به گزارش برداشت روز، به نقل از ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل صندوق بازنشستگی کشوری، حمیدرضا حسینی در ادامه سلسله دیدارهای مسئولان صندوق بازنشستگی کشوری با مفاخر فکری و فرهنگی به مناسبت هفته «خانواده و تکریم بازنشستگان»، در دیدار با دکتر منصوره اتحادیه، پژوهشگر تاریخ و دانشیار بازنشسته دانشگاه تهران، افزود: در این موزه آثار مختلف در حوزههای معماری، تاریخ، پژوهشهای فرهنگی و… ارائه خواهد شد تا بازنشستگان و عموم مردم، شناخت بهتری از مفاخر فرهنگی خانواده بزرگ بازنشستگان کشوری کسب کنند.
وی با اشاره به اینکه «بخش بزرگی از مفاخر فرهنگی کشور جزء بازنشستگان کشوری هستند»، تصریح کرد: این ذخیره بزرگ، وظیفه و مسئولیتی را متوجه صندوق بازنشستگی کشوری کرده است تا به سهم خود در جهت معرفی بیشتر آنها به جامعه اقدام کند.
مشاور فرهنگی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با اشاره به راهاندازی روایتخانه صبا از سوی این صندوق، توضیح داد: در این روایتخانه، پیشینه و سیر تحول نظام بازنشستگی در کشور از دوره مشروطه تاکنون و نیز تصاویر و اسناد دورههای مختلف و احکام برخی مفاخر فرهنگی، سیاسی و علمی کشور ارائه شده است.
وی فاز دوم فعالیتهای فرهنگی و تاریخی صندوق بازنشستگی کشوری را راهاندازی موزه بازنشستگان اعلام کرد و گفت: این موزه در عمارت ناصرالدین میرزا (فرزند مظفرالدینشاه قاجار) که از املاک متعلق به صندوق بازنشستگی کشوری و عمارتی منحصربهفرد در تهران با معماری چهار صفه ای مناطق کویری است، راهاندازی خواهد شد و در این جهت، روند مرمت و آمادهسازی عمارت انجام شده است.
حسینی با تشریح امکانات و برنامههای پیشبینیشده برای موزه صندوق بازنشستگی کشوری، ابراز امیدواری کرد که با همراهی چهرههای فکری و فرهنگی کشور بتوان از این ظرفیت حداکثر بهرهبرداری را صورت داد.
اتحادیه: از بازنشستگی شوکه شدم، اما خانهنشین نشدم
در این دیدار که در محل دفتر «نشر تاریخ ایران» برگزار شد؛ دکتر منصوره اتحادیه با تقدیر از احساس مسئولیت مدیران صندوق بازنشستگی کشوری در حوزههای فرهنگی و تاریخی گفت: جامعه ما به شناخت هرچه بیشتر پیشینه و تاریخ خود نیاز دارد و در این جهت، نه فقط در تهران بلکه در همه شهرهای کشور باید در جهت احیای اماکن تاریخی و معرفی چهرهها و شخصیتهای موثر، اقدام کرد.
این پژوهشگر تاریخ با اشاره به توجه بیشتر شهرداری تهران در سالهای اخیر به موضوع نگهداری، ترمیم و بازسازی اماکن تاریخی پایتخت یادآور شد: یکی از این اقدامات، بازسازی خانه اتحادیه در خیابان لالهزار است که با پیگیری روزنامهنگاران و جوانان و دانشجویان، شهرداری وارد عمل شد و آن را از ویرانی نجات داد.
وی با تاکید بر این مطلب که «واقعیتها و شخصیتهای تاریخی محو نمیشوند»، افزود: به جای خط بطلان کشیدن بر افراد و شخصیتها، باید شرایط، امکانات، فعالیتها و محدودیتهای آنها را منصفانه بررسی کنیم و با ارزیابی محترمانه آن، گامی در جهت شناخت بهتر تاریخ کشور خود برداریم.
دکتر اتحادیه همچنین با اشاره به سابقه۳۰ ساله خود در تدریس تاریخ در دانشگاه، یادآور شد: بازنشستگی من حدود ۱۵ سال قبل خیلی ناگهانی اتفاق افتاد و درحالی که منتظر بودم کرسی استادی دانشگاه تهران را دریافت کنم و به فعالیت خود ادامه دهم، در فاصله کمتر از یک ماه قبل از پایان ترم و با همان رتبه دانشیاری، مرا بازنشسته کردند که این نوع برخورد، خاطره بدی را برایم ایجاد کرد و پس از آن، هرگز ارتباطی با دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برقرار نکردم.
دانشیار بازنشسته دانشگاه تهران درعینحال دوران بازنشستگی خود را «پربار» خواند و گفت: عمده تحقیقات و مطالعات من در ۱۵ سال گذشته و پس از بازنشستگی انجام گرفت؛ چراکه من به جای آنکه پس از بازنشستگی در خانه بنشینم، فرصت بیشتری برای کار پیدا کردم و توانستم کتابها و پژوهشهای مختلفی را منتشر کنم.
گفتنی است، منصوره اتحادیه، تاریخنگار، نویسنده، ناشر و استاد دانشگاه، هشتم اسفندماه سال ۱۳۱۲ در تهران متولد شد. پدرش علی اتحادیه فرزند رحیم اتحادیه و مادرش هما فرمانفرمائیان دختر عباس فرمانفرمائیان است. او در سال ۱۳۵۸ از دانشگاه ادینبورگ بریتانیا در رشته تاریخ دکتری گرفت و در سال ۱۳۶۲ مدیر نشر تاریخ ایران شد. مقالات و کتابهای بسیاری در حوزه تاریخ، بهویژه تاریخ مشروطه و حکومت قاجار و نیز تحولات شهر تهران در دوران معاصر از اتحادیه منتشر شده است.