۲۹ فروردین ۱۴۰۱ | 22:12
کد خبر : 88297

مدیرعامل بانک کارآفرین در جریان برگزاری مجمع شعب عنوان کرد:

فعالیت بخش ارزی گسترش می یابد

هفتمین مجمع پایش عملکرد شعب بانک کارآفرین با معرفی ده شعبه برتر برگزار شد.

به گزارش برداشت روز، دکتر احمد بهاروندی مدیرعامل بانک کارآفرین در جریان برگزاری هفتمین مجمع پایش عملکرد شعب بانک ابراز امیدواری کرد که با تلاش و جدیت همکاران در مجامع آینده شاهد کسب رتبه‌های بالاتر باشیم.

وی با اشاره به شرایط اقتصادی حاکم بر کشور، به بیان چند نکته در خصوص اقتصاد و جریان نقدینگی در سال ۱۴۰۱ پرداخت و گفت: سیاست انقباضی حاکم در زمستان ۱۴۰۰ منجر به ایجاد رقابت ناسالم نرخی میان بانک‌ها برای جذب سپرده و ایجاد شکاف نقدینگی در ترازنامه آن‌ها شده است.

بهاروندی ادامه داد: موضوع حذف ارز ترجیحی و حرکت دولت به این سمت تقاضا برای ریال را افزایش خواهد داد و شرکت‌های که تاپیش از این غذا و دارو را با ارز ترجیحی وارد می‌کردند برای خرید ارز نیمایی نیاز به ریال بیشتری خواهند داشت پس فشار بر روی ریال زیاد می‌شود. به این جهت مشتریانی که نیاز به منابع ریالی دارند حساب‌های خود را از شبکه بانکی خارج می‌کنند.

وی راهکار مواجهه با اتفاق این را توجه شعب به حوزه ارزی دانست و تاکید کرد: از این طریق علاوه بر گسترش فعالیت ارزی بانک شاهد رسوب منابع ریالی نیز باشیم و بتوانیم از این طریق شاهد رشد منابع باشیم.

مدیرعامل بانک کارآفرین دومین نکته حائز توجه را مصوبه مجلس شورای اسلامی مبنی کسر مالیات از سود سپرده‌های اشخاص حقوقی، خواند و افزود: به نظر می‌رسد اجرای این تصمیم منجر به گسترش رقابت بر سر نرخ سپرده، میان برخی بانک‌های غیر منضبط خواهد شد.

بهاروندی ادامه داد: قانون‌گذار با فرض این‌که منابع این اشخاص در سیستم بانکی قفل‌شده این سیاست را تبیین کرده است، این در حالی است که این منابع پیش از این به تسهیلات تبدیل شده و در امر تولید به گردش در آمده است. حتی برخی شرکت‌ها منابع احتیاطی خود را در بانک‌ها قرار داده‌اند تا در زمان افزایش سرمایه و یا اجرای سیاست‌های افزایش تولید به آن دسترسی داشته باشند.

وی با تاکید بر این که نمی‌توان این سپرده‌ها را منابع قفل‌شده نامید خاطر نشان کرد : بنابراین با این سیاست جدید مجدداً شاهد خروج منابع از سیستم بانکی به سمت صندوق‌ها خواهیم بود آن‌هم در شرایطی که صندوق‌ها خارج از قواعد رگلاتوری بازار پول هستند و درنهایت بانک‌ها را با کاهش منابع مواجه می‌کنند.

توجه جدی به برگزاری جشنواره های قرض الحسنه و جاری در سال جاری

مدیرعامل بانک کارآفرین همچنین خطاب به مدیران حاضر در مجمع شعب تاکید کرد: مدیریت طرح و توسعه در هدف‌گذاری برنامه عملیاتی شعب در سال ۱۴۰۱ می‌بایست توجه ویژه به جذب منابع ارزان‌قیمت از طریق برگزاری جشنواره‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز و جاری (واگذاری چک و احیای سپرده راکد) داشته باشند. با توجه اینکه احتمالاً در سال جاری نیز در بخش تجهیز منابع مشکلاتی وجود داشته باشد، اعطای تسهیلات می‌بایست به مشتریان منتخبی انجام شود که به‌صورت همه‌جانبه با بانک در ارتباط هستند.

بهاروندی ادامه داد: تمرکز بانک در بخش تسهیلات، اعطای تسهیلات با اقساط ماهانه است و شعب می‌بایست دقت لازم در خصوص کنترل NPL و جلوگیری غیر جاری شدن تسهیلات داشته باشند.

وی درنهایت با اشاره به ابلاغ خطوط کسب‌وکار و تأکید بر ارائه خدمات به‌عنوان بانک حامی بخش سلامت و معین بخش غذا و کالاهای اساسی و توجه مدیریت بانکداری شرکتی به انتخاب مشتریان از میان شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: بهتر است شاخص کیفی جدید برای پایش عملکرد شعب در حوزه‌های یادشده طراحی و به برنامه عملیاتی اضافه شود.

متناسب با شرایط باید تغییر موضع دهیم

در ابتدای این مجمع مهدی سیف علیشاهی عضو هیئت‌مدیره بانک نیز با اشاره به مشکلات اقتصادی شبکه بانکی در سال ۱۴۰۰، فعالیت بانک کارآفرین را قابل‌قبول خواند و گفت: علی‌رغم تمام مشکلات پیش روی سیستم بانکی در کل عملکرد شعب بانک قابل‌قبول است اما نباید قانع باشیم و باید متناسب با تغییر شرایط خودمان را مطابق با اهداف بانک با شرایط تطبیق و ارتقا دهیم.

وی به تأثیر قابل‌توجه برنامه عملیاتی در رشد منابع در طی چند سال گذشته اشاره کرد و افزود، با توجه به‌پیش بینی انجام‌شده برای بودجه سال ۱۴۰۱ توسط معاونت محترم مالی، تجهیز منابع از اهداف مهم بانک در سال ۱۴۰۱ است و شعب می‌بایست همانند سال گذشته توجه ویژه به این موضوع داشته باشند. سیف علیشاهی به جذب منابع ارزان‌قیمت از طریق سپرده‌های جاری و کوتاه‌مدت تأکید کرد و ادامه داد: توجه بانک در سال جدید به ارائه خدمات ارزان‌قیمت به مشتریان و حفظ حقوق تمامی ذی‌نفعان بانک (سهامداران، مشتریان و کارکنان) است. لذا از شعب می‌خواهیم که در راستای برنامه‌های بانک برای جذب سپرده‌های ریالی، حساب‌های جاری تلاش بیشتری داشته باشند.

متناسب با رشد منابع امکان تخصیص خواهیم داشت

در ادامه این جلسه ناصر صنعتی نژاد عضو هیئت‌مدیره بانک نیز در هفتمین جلسه مجامع شعب بانک با اشاره به عملکرد بانک در سال گذشته گفت: با توجه به اینکه آمارهای موجود از عملکرد بانک نشان می‌دهد در حدنصاب‌های تعیین‌شده بانک مرکزی قرار داریم پس در سال جاری متناسب با رشد منابع در شعب امکان تخصیص منابع خواهیم داشت.

وی همچنین از ابلاغ خط‌مشی اعتباری جدید بانک در آینده نزدیک خبر داد و گفت: این امر موجب خواهد شد تا به تعداد بیشتری از مشتریان تسهیلات ارائه کنیم.

تمام شعب باید فعالیت ارزی داشته باشند

محمد خورسندی دیگر عضو هیئت‌مدیره بانک نیز در این جلسه به موضوع تمرکز بیشتر بر فعالیت‌های ارزی اشاره کرد و گفت: بانک کارآفرین از ابتدای حضورش در شبکه بانکی در بخش فعالیت‌های ارزی به‌عنوان بانک موفق و خوشنام شناخته‌شده است و به همین جهت قابل‌قبول نیست که در تهران شعبه‌ای داشته باشیم که فعالیت ارزی نداشته باشد.

وی تأکید کرد: باید توجه داشته باشیم که فعالیت‌های ارزی، لینک ریالی هم دارد و در آمارهای ریالی شعبه هم مؤثر است.

تغییر نگاه شعبه متناسب با برنامه عملیاتی

علیرضا صادقی معاون مدیرعامل در امور بانکی نیز خواستار تغییر تمرکز رشد شعب در چند شعبه شد و گفت: تحلیل‌های موجود نشان می‌دهد که تعداد اندکی از شعب بیشترین میزان رشد آماری بانک را به نام خود ثبت کرده‌اند که این ریسک تمرکز در ادامه می‌تواند چالش زا باشد. چراکه رفتن یک مشتری می‌تواند آمار مرتبط با منابع و تسهیلات را تحت تأثیر قرار دهد.

وی همچنین با اشاره به ابلاغ سیاست‌های عملیاتی بانک در آینده نزدیک از همکاران شعب خواست تا به شاخص‌های سرانه توجه کرده و برای رسیدن به اهداف برنامه‌ریزی کنند. وی عنوان داشت برنامه‌ریزی روسای محترم شعب باید به نحوی باشد که در پایان سال ۱۴۰۱ در تهران هیچ شعبه‌ای پایین‌تر از ۱۵۰۰ میلیارد ریال و در شهرستان‌ها هیچ شعبه‌ای پایین‌تر از ۱۰۰۰ میلیارد ریال مانده منابع نداشته باشیم.

رعایت قوانین فعالیت‌های بانکی را سخت کرد

جواد واشقانی مدیر امور شعب بانک نیز با اشاره به تحقق ۶۲ درصدی برنامه‌های بانک دلیل تفاوت ۳۸ درصدی عملکرد و برنامه‌ها را محدودیت‌های موجود در شبکه بانکی و همچنین جنگ نرخی بین بانک‌های مختلف خواند و افزود: رعایت چارچوب بانک مرکزی فعالیت‌های بانکی را سخت کرده است و درعین‌حال محدودیت پرداخت تسهیلات باعث شد تا مشتری‌ها به خاطر عدم پرداخت تسهیلات سپرده‌های خود را خارج کنند.

وی ادامه داد: البته در سال جاری با توجه به برداشته شدن این محدودیت کار راحت‌تر است و می‌توانیم کسری سال گذشته را جبران کنیم. امیدواریم با تداوم اجرای طرح تلاش و سپرده باران آمارهای عملکردی بهتری در سال جاری ثبت شود.

همچنین در هفتمین مجمع عملکرد شعب حسنعلی حسینی مدیریت امور ارزی خواستار افزایش فعالیت شعب در حوزه ارزی شد و گفت: در حال حاضر ۳۰ شعبه فعالیت ارزی ندارند که با اضافه شدن این شعب می‌توانیم موفقیت‌های بیشتری را در این بخش شاهد باشیم.

برنامه عملیاتی شعب فصل‌به‌فصل به بلوغ بیشتری می‌رسد

در این جلسه دکتر مسلم بمان پور مدیر امور طرح و توسعه گزارش از عملکرد شعب در سال ۱۴۰۰ و مقایسه آن با عملکرد سال گذشته شعب ارائه داد. وی عنوان کرد برنامه عملیاتی خلال فصل گذشته نیز دستخوش اصلاحاتی شد تا قدم‌به‌قدم به سطح بلوغ بیشتری برسد.

وی در ادامه به تشریح کلیات و آخرین تغییرات ایجادشده در برنامه عملیاتی شعب نسبت به دوره گذشته پرداخت و گفت: در دوره زمستان ۱۴۰۰، با توجه به اهمیت بالای جذب منابع، قریب به ۵۰ درصد از اوزان برنامه عملیاتی به شاخص‌های منابع اختصاص یافت. همچنین شاخص جدید با عنوان «نسبت قراردادهای مبادله‌ای اقساط ماهانه به‌کل تسهیلات» به شاخص‌ها اضافه و هدف کل فعالیت ارزی شعب با خارج نمودن فعالیت‌های مربوط به ستاد، تعدیل یافت.

مدیر طرح و توسعه بانک کارآفرین، به‌منظور پایش دقیق عملکرد شعب در شاخص تسهیلات و مطالبات مشکوک الوصول، به ترتیب تسهیلات تکلیفی و مطالبات مشکوک الوصول خارج از اختیار شعبه از اهداف شعب خارج شد.

بمان پور نمای کلی از عملکرد بانک در هریک از شاخص‌های منابع (بدون هزینه، کم‌هزینه و پرهزینه)، مصارف، ضمانت‌نامه‌ها، مطالبات غیر جاری و فعالیت‌های ارزی را مطرح کرد و به تحقق ۶۲ درصدی منابع، ۴۹ درصدی تسهیلات، ۹۲ درصدی ضمانت‌نامه ریالی و ۹۴ درصدی فعالیت ارزی در زمستان سال ۱۴۰۰ اشاره کرد.

در پایان این جلسه ده شعبه برتر بانک معرفی شدند و برخی از روسای برتر شعب حاضر در جلسه دلایل موفقیت شعبه خود را ابراز کردند.

 

روابط عمومی بانک کارآفرین

 

تجارتخانه آراد برندینگ | طلق پلاستیکی