۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | 21:01
کد خبر : 90789

خودرو | واردات خودرو | شرایط واردات خودرو

جزئیات سامانه یکپارچه سازی فروش خودرو | معرفی سایت جدید ثبت نام خودرو

سامانه یکپارچه تخصیص خودرو از امروز یکشنبه ۲۵ اردیبهشت‌ماه راه اندازی شده است و نخستین مرحله ثبت نام در این سامانه سه شنبه آغاز خواهد شد.

به گزارش برداشت روز، قیمت خودرو که در روزهای اخیر رشد چشمگیری داشت با روند کاهشی کار خود را شروع کرد. بازار خودرو نیز به ساماندهی نیاز دارد تا قیمت خودرو به ثبات برسد. قیمت خودرو بدون هیچ نظارتی همچنان در مسیر رشد قرار دارد و خریداران را با نگرانی همراه کرده است که با ثابت ماندن طی این چند روز یه ثبات موقتی رسیده است.

جزئیات سامانه یکپارچه سازی فروش خودرو
براساس اجرای بند ۵ از دستورات ابلاغی رئیس‌جمهوری در خصوص چگونگی عرضه خودرو برای ایجاد شفافیت و افزایش رضایتمندی مردم، سامانه یکپارچه تخصیص خودرو از امروز کار خود را آغاز کرد.

سامانه یکپارچه تخصیص خودرو از امروز یکشنبه ۲۵ اردیبهشت‌ماه ساعت ۱۲ در نشانی sale.iranecar.com در دسترس است.

در روزهای یکشنبه و دوشنبه، متقاضیان قادر خواهند بود از بخشنامه‌های مختلف فروش خودرو که از سوی تمامی شرکت‌های خودروسازی ارائه‌شده است، مطلع شوند و از روز سه شنبه ۲۷ اردیبهشت‌ماه، امکان ثبت‌نام در سامانه فراهم خواهد شد.

در نخستین دوره فروش خودرو در این سامانه، بازه‌ زمانی یک هفته‌ای برای ثبت‌نام متقاضیان در نظر گرفته‌شده است و تقدم یا تأخر زمان ثبت‌نام، هیچ تأثیری برروند تخصیص و شانس برنده شدن نخواهد داشت و مراسم تخصیص خودرو با نظارت سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان انجام می‌شود.

عرضه خودرو براساس این سامانه بسیار متنوع و چند برابر ظرفیت دوره‌های پیشین خواهد بود و تمامی خودروسازان موظفند تمامی محصولات خودروهای سواری خود را در این سامانه یکپارچه عرضه کنند و هیچ‌گونه استثنایی برای تخصیص خودرو به مشتریان خارج از این سامانه وجود نخواهد داشت.

روند فروش خودرو در این سامانه شفاف است و به این شکل از تلاطم بازار، بازار سازی و سو استفاده سوداگران و تضییع حقوق مردم جلوگیری خواهد شد.

قیمت خودرو در بازار یکشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱

قیمت پژو ۴۰۵ امروز یکشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ با دو میلیون تومان کاهش نسبت به روز گذشته به ۲۹۰ میلیون تومان رسید. پژو پارس هم امروز پنج میلیون تومان افت قیمت را تجربه کرد و ۳۱۰ میلیون تومان به فروش رسید. پژو ۲۰۷ دنده‌ای امروز یک میلیون تومان گزران‌تر از روز گذشته بود و ۴۰۶ میلیون تومان بود. پژو ۲۰۷ اتوماتیک هم با دو میلیون تومان افزایش قیمت امروز ۵۸۲ میلیون تومان به فروش رسید. تندر ۹۰ سه میلیون تومان کاهش قیمت را تجربه کرد و ۴۷۵ میلیون تومان بود.

قیمت محصولات سایپا امروز یکشنبه ۲۵ اردیبهشت با روز گذشته تفاوتی نداشت و تیبا به قیمت ۱۹۹ میلیون تومان، تیبا دو با قیمت ۲۱۱ میلیون تومان و تیبا دو پلاس هم با قیمت ۲۱۶ میلیون تومان به فروش رسید. کوئیک دنده‌ای و کوئیک اتوماتیک پلاس هم قیمتی مشابه روز گذشته داشتند و به ترتیب ۲۳۰ و ۳۵۵ میلیون تومان به فروش رسیدند.

قیمت خودرو‌های ایران‌خودرو در بازار آزاد
به گزارش فرارو، وانت آریسان ارزان‌ترین خودرو تولیدی ایران‌خودرو در بازار آزاد محسوب می‌شود و در دسته وانت‌های تک‌کابین قرار می‌گیرد. ارزان‌ترین خودرو سواری تولید شده ایران‌خودرو در بازار آزاد رانا LX است. رانا با موتور TU5 از نظر پیشرانه با خودرو‌های ۲۰۶ تیپ پنج، پژو پارس، پژو ۲۰۷ و پژو ۴۰۵ رقابت دارد. با وجود توقف تولید رانا، نسخه به روزرسانی شده رانا پلاس توسط ایران‌خودرو روانه بازار شد. بعد از رانا LX، پژو ۴۰۵ و سمند Lx ارزان‌ترین محصولات داخلی ایران خودرو به حساب می‌آیند.

در سوی مقابل گران‌ترین خودرو داخلی ایران‌خودور دنا پلاس توربو اتوماتیک است. دنا پلاس توربو اتوماتیک از موتور EF7 توربو بهره می‌برد و مجهز به جعبه دنده شش‌سرعته است. همچنین جدیدترین خودرو داخلی ایران‌خودرو تارا دنده دستی است و همین حالا دومین محصول گران‌قیمت ایران‌خودرو به شمار می‌رود.

همچنین قرار است نسخه اتوماتیک تارا به زودی وارد بازار شود. پژو پارس اتوماتیک نیز ارزان‌ترین محصول ایران‌خودرو با جعبه دنده اتوماتیک است. بین مدل‌های مونتاژی ایران‌خودور پژو ۵۰۸ بیشترین قیمت را دارد و کنار سوزوکی گرند ویتارا اتوماتیک در دسته خودرو‌های گران‌تر از یک میلیارد قرار می‌گیرد.

قیمت خودروهای پرفروش ایران خودرو
خودرو قیمت شنبه قیمت امروز

وانت آریسان ۲۱۴ میلیون تومان ۲۱۵ میلیون تومان

سمند LX 298 میلیون تومان ۲۹۹ میلیون تومان

سمند EF7 348 میلیون تومان ۳۴۸ میلیون تومان

سمند EF7 دوگانه‌سوز ۳۹۶ میلیون تومان ۳۹۶ میلیون تومان

سمند سورن ELX 315 میلیون تومان ۳۱۵ میلیون تومان

دنا تیپ یک ۳۹۸ میلیون تومان ۳۹۸ میلیون تومان

دنا پلاس دنده‌ای توربو ۴۸۶ میلیون تومان ۴۸۵ میلیون تومان

دناپلاس توربو اتوماتیک ۵۰۹ میلیون تومان ۵۱۰ میلیون تومان

پژو ۴۰۵ ۲۹۲ میلیون تومان ۲۹۰ میلیون تومان

پژو پارس ۳۱۵ میلیون تومان ۳۱۰ میلیون تومان

پژو پارس اتوماتیک ۴۲۰ میلیون تومان ۴۲۰ میلیون تومان

پژو ۲۰۷ دنده‌ای ۴۰۵ میلیون تومان ۴۰۶ میلیون تومان

پژو ۲۰۷ اتوماتیک ۵۸۰ میلیون تومان ۵۸۲ میلیون تومان

رانا LX 255 میلیون تومان ۲۵۲ میلیون تومان

رانا پلاس ۳۰۴ میلیون تومان ۳۰۴ میلیون تومان

تارا دنده‌ای ۴۶۸ میلیون تومان ۴۶۸ میلیون تومان

پژو ۲۰۶ تیپ ۲ ۳۱۹ میلیون تومان ۳۱۹ میلیون تومان

پژو ۲۰۶ تیپ ۵ ۳۵۰ میلیون تومان ۳۵۰ میلیون تومان

پژو ۲۰۶ صندوقدار – –

تندر ۹۰ ۴۷۸ میلیون تومان ۴۷۵ میلیون تومان

پژو ۲۰۰۸ یک میلیارد و ۳۴۰ میلیون تومان یک میلیارد و ۳۴۵ میلیون تومان

هایما S5 770 میلیون تومان ۷۷۰ میلیون تومان

هایما S7 900 میلیون تومان ۹۰۰ میلیون تومان

سوزوکی گرندویتارا اتوماتیک یک میلیارد و ۵۲۰ میلیون تومان یک میلیارد و ۵۲۵ میلیون تومان

پژو ۵۰۸ یک میلیارد و ۶۶۰ میلیون تومان یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان

پراید ۱۳۲ ارزان‌ترین خودرو سایپا است. پراید وانت قیمت بیشتری نسبت به دیگر مدل‌های خانواده پراید دارد و پراید وانت پلاس نیز از کوئیک دنده‌ای و ساینا دنده‌ای قیمت بیشتری دارد. تیبا به عنوان جایگزین پراید روانه بازار شد و در حال حاضر مدل صندوقدار این خودرو ارزان‌ترین محصول تولیدی سایپا به شمار می‌رود.

بعد از تیبا صندوقدار، ساینا دنده‌ای ارزان‌ترین خودرو در حال تولید توسط سایپا محسوب می‌شود. ساینا دنده‌ای در واقع نسخه به روزرسانی شده تیبا است. تیبا دو یا تیبا هاچبک بعد از تیبا صندوقدار و ساینا، ارزان‌ترین خودرو تولید شده سایپا هستند. همه تولیدات داخلی سایپا از جمله تیبا، تیبا۲، ساینا، کوئیک، ساینا s، کوئیک در بخش پیشرانه یکسان هستند. این خودرو‌ها به یک پیشرانه ۱۵۰۰ سی سی و جعبه‌ دنده پنج‌سرعته مجهز شده‌اند. گران‌ترین خودرو تولید داخل سایپا در بازار آزاد شاهین است.

شاهین جدیدترین خودرو تولیدی سایپا نیز به شمار می‌رود. شاهین از نظر پیشرانه دارای همان موتور تیبا است که برای جبران توان ناکافی به توربو مجهز شده است. تنها خودرو شرکت سایپا با جعبه دنده اتوماتیک، کوئیک اتومات است. کوئیک اتوماتیک پلاس هم به تنها پیشرانه تولید شده سایپا یعنی M15 مجهز شده است. بین مدل‌های مونتاژی سایپا نیز سیتروئن C3 و کیا سراتو قیمت بیشری دارند.

بازارها در انتطار مذاکرات
کاکایی ادامه داد: مذاکرات وین به نتیجه نرسید. برنامه‌های دولت نیز تورم‌زا است. در نتیجه کشور با کاهش ارزش ریال مواجه خواهد بود. همچنین، بازارهایی مثل بازار طلا، بورس و ارز با چالش‌های جدی روبه‌رو است. لذا افراد بهترین بازار را برای سرمایه‌گذاری، بازار خودرو می‌دانند.

او گفت: نوسان قیمتی در بازار خودروهای ارزان‌قیمت بیشتر دیده می‌شود. زیرا تعداد بیشتری متقاضی دارد. در رابطه با خرید خودرو از کارخانه باید به این نکته توجه کرد که در خودروهای ارزان‌قیمت رانت بیشتری وجود دارد. هم‌زمان خودروسازان برای جلوگیری از زیان‌ انباشته خود، خودروهای پر فروش را به بهانه آلایندگی بالا و غیره کنار می‌گذارند و خودرویی با ظاهر جدید را به قیمت بالاتر عرضه می‌کنند.

افزایش قیمت خودرو در دنیا
این کارشناس افزود: خودروهای خارجی نی در هفته‌های آینده با افزایش قیمت همراه می‌شود. به نظر نمی‌رسد واردات خودرو به کشور عملی شود. اگر نیز آزاد شود، انحصاری خواهد بود. در نتیجه تقاضا بالا می‌رود و افزایش قیمت اتفاق می‌افتد.

کاکایی در ادامه گفت: در حال حاضر با یک تورم پنج تا هفت درصدی در دنیا مواجه هستیم. علاوه بر آن، جنگ اوکراین و روسیه باعث افزایش قیمت انرژی و در ادامه افزایش قیمت فلزات می‌شود. پیش‌بینی می‌شود قیمت خودرو در دنیا با افزایش همراه شود.

تا چه زمانی ادامه دارد؟
کاکایی گفت: تا زمانی که مذاکرات وین به نتیجه نرسد، درآمد ارزی کشور به شفافیت لازم نمی‌رسد. در نتیجه، رانت‌خواری در بحث کلان رخ می‌دهد و باعث تورم می‌شود. نکته قابل توجه دیگر این است که تا زمانی که مسئولین به دعوا با یکیدیگر بپردازند و به دنبال راه حل برای رفع مشکلات نروند، هیجان بازار ادامه پیدا می‌کند.

جزئیات سامانه یکپارچه سازی فروش خودرو | معرفی سایت جدید ثبت نام خودرو

تجارتخانه آراد برندینگ | طلق پلاستیکی