به گزارش برداشت روز به نقل از شاتا، رضا رحمانی افزود: این حجم از تولیدات صنایع معدنی علاوه بر تامین نیاز داخلی در صادرات نیز نقش قابل توجهی داشته و سال گذشته حوزه معادن و صنایع معدنی بخشی از نیازهای ارزی کشور را نیز تامین نموده است.
وی ادامه داد: وزارت صنعت، معدن و تجارت در همه حوزه ها و به خصوص در حوزه فلزات اساسی برنامهریزی دقیق کرده و با توجه به تعریف اعداد کمی برای ظرفیت تولیدات فلزات اساسی تا سال ۱۴۰۴، تمامی اقدامات و گام های برداشته شده در این راستا است.
رحمانی اضافه کرد: با تلاش های انجام شده در طول سال ۹۸، در تولید فولاد به رتبه ۱۰ دنیا دست یافتیم و از کشورهایی همچون فرانسه و ایتالیا در این صنعت پیشی گرفتیم، همچنین در صنعت مس هم اکنون رتبه ۱۵ دنیا را به خود اختصاص داده ایم و تا سال ۱۴۰۰ با برنامهریزی انجام شده سعی خواهم کرد رتبه دوازدهم دنیا را به خود اختصاص دهیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در صنعت آلومینیوم پیش از این، رتبه ۱۸ دنیا به کشور ایران تعلق داشت که با راهاندازی مجتمع آلومینیوم جنوب و مجتمع جاجرم هم اکنون به رتبه ۱۴ دنیا رسیدیم.
رحمانی تاکید کرد: برخلاف تصور عده ای که منتظر ظهور مشکلات برای تولید کشورمان در سال ۹۸ بودند، ما سال گذشته بیش از ۲۳.۵ میلیون تن تولید فولاد خام داشتیم که ۵.۹ درصد افزایش داشت و همچنین محصولات فولادی با رشد ۹ درصد و مس رشد بالای ۳ درصدی داشته و در طول تاریخ صنعت مس و برای اولین با رکورد تولید شکسته شد.
وی ادامه داد: صنعت آلومینیوم نیز با وجود خارج شدن دو واحد اصلی از مدار تولید به سبب بروز برخی اشکالات، با تلاش های انجام شده روند تولیدش مثبت و تا حد بسیاری جبران شد.
رحمانی گفت: در صنایع غیر فلزی نیز این روند مثبت در طول سال ۹۸ تداوم یافته و به عنوان نمونه در صنعت سیمان با تولید بیش از ۶۱ میلیون تن شاهد افزایش ۱۱.۲ درصدی و کاتد مس با ۳۹۹ هزار تن رشد ۴.۵ درصدی داشته است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: مجتمع آلومینیوم جنوب، ظرفیتهای لازم برای تبدیل شدن به عسلویه معدنی ایران را دارد و ما دنبال تحقق این هدف با اولویت توسعه، اشتغالزایی و افزایش سرمایهگذاری در این منطقه هستیم.
رحمانی تصریح کرد: در مقایسه با ابتدای انقلاب اسلامی، با توجه به احداث مجتمع آلومینیوم جنوب و مجتمع جاجرم بیش از ۷۰ درصد به ظرفیت تولید آلومینیوم کشور افزوده شده که این رقم در حوزه تولید بیش از ۱۰۰ درصد رشد را نشان میدهد.
وی گفت: مجتمع آلومینیوم جنوب (سالکو) به عنوان تنها واحد تولید کننده آلومینیوم کشور است که کلیه بخشهای تولیدی اعم از واحد احیا، آند سازی، ریخته گری، تاسیسات تخلیه، انتقال و ذخیره سازی مواد اولیه در بندر را دارا است.
وزیر صمت افزود: با راه اندازی اسکله اختصاصی این واحد در بندر پارسیان حدود ۴۰ میلیون تن به ظرفیت جابجایی مواد معدنی کشور افزوده خواهد شد.
رحمانی اضافه کرد: فناوری مورد استفاده در مجتمع آلومینیوم جنوب مدرن ترین و بهینه ترین تکنولوژی تولید آلومینیوم در کشور به شمار می آید و این واحد قابلیت تولید شمش آلومینیوم، بیلت و اسلب را دارد.
رحمانی گفت: یکی از مهمترین شاخصه های مجتمع آلومینیوم جنوب، توجه به الزامات زیست محیطی است که مورد تاکید شخص رئیس جمهور نیز میباشد و با بکار گیری آخرین فناوری ها و تجهیزات بیشترین امکان جلوگیری از آلودگی های زیست محیطی و حذف آلاینده ها را دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود و در پاسخ به تاکیدات رئیس جمهور مبنی بر راه اندازی صنایع بالادستی و پایین دستی آلومینیوم در این مجتمع و در کشور افزود: بر خلاف فولاد و مس در تامین مواد اولیه آلومینیوم مشکلاتی وجود دارد که با مکانیزم های نوین از جمله از طریق تهاتر حدود ۷۰ درصد از نیاز مواد اولیه صنعت آلومینیوم کشور تامین می شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: برای توسعه صنایع بالادستی صنعت آلومینیوم مطالعه ویژه روی تولید بوکسیت در همه جای کشور و به ویژه در جنوب استان فارس و در نزدیکی این مجتمع در حال انجام است و همچنین فاز اول طرح تولید آلومینا از نفلین سینیت سراب که سال ها راکد بود با سرمایهگذاری ۱۵۰ میلیون یورویی، با ظرفیت ۷۰ هزار تن عملیاتی شده است.
رحمانی گفت: در خصوص تولید آند نیز تفاهم نامه یک میلیارد یورویی با وزارت نفت امضا کردیم تا از طریق پالایشگاه های خلیج فارس و شازند روی تولید کک سوزنی و اسفنجی کار کنیم.
وی در خصوص راه اندازی صنایع پایین دستی صنعت آلومینیوم در منطقه لامرد گفت: شهرک صنعتی پایین دستی این صنعت در این منطقه در دستور کار است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان در مورد تاثیرات برجام در راه اندازی این مجتمع تصریح کرد: این طرح در اصل در سال ۸۴ آغاز شده بود ولی در عمل تا سال ۹۴ و دستور رئیس جمهور برای همکاری با طرف خارجی متوقف بود و امروز بعد از ۴ سال شاهد بهرهبرداری آن هستیم.