتریکی خالص به حدود ۵٠ درصد برسد.
امیرحسین حسنآهی معاون برنامهریزی و مهندسی نیروگاه طرشت با بیان اینکه نیروگاهها بسته به قدمتشان ۳ دهم مترمکعب بهازای هر مگاوات مصرف آب دارند، افزود: سعی بر این است که واحدهای سیکل گازی تبدیل به سیکل ترکیبی شوند تا مصرف آب کاهش پیدا کند.
لازم به ذکر است نشست خبری و اطلاع رسانی برگزاری چهل و یکمین همایش شیمی نیروگاههای کشور به همت روابط عمومی نیروگاه طرشت(سرکار خانم خسروان) برگزار شد.