09:28 - 5 اردیبهشت 1404

آخرین اخبار
ایمیدرو در سال جاری محور برنامه‌های خود را بر مبنای عمل به منویات رهبری و تحقق شعار سال قرار داده است تا از این رهگذر اشتغال‌زایی را خصوصا برای نقاط محروم و مردم بومی مناطق شرکت‌های معدنی و صنعتی به دست بیاورد. اقداماتی را هم در این راه از جمله آموزش و به‌روزرسانی اطلاعات نیروی کار با مباحث روز و فناورمحور انجام داده است.

به گزارش برداشت روز، سازمان گسترش و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو ) با قدمت چند دهه ای خود در عرصه توسعه صنعتی کشور در سالی که به نام ” تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین ” نام گذاری شده ، در پی ایفای نقش موثرتری در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است. پنج راهبرد و ۲۲ برنامه در ایمیدرو با هدف توسعه فناوری بخش معدن و صنایع معدنی در جهت عمل به شعار سال، طراحی شده است. برنامه‌هایی سبب افزایش تعامل بین واحدهای تولیدی برای توسعه اقتصادی و خصوصا اشتغال آفرینی در نقاط محروم بناشده است.

ایمیدرو در سال های گذشته روی صنایع پیشرفته و تجاری‌سازی آنها تمرکز داشته است. در حال حاضر که سازمان های توسعه ای همچون ایمیدرو از ارکان اثر گذار در قانون جهش تولید دانش بنیان محسوب می شوند، طبعا این سازمان نیز با ورود فناوری های نوظهور در زندگی روزمره و تجارت و اقتصاد جهان، بهم رسانی شرکت های دانش بنیان و فناورمحور را با واحد های های تولیدی، به کارگیری شرکت های دانش بنیان در زنجیره ارزش شرکت های بزرگ و در نهایت تجاری سازی دستاوردهای تحقیقاتی شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت کشور را در دستور کار خود قرار داده است.

سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به منظور رفع نیاز کشور به محصولات و فرآورده های معدنی با تاکید بر بهینه‌سازی نظام اقتصادی کشور در بخش معادن و صنایع وابسته و همچنین اعمال نظارت بر استفاده از ذخایر معدنی و بهره‌برداری صحیح و موثر از آنها ، تهیه و اجرای طرحهای احداث، توسعه، تجهیز و نوسازی صنایع تولیدی متالوژی، استخراج و فرآوری مواد معدنی و اجرای کارهای اکتشافی تشکیل شده است.

سازماندهی مناسب با شرکت های بخش معدن و صنایع معدنی به منظور تدوین سند استقرار فناوری های نسل چهار در بخش معدن و صنایع معدنی و طراحی برنامه های عملیاتی مربوطه از دیگر اقدامات در این زمینه است. تولید دانش طی چشم انداز هدفگذاری شده و دستیابی به اهداف سازمانی مورد توجه ایمیدرو است و در این زمینه تعامل با قطب های علمی کشور در دستور کار قرار گرفته است.

با توجه به اینکه فضای جدیدی برای توسعه اقتصاد دانش بنیان در کشور باز شده است، ایمیدرو با امضای تفاهم نامه ۴ جانبه توسعه فناوری های هوشمندسازی در بخش معدن و صنایع معدنی از ابتدای امسال، تعامل بسیاری مطلوبی بین نهادهای دولتی در جهت تحقق شعار سال برای توسعه اقتصاد دانش بنیان برقرار کرده است.

بخشی از استراتژی “توانمندسازی” ایمیدرو در قالب همکاری با دانشگاه ها و مراکز علمی و نیز برگزاری دوره های آموزش تخصصی اجرایی شده است. در سال ۹۹ و سال قبل از آن، ۶۰۴ دوره برای سطوح تکنیسین، کارگری و کارشناسی برگزار شد که ۱۰هزار و ۲۶۲ نفر را تحت پوشش قرار داد.

ساختار بخش معدن کشور دارای ارزش افزوده بالا و اشتغال زایی مناسب است و با استخراج و فرآوری معادن در مناطق مختلف، می توان درآمد قابل توجهی برای کشور ایجاد کرد و معضل بیکاری را به ویژه در مناطق محروم، تا حد قابل توجهی کاهش داد. که بر این مبنا می‌توان نقش عمده و اثرگذار ایمیدرو در جهت هدایت منابع انسانی و اشتغالزایی ساکنان مناطق پروژه‌های معدنی و صنعتی را اثرگذار دانست.

آمارها نشان می دهد که صادرات بخش معدن نسبت به تولید ناخالص داخلی (جی دی پی)، بسیار بالاتر از بخش صنعتی و سایر بخش های اقتصادی است. در واقع، به نسبت سهم خود از تولید ناخالص داخلی، این بخش بهترین عملکرد صادراتی را طی سال های گذشته داشته و ایجاد جایگاه مطلوب بخش معدن در اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، نیازمند نگاه جدید به این بخش از سوی مسئولان است.

بر همین اساس، اشتغالزایی برای تحصیل کردگان مرتبط با معدن و صنایع معدنی با هدف مشارکت در توسعه آموزش، از جمله برنامه های ایمیدرو است.

طرح زیست‌بوم نوآوری و فناوری بخش معدن با هدف فراهم کردن شرایط مناسب ایجاد زیرساخت‌های نوآوری در بخش معدن و صنایع معدنی ایجادشده و به دنبال حمایت از ایجاد و خلق استارتاپ‌ها، توسعه کسب‌وکارهای نوپا، تجاری‌سازی محصولات و خدمات شرکت‌های دانش بنیان، خلاق و فناوری است. از طریق فراهم کردن چنین زیرساختی، ایمیدرو آماده است که از شرکت‌ها و نخبگان فعال در زنجیره معدن و صنایع معدنی حمایت کند.

ارزش سرمایه گذاری های سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) از ابتدا تاسیس تا پایان سال ۹۹ به بیش از ۲۱٫۵ میلیارد دلار رسید که این میزان سرمایه گذاری در راستای سیاست های کلان وزارت صنعت ، معدن و تجارت و با مشارکت بخش خصوصی انجام شد و در سال گذشته نیز با احتساب نزدیک بیش از یک میلیارد و ۹۴۱ میلیون دلار، از ۲۳٫۵ میلیارد دلار عبور کرد. در همین حال میزان اشتغال ایجاد شده از سال ۹۲ تا پایان سال ۹۹ به ۱۶۷۰۰ نفر رسید و در این سال با تکمیل و افتتاح طرح های جدید، بیش از ۳٫۴۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری در حوزه معدن و صنایع معدنی محقق و برای بیش از ۴۲۰۰ نفر شغل به صورت مستقیم ایجاد شد. همچنین در سال ۱۴۰۰ با برنامه‌ریزی بیش از ۱٫۹ میلیارد دلار پروژه، اشتغال مستقیم آن از ۵هزار نفر عبور کرد.

معادن کوچک و متوسط به دلیل گستردگی (۹۸٫۳درصد تعداد کل معادن کشور)، اشتغال زایی (۸۵درصد سهم اشتغال معادن کشور) و تولید (۶۵درصد سهم تولیدات معدنی کشور) دارای اهمیت است و می توانند در ایجاد اشتغال پایدار در بخش معدن و توسعه متوازن کشور، نقش بسیار مهمی ایفا کنند.

توجه به مساله فناوری و نوآوری جزو رویکردهای جدیدی است که در ایمیدرو تقویت شده و در زمینه های مختلف ایمیدرو در حال اقدام به منظور سازماندهی و فراهم کردن شرایط مناسب برای تقویت شرکت های دانش بنیان و توسعه فناوری در کشور است.

bardashtrooz.ir/news/97580

اخبار جدید