۲۴ دی ۱۴۰۰ | 19:23
کد خبر : 77584

مهندس نشان زاده در نشست خبری:

تولید کلر در پتروشیمی اروند تا پایان ۱۴۰۰ به ظرفیت ۹۰ درصد می‌رسد

مدیرعامل پتروشیمی اروند با بیان اینکه این شرکت با اتکا به توان داخلی توانست تحریم را تبدیل به فرصت کند، گفت: با نوسازی و پوشش دهی ۲۵۰۰ جفت تجهیزات آند و کاتد شرکت پتروشیمی اروند تولید کلر کشور برای ۵ تا ۸ سال آینده بیمه‌ شده است.

به گزارش برداشت روز، حسن نشان زاده در نشست خبری با اصحاب رسانه در حاشیه نمایشگاه کفش، کیف، چرم و صنایع وابسته در محل سالن خلیج‌فارس نمایشگاه بین‌المللی تهران، اظهار داشت: توجه اروند به صنایع داخلی و تکمیلی است و همین رسالت باعث شده تا ۷۰ درصد محصولات این مجتمع پتروشیمی در داخل کشور عرضه شوند.

وی با بیان اینکه کلر مهم‌ترین محصول این مجتمع پتروشیمی است، گفت: شرکت پتروشیمی اروند جزو ۱۰ تولیدکننده برتر کلر دنیا قرار دارد و با ظرفیت اسمی ۵۸۵ هزار تن در سال، کلر مورد نیاز زنجیره PVC پتروشیمی غدیر، پلیمرهای مهندسی خوزستان، ایزوسیانات‌های کارون و EDC اروند و از سال ۱۳۹۵ تاکنون با تغییر فرایند کلر بندر امام از شرکت پتروشیمی اروند تأمین می‌شود.

وی با اشاره به فرایند الکترولایزر و شرایط سخت فرایند و نگهداری تکنولوژی‌های تک تولید کلر، گفت: طولانی شدن پروژه و عدم پایش و نگهداری مداوم باعث نزولی شدن تولید کلر در این شرکت، تبدیل به تهدیدی برای از دست دادن زنجیره تولید کلر و از دست دادن زنجیره پی‌وی‌سی که بازاری ۵۰۰ هزار تنی در ایران دارد، شده بود.

وی ادامه داد: با برنامه‌ریزی مناسب از سال ۹۷ توانستیم تولید کل را از ۶۰ درصد به بالای ۸۵ درصد در سال گذشته برسانیم و امید داریم میزان تولید کلر به بالای ۹۰ درصد ظرفیت اسمی برسد.

مدیرعامل پتروشیمی اروند با اشاره به وجود چهار هزار جفت آند و کاتد مجتمع گفت: در دو سال گذشته بالغ بر ۲۵۰۰ جفت از این آند و کاتدها از منابع خارجی و بعضا با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان نوسازی یا پوشش دهی شدند که نمونه های داخلی نیز کارایی نمونه خارجی را دارند و این اتفاق کمک می‌کند زنجیره تولید کلر حداقل تا ۵ سال آینده تضمین‌شده باشد.

وی در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر دغدغه‌های شرکت پتروشیمی اروند در حوزه کلر برطرف شده و با افزایش ۳ تا ۴ درصدی ظرفیت تولید کلر باید به فکر توسعه مجتمع و ساخت کارخانه دوم ۳۰۰ هزار تنی پی‌وی‌سی باشیم.

نشان زاده با اشاره به ۲۲۰ میلیون یورو بدهی زمان پروژه و ۳۰ هزار میلیارد ریال بدهی ریالی در سال ۹۷ گفت: با اقدامات انجام شده این شرایط کاملا تغییر کرد و در آخرین صورت‌های مالی ۵ هزار میلیارد تومان سود انباشته در سال گذشته و ۶۳۰۰ میلیارد تومان در شش‌ماهه نخست سال جاری سود داشته‌ایم.

این مقام مسئول با اشاره به اصلاح ساختار مالی و ورود این شرکت به بورس، ادامه داد: در اسفند ۹۹ پتروشیمی اروند با نماد اروند در بورس ثبت شد، اما به دلیل التهابات و نوسانات بازار، سهامداران ترجیح دادند زمان عرضه به زمان مناسب‌تری منتقل شود.

مدیرعامل پتروشیمی اروند با اشاره به اینکه در سال ۹۹ و پس از ۱۰ سال این مجتمع توانسته با عدد دومیلیون و ۵۰ هزار تن به بالاترین رکورد تولید خود برسد، گفت: در ۹ ماهه ابتدایی سال جاری توانستیم علی‌رغم همه مشکلات رکورد تولید را ۶ درصد در مقایسه با مدت‌زمان مشابه سال گذشته افزایش دهیم.

وی ادامه داد: در نه‌ماهه ابتدایی سال جاری ۱۳۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور داشته‌ایم که این رقم ۳ برابر میزان مشابه سال گذشته است. همچنین ۹۷ درصد این ارز را در سامانه نیما فروخته‌ایم.

نشان زاده با اشاره به وظیفه پتروشیمی اروند به تأمین خوراک صنایع پایین‌دست و دیگر مجتمع‌ها گفت: ۷۰ درصد محصولات این مجتمع در داخل کشور عرضه می‌شود و تنها ۳۰ درصد از محصولات اعم از کاستیک و pvc را صادر می‌کنیم.

این مقام مسئول با اشاره به دو هزار نیروی مستقیم و دائمی که به‌صورت قرارداد مستقیم و پیمانکاری در این شرکت فعالیت می‌کنند، اظهار داشت: پتروشیمی پنجمین صنعت ازنظر اشتغال است به همین منظور برای اشتغال‌زایی باید به صنایع پایین‌دست نگاه کنیم. این نوع نگاه بود که ما را بر آن داشت تا با احداث کارخانه دوم پی‌وی‌سی در منطقه نقشی حتی کوچک در اشتغال‌زایی داشته باشیم.

مدیرعامل پتروشیمی اروند با اشاره به پایش آنلاین محیط‌زیست که به‌صورت دائم در این شرکت انجام می‌شود گفت: در حال حاضر هیچ گونه آلایندگی هوا نداریم و سازمان محیط‌زیست و محیط‌زیست منطقه ویژه هیچ‌گونه آلایندگی هوا از شرکت پتروشیمی اروند گزارش نداده‌اند.

وی در ادامه اظهار داشت: در دو سال اخیر تجهیزات این مجتمع به‌طور مرتب در حال سرویس است و در کنار تولید پایدار، عدم آلودگی محیط‌زیست مهم‌ترین دغدغه ما بوده و برنامه ریزی جهت رفع کلیه آلایندگی‌ها در دست اقدام است.

همچنین در راستای حفظ محیط‌زیست و کاهش پساب خروجی صیانت از آب پروژه‌ای در دست داریم که به ما کمک می‌کند به‌عنوان یکی از پرمصرف‌ترین مجتمع‌های آب منطقه، ۶۰ درصد میزان مصرف آب را کاهش دهیم.

نشان زاده بابیان اینکه صنعت پتروشیمی یکی از صنایع تاب‌آور در مقابل تحریم بوده است گفت: تمرکز بر شرکت‌های دانش‌بنیان و تقویت ساخت داخل، کمک کرد تا تحریم برای صنعت پتروشیمی و مجتمع اروند تبدیل به فرصت شود و در یک مورد تنها ۸۰ درصد از کاتالیست‌های پتروشیمی اروند از شرکت‌های دانش‌بنیان تأمین شد.

وی در پایان جلسه با اشاره به اهمیت پتروشیمی اروند به مسئولیت‌های اجتماعی گفت: لایروبی خور جعفری، افزایش فضای سبز منطقه و فعالیت‌های لازم در مبارزه با کرونا از مهم‌ترین کارهایی بوده که پتروشیمی اروند در دو سال گذشته انجام داده تا به وظیفه خود در این حوزه به‌خوبی عمل کند.

گفتنی است در این نشست خبری مدیر مالی، مدیر بازرگانی، رئیس کارخانه‌های پی‌وی‌سی، رئیس انبار محصول، رئیس کارخانه EPVC و نماینده فروش پتروشیمی اروند هم حضور داشتند.

 

روابط عمومی پتروشیمی اروند

 

تجارتخانه آراد برندینگ | طلق پلاستیکی