۱۸ مرداد ۱۴۰۰ | 20:47
کد خبر : 59249

نگاهی به تولید و فروش جهان فولادسیرجان

شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان ابتدا در سال ۱۳۸۸ توسط شرکت توسعه و آبادانی استان کرمان که از شرکت‌های زیر‌مجموعه صندوق بازنشستگی شرکت ملی صنایع مس ایران است تشکیل شد و پس از تغییراتی در سهامداران در حال حاضر 51درصد سهام متعلق به شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر و شرکت‌های وابسته و 49درصد سهام متعلق به صندوق بازنشستگی شرکت ملی صنایع مس ایران و شرکت‌های تابعه است.

به گزارش برداشت روز، محمد‌جواد عبدالهی تحلیلگرکارگزاری بانک صنعت و معدن

نگاهی به تولید و فروش جهان فولادسیرجان

مقدمه و معرفی شرکت

شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان ابتدا در سال ۱۳۸۸ توسط شرکت توسعه و آبادانی استان کرمان که از شرکت‌های زیر‌مجموعه صندوق بازنشستگی شرکت ملی صنایع مس ایران است تشکیل شد و پس از تغییراتی در سهامداران در حال حاضر ۵۱درصد سهام متعلق به شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر و شرکت‌های وابسته و ۴۹درصد سهام متعلق به صندوق بازنشستگی شرکت ملی صنایع مس ایران و شرکت‌های تابعه است. شرکت از نظر موقعیت مکانی با توجه به نزدیکی به مجتمع سنگ آهن گل‌گهر، قرار داشتن در مرکز اتصال شاهراه‌های ارتباطی جاده‌ای چهار استان، نزدیک بودن به آب‌های آزاد خلیج‌فارس و همچنین وجود راه‌آهن سراسری شرایط خوبی دارد که دسترسی به بازارهای داخلی و خارجی چه از نظر تامین مواد اولیه و چه از نظر فروش را فراهم کرده است. سرمایه ثبتی این شرکت ۹۶۰ میلیارد ریال بوده که پس از چند مرحله افزایش سرمایه به ۴۰‌هزار میلیارد ریال رسیده است .شرکت ظرفیت تولید ۹۰۰ هزار تنی آهن اسفنجی، یک‌میلیون تنی شمش فولادی و ۳۳۰ هزار تنی میلگرد را دارد که همه خط تولید‌های آن در حال حاضر با ظرفیت کامل در حال تولید هستند. در جدول خلاصه‌ای از وضعیت گذشته شرکت و همچنین برآورد سودآوری شرکت در سال‌های آتی نشان داده شده است.

مفروضات اساسی در پیش‌بینی درآمد شرکت

مقدار تولید و فروش:

شرکت ظرفیت ۹۰۰ هزار تنی تولید آهن اسفنجی را دارد که در حال حاضر بالاتر از ظرفیت در حال تولید است. میزان تولید آهن اسفنجی برای سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، ۹۸۶ هزار تن برآورد شده است. شرکت در سال گذشته خط تولید میلگرد خود را به ظرفیت کامل رسانده است. میزان تولید شمش و میلگرد برای سال جاری و سال آینده به دلیل مشکلات قطعی برق اندکی کاهش داده شده و برای سال۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ میزان تولید ۷۶۶ هزار تنی شمش و ۲۷۰ هزار تنی میلگرد برآورد شده است. میزان فروش میلگرد برای هر دو سال برابر تولید فرض شده است. درصدی از تولید شمش در تولید میلگرد مصرف می‌شود که برای سال ۱۴۰۰ میزان فروش شمش ۵۳۵ و برای سال ۱۴۰۱، ۵۰۱ هزار تن برآورد شده است. شرکت ۳۰ درصد از فروش شمش خود را به صورت صادراتی انجام می‌دهد.

نرخ فروش:

نرخ دلاری شمش صادراتی ایران برای سال جاری ۵۵۰ دلارو برای سال ۱۴۰۱، ۵۲۰ دلار برآورد شده است. نرخ ریالی شمش داخلی با توجه به دلار نیمایی، برای سال جاری۱۳٫۱۰۰ و برای سال آینده ۱۴٫۷۵۹ تومان به ازای هر کیلوگرم پیش‌بینی می‌شود. نرخ فروش میلگرد شرکت تقریبا ۱۱۰درصد نرخ فروش شمش داخلی شرکت در نظر گرفته شده است.

ماده اولیه:

مواد اولیه مورد استفاده شرکت گندله و مقدار اندکی قراضه است. ضریب مصرف گندله ۳۵/ ۱ تن به ازای هر تن تولید آهن اسفنجی است. نرخ خرید گندله ۲۸ درصد نرخ شمش و نرخ قراضه ۷۰ درصد شمش داخلی برآورد شده است.

نرخ دلار:

با توجه به کسری بودجه ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزارمیلیارد تومانی دولت برای سال جاری و به نتیجه نرسیدن مذاکرات وین، دلار نیمایی ۲۳٫۵۰۰ تومانی برای ادامه سال‌جاری و ۲۶٫۶۰۰ تومانی برای سال آینده برآورد شده است.

سایردرآمدها و هزینه‌های موثر:

هزینه انرژی با توجه به نرخ سوخت ۳۰ درصد نرخ گاز خوراک (نرخ گاز خوراک ۹ سنت) و نرخ‌های جدید برق صنایع، برای سال جاری ۶۵۷ میلیارد و برای سال ۱۴۰۱، ۷۹۰ میلیارد محاسبه شده است. هزینه مالی سال جاری ۲۲۲ و سال آینده ۲۵۵ میلیارد برآورد می‌شود. هزینه مواد غیر مستقیم که عمدتا الکترود گرافیتی است برای سال جاری ۷۵۴ میلیارد و برای سال آینده ۸۵۳ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

کشش سود خالص شرکت نسبت به متغیرهای اساسی

با هر یک درصد افزایش در نرخ شمش صادراتی ایران، ۹/ ۱درصد سود خالص شرکت افزایش می‌یابد و با هر یک درصد افزایش در نرخ دلار سود خالص شرکت با افزایش ۷/ ۱درصدی مواجه می‌شود. همچنین یک‌درصد افزایش در ظرفیت عملیاتی شرکت ۲/ ۱درصد سود خالص را افزایش می‌دهد.

مروری بر پتانسیل‌ها و ریسک‌های شرکت

پتانسیل‌های شرکت شامل داشتن زنجیره تولید از گندله تا میلگرد، داشتن طرح‌های توسعه‌ای برای سال‌های آتی، کشش سودآوری بالا نسبت به افزایش قیمت شمش و دلار، نزدیکی به مجتمع سنگ‌آهن گل‌گهر، قرار داشتن در مرکز اتصال شاهراه‌های ارتباطی جاده‌ای چهار استان، نزدیک بودن به آب‌های آزاد خلیج فارس و وجود راه‌آهن سراسری است. همچنین از ریسک‌های شرکت می‌توان به افزایش ضریب قیمتی گندله نسبت به شمش، قطعی برق و کمبود آب و قطعی گاز و افزایش نرخ سوخت اشاره کرد.

ارزش‌گذاری

سود برآوردی شرکت عملیاتی و تکرارپذیر است به همین جهت ارزش‌گذاری شرکت از روش نسبت قیمت به سود P/ E مناسب است. با بررسی شرکت‌های مشابه بورسی در صنعت فولاد نسبت قیمت به سود ۵/ ۶واحدی به عنوانP/ E معیار عدد قابل قبولی است. با توجه به سود برآوردی ۳٫۵۷۰ میلیاردی سال ۱۴۰۰، ارزش شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان ۲۳٫۲۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

تجارتخانه آراد برندینگ | طلق پلاستیکی