به گزارش برداشت روز، عبداله علی پناه بهمنیری اظهار کرد: برق راهبردی ترین محصول شرکت فجر انرژی خلیج فارس است که در کنار دیگر سرویس های حیاتی نقشی ویژه برای پایداری تولید پتروشیمی های منطقه دارد. فجر انرژی با دو نیروگاه جمعا ظرفیت تولید ۱۱۴۷ مگاوات در ساعت را دارد.
وی افزود: برق تولیدی از این نیروگاه ها پس از تقویت به ولتاژ ۱۳۲ کیلوولت به دو پست توزیع و انتقال برق فجر انرژی ارسال شده تا سرانجام به شرکت های منطقه و یا شبکه سراسری برق تزریق شود. پست های شرکت فجر به دو بخش پست های هوایی AIS وGIS تقسیم می شوند. GIS نوعی از کلید های برق هستند که با بهره گیری از گاز SF6 کار عایق سازی اجزای دارای الکتروسیته راه انجام دهند؛ این موضوع باعث می شود تا بتوانیم چندین خط برق ۱۳۲ کیلوولت را در کنار یکدیگر با کمترین فضا قرار دهیم.
مدیر مجتمع شرکت فجر انرژی خلیج فارس با اشاره به اینکه خطوط هوایی در بخش پست ۴۰۰ کیلوولت این شرکت واقع شده اند، بیان کرد: در این پست دو ترانسفورماتور با ظرفیت هر کدام ۳۱۵ مگاوات آمپر وظیفه افزایش ولتاژ برق از ۱۳۲ به ۴۰۰ کیلوولت را بر عهده دارند. پست هوایی برای اتصال شبکه برق این شرکت با بهره گیری از خطوط هوایی به شبکه سراسری برق بوده تا قابلیت دریافت و ارسال برق را فراهم کند.
وی گفت: فجر انرژی در ماه های گرم سال ۵۰۰ مگاوات ساعت برق را به شبکه سراسری برای آسایش مردم فرهیخته منطقه استان خوزستان تزریق می کند. در صورتی که هر کدام از ترانسفورماتور ها دچار مشکل شود تمامی بار به ترانسفورماتور دیگر منتقل شده که کارشناسان فجر با تعریف برنامه ای هوشمند، این فرآیند را در پایش هدف گرفته اند.
علی پناه ادامه داد: با خروج هر ترانس از مدار یک توربین تولید برق از مدار خارج شده تا بار بر روی دیگر ترانس براساس ظرفیت آن تنظیم شود. حال با توجه به اهمیت این پست هوایی و به منظور افزایش ظرفیت انتقال برق و همچنین حفظ پایداری تولید توسعه پست ۴۰۰ کیلوولت به عنوان یک نیاز شناخته شد.
وی با تاکید بر اینکه در ادامه طرح توسعه پست ۴۰۰، طرح توسعه نیروگاه با افزودن ۳ توربین ژنراتور تعریف خواهد شد، بیان کرد: برای توسعه پست ۴۰۰ کیلوولت پروژه ای راهبردی با کمک مشاور مطالعات تعریف شده و به دنبال آن مجوز های لازم برای آن نیز دریافت شد. این پروژه شامل چند بخش سفارش، طراحی، ساخت و نصب ترانسفرماتور ها، سویچگیرهای گازی GIS، کابل های فشار قوی، سرکابل ها و دیگر تجهیزات جانبی و زیر سازی های لازم و ساختمانی بوده است.
مدیر مجتمع شرکت فجر انرژی خلیج فارس افزود: در گام اول پروژه توسعه پست ۴۰۰ کیلوولت دو عدد ترانسفورماتور قدرت با ویژگی های فنی ۴۰۰ به ۱۳۲ کیلوولت با توان ۳۱۵ مگاوات آمپر از یک شرکت داخلی سفارش داده شده که پس از تولید و گذراندن تست های آزمایشگاهی به دلیل ترافیکی بودن، با انتقال به بندرعباس از طریق مسیرهای آبی به بندرامام و پس از آن به محل پست ۴۰۰ رسیده است. این ترانسفورماتورها با تکیه به توان داخلی و در راستای حمایت از سازندگان ایرانی سفارش داده شده است.
وی یادآور شد: دیگر بخش های طرح توسعه پست ۴۰۰ کیلوولت نیز پس از گذراندن تشریفات، سفارش تولید و طراحی آنها با بهره گیری از سازندگان ایرانی و بعضا غیر ایرانی گذاشته شده و به زودی تحویل داده می شود. بخش های ساختمانی و زیرسازی نیز مجوز های لازم را دریافت کرده و اکنون در مرحله برگزاری مناقصه بوده است.
علی پناه مدیر مجتمع شرکت فجر انرژی خلیج فارس در پایان خاطرنشان کرد: پروژه افزایش ظرفیت نیروگاه ناحیه ۲ نیز که با هدف توسعه ظرفیت، انتقال و کنترل آغاز خواهد شد اکنون مرحله مطالعات را گذرانده و پس از پذیرش توسط هیئت مدیره، به مرحله انتخاب پیمانکار و آغاز کار اجرایی خواهد رسید.
روابط عمومی شرکت فجر انرژی خلیج فارس