به گزارش برداشت روز، به نقل از پایگاه خبری سازمان بیمه سلامت ایران، بیش از یکسال از اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب مجلس شورای اسلامی می گذرد، هر قانونی در ابتدای اجرا شاید با مشکلات و چالش هایی روبه رو شود؛ اما این به آن معنا نیست که قانون در مسیر بی توجهی قرار گیرد.
قانون حمایت از خانواده و تعالی جمعیت در برهه ای از زمان که جامعه به سمت پیری و سالخوردگی پیش می رود، از اهمیت بسزایی برخوردار است، طبق گفته کارشناسان و صاحبنظران ذی ربط اگر در این باره راهکاری اندیشیده نشود، تعداد سالمندان به گونه قابل توجهی رشد خواهد یافت و در سال های آینده تعداد افراد بالای ۶۰ سال به حدود ۳۰ میلیون نفر خواهد رسید. به طوری که رشد در گروههای سالمندتر، شدیدتر نیز خواهد بود. به طور کلی این مساله هزینه های بسیاری را به حوزه بهداشت و درمان کشور تحمیل می کند.
ناگفته نماند که بی توجهی به افزایش جمعیت نیروی کار را دردهه های آینده با چالش جدی روبه رو خواهد کرد، سرمایه انسانی برای هر کشوری در صدر اولویت ها قرار داشته و پیری جمعیت پازل نیروی کار را کوچک می کند؛ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت درسال ۱۴۰۰ پس از تاکیدات مقام معظم رهبری و هشدار کارشناسان مورد توجه مسئولان قرار گرفت و از آن مقطع تاکنون تدابیر ویژه ای برای حمایت از خانواده در جهت فرزندآوری صورت گرفته است؛ البته حل بخشی از این مشکل به مسائل فرهنگی جامعه مرتبط بوده و بخش دیگر با حوزه اقتصاد درآمیخته است.
در طول سال های گذشته مشکلات اقتصادی جامعه سبب شده که بسیاری از زوجین نابارور جهت درمان و استفاده از خدمات مورد نیاز به مراکز و موسسات درمانی مراجعه نکنند، اما تصویب این قانون و حمایت های سازمان های بیمه گر سبب شد که زوجین بسیاری اقدام به استفاده از روش های درمانی کنند.
سازمان بیمه سلامت ایران، به عنوان یک سازمان بیمه ای دولتی از زمان تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از تمام ظرفیت و بسترهای لازم جهت کمک به زوجین نابارور و اجرایی کردن این قانون استفاده کرده است، به گونه ای که درحال حاضر بیمه شدگان این سازمان در تمامی استان ها می توانند از خدمات بیمه ای برای درمان ناباروری استفاده کنند؛ با توجه به اینکه درمان ناباروری در تمامی دنیا جز خدمات گرانقیمت است، در حال حاضر اقدامات درمانی مهمی در این خصوص تحت پوشش بیمه است.
از سوی دیگر سازمان بیمه سلامت ایران، جهت اجرایی کردن هرچه بهتر این قانون مصوب کرد که مادران باردار فاقد بیمه نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفته و فرزندان آنها نیز تا ۵ سالگی می توانند از خدمات بیمه ای استفاده کنند. ضمن اینکه سازمان بیمه سلامت ایران با حسن نیت پرداختی ها به موسسات درمان ناباروری را در اولویت کار قرارداد، به طوری که در حال حاضر تمامی پرداخت ها به روز بوده و به گفته موسسات ارایه دهنده خدمت مشکلی دراین باره وجود ندارد. البته بیمه سلامت پوشش بیمه ای مشخصی برای هر سیکل درمان ناباروری دارد.
ناصحی تاکید می کند، پوشش بیمه ای خدمات درمان ناباروری تا سقف ۹۰ درصد در تعهدات بیمه سلامت قرار گرفته است.
طبق گزارش ها و بررسی های به عمل آمده ادارات کل استانی بیمه سلامت نیز با مراکز درمانی طرف قرارداد در این باره ارتباط و تعامل مناسبی داشته و خوشبختانه زوجین نسبت به گذشته با چالش های به مراتب کمتری مواجه هستند.
محمدیان رییس کلینیک ناباروری استان زنجان می گوید، متاسفانه برخی از زوجین دچار ناباروری های طولانی مدتی بودند، لذا این افراد به دلیل مشکلات مالی نتواستند در طول این سال ها از خدمات درمانی استفاده کنند؛ اما از زمان تصویب این قانون و حمایت های بیمه ای توسط بیمه سلامت ایران درصد بسیاری از مشکلات ها آنها مرتفع شده است.
وی تاکید می کند، بر خلاف توجهات سازمان بیمه سلامت ایران، سازمان تامین اجتماعی هیچ تعاملی با مرکز ما ندارد.
محمدیان اظهار می کند، خوشبختانه در حال حاضر شرایط مناسبی در درمان ناباروری وجود دارد، در حالی که افراد تحت پوشش بیمه بوده و خدمات مورد نیاز را نیز بیمه در اختیار افراد قرار می دهد؛ خوشبختانه خدمات هزینه بر و هنگفت گذشته با پرداخت مبلغ جزیی مورد استفاده زوجین قرار می گیرد.
وی تاکید می کند، بیش از ۵۰ درصد مراجعان به مرکز درمانی ما از بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت بوده و این سازمان همکاری و تعامل مناسبی دارد.
جوانی جمعیت موضوع با اهمیتی برای کشورما است، بدون شک نمی توان نسبت به آن بی تفاوت بود؛ اتخاذ هرگونه سیاستی با هدف جوانی جمعیت اقتصاد کشور را به سمت پویایی و رشد پیش می برد.
مدیر کل بیمه سلامت استان زنجان می گوید، بر اساس سیاست های جمعیتی مقام معظم رهبری، از سال گذشته سازمان های بیمه گر به ویژه سازمان بیمه سلامت ایران طبق دستورالعمل های ابلاغی به اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت ورود کرد.
شیویاری تصریح می کند، باید در خصوص قانون اطلاع رسانی های دقیق صورت گیرد، البته که در آینده نتایج بهتری را می توان از حمایت های صورت گرفته مشاهده کرد؛ در استان زنجان یک مرکز درمان ناباروری فعالیت می کند و ما انتظار داریم که مسئولان ذی ربط امکانات بیشتری را برای این استان در نظر بگیرند، ناگفته نماند که زنجان موفقیت های بسیاری را در بحث درمان ناباروری کسب کرده است.
وی اظهار می کند، طی یکسال گذشته مراجعه کنندگان بسیاری برای درمان ناباروری اقدام کرده و خوشبختانه زنجان هیچ مشکلی ندارد. در حال حاضر ۱۲۵ نفر از بیمه شدگان نابارور سازمان بیمه سلامت در زنجان نشان دار شده و به محض مراجعه خدمات مورد نیاز را دریافت می کنند. همچنین برای ۳۵ زوج نیز پرونده تشکیل شده است.
در حالی که در ابتدای اجرای قانون هستیم، باید دید درسال های آینده چه تحولی ایجاد خواهد شد، بدون شک هرگونه حمایتی از زوجین نابارور می تواند اجرای قانون را در مسیر قابل قبول تری قراردهد.