به گزارش برداشت روز، به نقل از خبرگزاری صداوسیما، آقای عباس علی آبادی در آیین امضای قرارداد بلوک دوم نیروگاه سیکل ترکیبی گلگهر با اشاره به اینکه این توربین کاملا ایرانی از نسل سوم توربینهای ساخته شده در ایران است افزود: ساخت و بومیسازی این توربین، نگرانی برای تامین و پشتیبانی تجهیزات آن را از بین برده است، زیرا علاوه بر تجهیزات، مواد اولیه ساخت قطعات نیز ایرانی است و ما در این بخش کمترین میزان وابستگی را به شرکتهای خارجی داریم.
وی بابیان اینکه ساخت این بلوک شرایط مناسبی را برای بخش تولید فراهم میکند گفت: صنعت فولاد از صنایع بسیار مهم در کشور است که زیرساختهای لازم برای تولید را دارد البته برق از نیازهای جدی این صنعت است که باید تامین شود.
علی آبادی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر صنایع تامین بخشی از نیاز برق را برعهده گرفتهاند افزود: از ۱۵ سال گذشته تاکنون مذاکراتی را برای ساخت نیروگاه با مقامات وزارت صمت انجام دادیم که گلگهر و چادرملو نتیجه همین مذاکرات است البته در دوره جدید نیز با گروههای دیگری در حال مذاکره هستیم که به ساخت ۱۴۰۰ مگاوات نیروگاه در قالب دو تا سه پروژه ختم خواهد شد.
مدیرعامل گروه مپنا با اشاره به هدفگذاری انجام شده برای ساخت بیش از ۱۰ هزارمگاوات نیروگاه توسط بخش صنایع در کشور ادامه داد: گروه مپنا با امضای قرارداد با صنعت آلومینیوم المهدی و صنعت فولاد، بیش از ۲۰ هزارمگاوات از این ۱۰ هزار مگاوات را به نتیجه خواهد رساند.
وی با تاکید بر اینکه اگر صنایع برای ساخت نیروگاه زودتر اقدام کنند ساخت تجهیزات این مراکز با قیمت کمتری محقق خواهد شد گفت: به تاخیر افتادن درخواست صنایع برای ساخت نیروگاه علاوه بر سخت کردن تدارک تجهیزات، هزینه ساخت آن را نیز افزایش میدهد.
علی آبادی با بیان اینکه ساخت بلوک دوم نیروگاه گل گهر قدم دیگری در افزایش توان تولید کشور است گفت: با وجود اینکه سرمایهگذاریهای زیادی در تولید برق در کشور صورت گرفته است، اما سرمایهگذاری برای افزایش بهرهوری ارزش بیشتری دارد این درحالی است که بیشتر ظرفیت نصب شده در کشور بصورت غیربهرهور استفاده میشود.
مدیرعامل گروه مپنا قیمت کم برق را دلیل کمک ارزش شدن این کالا دانست و گفت: امیدوارم در صنایع برای استفاده بهینه از برق تلاشهای مناسبی صورت گیرد که این کار با کاهش شدت انرژی انجام خواهد شد.
جبران عقب افتادگی صنعت برق، رسالت سرمایهگذاران بخش برق
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نیروگاه گلگهر جبران عقب افتادگی صنعت برق را در شرایط فعلی رسالت مهم سرمایهگذاران بخش برق در کشور اعلام کرد.
در آیین امضای قرارداد بلوک دوم نیروگاه سیکل ترکیبی گلگهر با اشاره به همراهی گروه مپنا برای توسعه کشور در شرایط مختلف خوب، بد و خیلی بد افزود: هرچند شرایط اقتصادی کشور خوب نیست، اما میتوان با مدیریت عقلانی برنامههای توسعهی کشور را عملیاتی کرد.
وی با بیان اینکه همه اقتصاددانان کشور به دنبال رونق مملکت هستند گفت: اقتصاد و بازار سرمایه حلقههای آخر در زنجیره تولید هستند بنابراین زمانی که ما در تولید رونق داشته باشیم و مشکلات را برطرف کنیم اقتصاد نیز به صورت خودکار رونق خواهد یافت و سرمایه و بازار سرمایه نیز معنی خودش را پیدا میکند.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نیروگاه گلگهر ادامه داد: برق فقط کالای خدماتی نیست و باید بخش عمدهای از آینده ما را روشن کند بنابراین امروز رسالت سرمایهگذاران بخش برق جبران عقب افتادگی این صنعت است.
لینک کوتاه
https://bardashtrooz.ir/news/62837