به گزارش برداشت روز، بررسی صورتهای مالی شرکت نشان میدهد که علاوه بر کاهش ریسک شرکت، نسبت های مالی شرکت و پرتفوی شرکت نیز در شرایط قابل قبولی قرار دارد.
بررسی وضعیت صورت های مالی شرکت
در پایان شش ماهه منتهی به ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ ، نسبت خسارت امسال ۶۴ درصد بوده است. این در حالی است که در سال گذشته نسبت خسارت شرکت حدود ۶۸ درصد بوده و در سال جاری شاهد بهبود در نسبت خسارت شرکت بودیم. در حقیقت، بیمه تعاون در سال گذشته در شش ماهه ابتدای سال دو هزار و ۲۶۸ میلیارد ریال و در پایان سال حدود ۵ هزار میلیارد ریال حق بیمه فروخته بود اما در شش ماهه نخست امسال حدود ۳ هزار و ۷۰۳ میلیارد ریال حق بیمه فروخته است که ۶۳ درصد نسبت به شش ماهه ابتدای سال گذشته رشد داشته و طی شش ماهه ابتدای امسال ۶۲ درصد از عملکرد یکساله ، پارسال را عملیاتی کرد. سود عملیاتی شرکت که در واقع به عملیات بیمه گری شرکت مرتبط است با رشدی ۱۵ درصدی از ۳۲۹ میلیارد ریالی طی شش ماه به رقم ۳۷۸ میلیارد ریال رسید. بیمه تعاون در شش ماهه نخست امسال دارای ۶۴۵ میلیارد ریال سود انباشته داشته که نسبت به رقم ۵۷۴ میلیارد ریالی پایان سال قبل رشدی ۱۲ درصد را طی شش ماه تجربه کرده است.
نسبت های مالی
حقوق مالکانه شرکت بیمه تعاون حدود دو هزار و ۳۱۲ میلیارد ریال بوده که نسبت به بدهی ۱۰ هزار میلیارد ریالی نشان می دهد که نسبت مالکانه شرکت حدود ۲۵ درصد است و گویای ان است که شرکت از علاوه بر نگه داشتن سهم سهامداران در حد معقول از اهرم های مالی شرکت برای برای افزایش سودآوری خود بهره بوده است . از طرف دیگر هزینه مالی در صورت های مالی شرکت عدد صفر را نشان می دهد. نسبت بدهی شرکت ۰٫۸۵ درصد است که گویای مناسب بودن درجه ریسک شرکت است. و اینکه شرکت به میزان مناسبی از بدهی برای سوداوری استفاده کرده است.
پرتفوی بیمه تعاون
در این دوره شش ماهه بالاترین حق بیمه صادره با رقم یک هزار و ۸۱۶ میلیارد ریال به بیمه شخص ثالث ، رقم یک هزارو ۶۱۰ میلیارد ریال به رشته بیمه درمان، ۴۳۴ میلیارد ریال به بیمه بدنه و ۴۰۹ میلیارد ریال به بیمه مسئولیت اختصاص داشته است.
توانگری مالی شرکت بیمه تعاون
بر اساس اخرین بررسی های انجام شده در پایان سال ۹۹ و مطابق با آیین نامه ۶۹ مصوب بیمه مرکزی، نسبت توانگری شرکت بیمه تعاون ۱۲۱ درصد است و ریسک مازاد بیمه گر شرکت عدد سه هزار و ۱۸۵ میلیارد ریال است که بر اساس اظهارات کمیته ریسک شرکت دیگر ریسک ها از جمله ربیک اعتباری، بازار و نقدینگی شرکت نیز بررسی شده و همه این ریسک ها به تایید حسابرس رسیده است.
بانکداری ایرانی