به گزارش برداشت روز، در هفته منتهی به ۱۱ شهریور در مجموع شاهد ثبات قیمتها در بازار آهن بودیم. هفته گذشته در مجموع قیمت میانگین میلگرد آجدار در بازار تغییری نداشت و قیمت میلگرد سایز ۱۴ تا ۳۲ (تحویل درب کارخانه) بهطور میانگین حدود ۱۵۵۵۰ تومان به ازای هر کیلو بود. کف قیمت میلگرد در بازار در پایان هفته گذشته به حدود ۱۴۷۰۰ تومان و سقف آن به حدود ۱۶۴۷۵ تومان به ازای هر کیلو رسید.
از ابتدای سال جاری تا پایان هفته گذشته قیمت میلگرد آجدار سایز ۱۴ تا ۳۲ در بازار بهطور میانگین ۲۰۰۰ تومان به ازای هر کیلو معادل ۱۱.۴ درصد کاهش یافته است.
در هفته گذشته، معاملات میلگرد در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۴۱۶۶ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده، ۱۵۴۴۰ تومان به ازای هر کیلو با احتساب مالیات بر ارزش افزوده، انجام شد. قیمت میانگین موزون میلگرد در مقایسه با قیمت میانگین موزون در معاملات ۲ شهریور ۱۴۰۱، کاهش ۳۸۹ تومانی به ازای هر کیلو معادل ۲.۶۷ درصدی را تجربه کرد.
در هفته گذشته، شمش فولادی در بورس کالا با قیمت میانگین موزون ۱۲۴۳۲ تومان به ازای هر کیلو بدون احتساب مالیات بر ارزش افزوده (۱۳۵۵۱ تومان با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) معامله شد که این قیمت در مقایسه با قیمت میانگین شمش در معاملات ۳۱ مرداد، ۲۴۶ تومان به ازای هر کیلو یا ۱.۹۴ درصد کاهش یافت.
مارجین قیمتی بین میلگرد و شمش فولادی در بورس کالا که در هفته منتهی به ۴ شهریور ۱۴.۱ درصد بود، در هفته گذشته به ۱۳.۹ درصد رسید. هفته گذشته در بورس کالا، کمتر از ۱۳ درصد حجم عرضه شده میلگرد و ۵۹ درصد حجم عرضه شده شمش مشتری داشت. طبق دستورالعملها در هفته پیش رو شاهد کاهش قیمت پایه آهن اسفنجی، شمش و میلگرد در بورس کالا خواهیم بود و پیشبینی میشود این امر باعث افزایش نسبی تقاضا در بورس کالا در مقایسه با هفته گذشته شود. البته با توجه به وضعیت سردرگم بازار و نامشخص بودن نتیجه مذاکرات برجامی، انتظار نمیرود میزان افزایش تقاضا، خیلی زیاد باشد.
در هفته گذشته در مجموع شاهد افزایش ۲۵۰ تومانی نرخ دلار در معاملات نقدی بازار آزاد بودیم و قیمت دلار از ۲۹۶۵۰ تومان به ۲۹۹۰۰ تومان رسید. آخرین نرخ فروش دلار در سامانه نیما نیز ۲۶۷۴۱ تومان بوده است و در هفته گذشته نرخ دلار نیمایی ۱۴۰ تومان افزایش یافت.
برای بازار داخلی فولاد پیشبینی میشود که در هفته پیش رو شاهد ثبات نسبی قیمتها توأم با برخی نوسانات باشیم. البته بازار فولاد در سکوت سنگینی به سر میبرد و فعالان این بازار عمدتاً منتظر مشخص شدن نتیجه مذاکرات احیای برجام هستند. این وضعیت پیشبینی قیمتها در کوتاه مدت را بسیار دشوار کرده است. یک نکته مشخص این است که در هفته پیش رو بازار آهن تا حد زیادی همجهت با بازار ارز حرکت خواهد کرد. ممکن است در ابتدای هفته پیش رو با توجه به طولانی شدن مذاکرات هستهای و بروز برخی بدبینیها، شاهد افزایش نرخ ارز باشیم و این امر بر بازار فولاد نیز تأثیرگذار خواهد بود؛ اما از سوی دیگر، فضا مبهم است و بعید است که افزایش احتمالی نرخ ارز نیز قابل توجه یا ادامهدار باشد. عامل مهم دیگر، معاملات مقاطع در بورس کالا است. طبق فرمول بورس کالا، در هفته پیش رو قیمت پایه عرضه شمش و میلگرد در بورس کالا کاهش خواهد یافت و اگرچه در حال حاضر حباب منفی در بازار فولاد وجود دارد، این امر ممکن است بر قیمتها در بازار تأثیر نزولی داشته باشد. علیرغم وجود حباب منفی، وضعیت صبر و انتظار باعث شده تا تقاضا در بازار فولاد به پایینترین میزان برسد. مشخص شدن نتیجه مذاکرات برجامی میتواند این وضعیت را تغییر دهد.
فراطرح فولاد