به گزارش برداشت روز، در ارزیابی «بانک سال ۲۰۲۱» بنکر، مدیران این نشریه پس از در نظر گرفتن تمامی شاخصهای عملکردی، مالی و سایر شاخصهای مربوط به کسبوکار، عنوان «بانک سال ۲۰۲۱ جمهوری اسلامی ایران» را برای هفتمین بار به بانک پاسارگاد اهدا کردند. بانک پاسارگاد قبلتر در سال ۲۰۱۰ و سالهای متوالی ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ موفق به کسب این عنوان شده بود و از این حیث، پرافتخارترین بانک ایرانی شناخته میشود.
به گفتۀ مدیران نشریۀ بنکر، ارزیابی انتخاب بانکهای برتر کشورها سختگیرانهترین، تحلیلیترین و دقیقترین ارزیابی سالانۀ این نشریه است. دلیل چنین سختگیری و دقتی تعداد بالای بانکهای متقاضی و اهمیت عنوان اهدایی به این بانکهاست. مدیران این مؤسسه، معرفی یک بانک به عنوان بانک سال یک کشور را بهویژه در دورۀ اخیر، دال بر توانایی مالی و ایفای نقش کلیدی آن بانک در اقتصاد و آیندۀ بازار میدانند.
در این بررسی شاخصهای مالی نظیر سرمایۀ لایۀ یک (Tier-1 Capital) و تغییرات آن، میزان کل داراییها، سود خالص، نرخ بازده حقوق صاحبان سهام، نسبت هزینه به درآمدها، توان بازپرداخت بدهی و درصد تسهیلات غیرجاری تحلیل و مورد بررسی قرار میگیرند. علاوه بر این، شاخصهای غیرمالی مانند ابتکارات استراتژیک بانک در ایجاد مزیت رقابتی، محصولات نوآورانه و خدمات جدید در حوزۀ بانکداری، تلاشهای بانک برای توسعۀ کسبوکارهای نو، اقدامات انجامشده در زمینۀ فناوریهای مالی و بانکی (فینتک) و درنهایت سرمایهگذاریهای جدید برای گسترش دایرۀ خدمات بانک نیز بهدقت ارزیابی میشوند. لازم به توضیح است با توجه به شیوع وسیع کرونا در جهان طی دو سال اخیر، مؤسسه بنکر همچنین در دو دورۀ گذشته به بررسی جدی تمهیدات بهکاربستهشده توسط بانکها برای حمایت و پشتیبانی از کسبوکارها و مشتریان آسیبدیده از پیامدهای همهگیری کرونا پرداخته است.
نشریۀ بنکر (The Banker) وابسته به Financial Times با قدمتی ۹۵ساله از نخستین مجلات تخصصی بانکداری در جهان و یکی مراجع اصلی اطلاعات و تحلیلهای حوزۀ بانکداری بینالمللی و بازار سرمایه به شمار میرود. بانک دادۀ این نشریه با در برداشتن اطلاعات بیش از چهارهزار بانک از سراسر جهان میتواند به خوبی بنیۀ مالی و عملکردی و درجۀ سلامت بانکها را از طریق ارزیابی شاخصهایی مانند میزان سرمایۀ پایه، نسبت کفایت سرمایه و سایر نسبتهای سوددهی و عملکردی در مقابل رقبایشان ترسیم کند.
این نشریه همچنین به جز انتشار و انعکاس اخبار و تفسیرهای مالی و اقتصادی، هرساله حدود ۸۰,۰۰۰ بانک و مؤسسه مالی را در سطح دنیا ارزیابی، و از بین آنها بر اساس معیارهای ویژۀ خود، هزار بانک برتر را به دو صورت کلی وجزئی (بر اساس شاخصهای خاص) طبقهبندی و ذیل لیستهایی منتشر میکند. طبق آخرین رتبهبندی این نشریه در سال ۲۰۲۱، بانک پاسارگاد بهعنوان تنها بانک ایرانی حاضر در این لیست معرفی شده است. علاوه بر این، هرساله جوایزی توسط این مؤسسه به برترین بانک هر کشور و منطقه، برترین بانک اسلامی هر کشور، برترین بانک سرمایهگذاری، برترین بانک خصوصی، برترین وزیر اقتصاد، برترین رئیس بانک مرکزی، برترین نوآوری در فناوری و برترین معاملات اهدا میشود.
گفتنی است بر اساس سایر ارزیابیهای اخیر این مؤسسه، بانک پاسارگاد در سال ۲۰۲۰ در بین هزار بانک برتر جهان؛ از نظر نرخبازده سرمایه (ROC) رتبۀ ۱۳ جهانی و اول خاورمیانه را کسب کرده است و از منظر نرخ بازده داراییها (ROA) نیز رتبۀ ۱۲۱ جهانی و ۱۶ خاورمیانه را در اختیار دارد. بانک پاسارگاد همچنین تابستان گذشته به عنوان بانک برتر اسلامی ایران در سال ۲۰۲۱ برگزیده شد و از نظر ارزش برند نیز تنها بانک ایرانی حاضر بین ۵۰۰ برند برتر بانکی ارزیابیشده در سال ۲۰۲۱ توسط بنکر و مؤسسۀ برندفاینانس (BrandFinance) بود که در آن رتبهبندی موفق شد با ۸۹ پله صعود، در جایگاه۲۹۰ بین برترین برندهای بانکی جهان قرار گیرد.