به گزارش برداشت روز، به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری، «طرح توسعه مرکز داده صندوق بازنشستگی»، «تاسیس مرکز اسناد تاریخی و روایتخانه صبا» و «سامانه دریافت و پرداخت الکترونیکی صندوق» سه پروژهای بودند که با حضور وزیر رفاه در محل صندوق بازنشستگی کشوری افتتاح شد.
تحول دیجیتال یکی از مهمترین استراتژی های صندوق بازنشستگی
دکتر اکبر افتخاری در آیین رونمایی از طرحهای «تحول دیجیتال» این صندوق که با حضور محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی رونمایی و افتتاح شدند، اظهار داشت: تحول دیجیتال در صندوق بازنشستگی کشوری در یک سال و نیم اخیر به عنوان یکی از مهمترین راهبردهای استراتژیک صندوق با هدف بهبود فرآیندهای داخلی صندوق، چابکی و تعالی سازمانی و شفافیت آغاز شد و امروز شاهد نهایی شدن این استراتژی در بخش های مختلف هستیم.
وی با بیان اینکه «این استراتژی تحولگرایانه با ایجاد کمیته دولت الکترونیک و هوشمندسازی در صندوق طراحی و پیگیری شد»، گفت: در این کمیته نسبت به تعریف پروژه های بهبود و بررسی و ردیابی چگونگی تحقق برنامه های تحقق دولت الکترونیک و هوشمندسازی صندوق اقدام شد.
وی ادامه داد: خروجی تصمیمات و اقدامات این کمیته، تعریف پروژه هایی در چهار حوزه «توسعه خدمات الکترونیک به بازنشستگان»، «بهبود خدمات الکترونیک به دستگاههای اجرایی و شاغلین»، «توسعه زیرساختها و سیستم های داخلی صندوق» و همچنین «توسعه ارتباطات الکترونیک با سایر سازمانها و ذینفعان» بود.
تعریف ۴۰پروژه تحول دیجیتال در یک سال و نیم اخیر
افتخاری تعداد پروژههای تعریف شده در چهار حوزهای که منجر به تحول دیجیتال در صندوق بازنشستگی کشوری شده را ۴۰ پروژه اعلام کرد و گفت: از این تعداد پروژه که از ابتدای سال ۹۹ تعریف شد تا به امروز، ۲۷ پروژه به بهره برداری رسیده است و ۱۳پروژه دیگر نیز در حال نهایی شدن است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، با بیان اینکه در حوزه «توسعه خدمات الکترونیک به بازنشستگان» ۹ پروژه تعریف شده که ۶ پروژه آن اجرایی شده است» گفت: صدور الکترونیکی گواهی کسر از حقوق بازنشستگان کشوری، راهاندازی درگاه خدمات الکترونیکی، نرمافزار صبااپ، واگذاری خدمات به دفاتر پیشخوان دولت و ایجاد حواله الکترونیکی برای دریافت هزینههای درمانی از جمله این پروژهها هستند.
کاهش آسیب به بازنشستگان با صدور گواهی آنلاین کسر از حقوق
افتخاری تصریح کرد: تا پیش از این یکی از مشکلات و آسیب های جدی به بازنشستگان صدور گواهی های کسر از حقوق دستی از ذیحسابی ها و مراکز صندوق بود که به دلیل عدم امکان کنترل گواهی های صادره و همچنین رفت و آمدهای فراوان به ستاد و مراکز صندوق که شاید در ماه به ۳هزار نفر نیز می رسید، مشکلات زیادی ایجاد کرده بود که متاسفانه زندانی شدن ۵۵نفر از بازنشستگان عزیز پیامد همین موضوع بود.
وی ادامه داد: صدور گواهی آنلاین ضمن کاهش چشمگیر ترددها و هزینه های تحمیلی گذشته به بازنشستگان، صدور گواهی را نظام مند کرد؛ ضمن اینکه با تفاهم ایجاد شده تلاش کردیم تا زمینه آزادی حداقل ۳۳نفر از عزیزان دربند فراهم شود.
افتخاری با تاکید بر اینکه «هدف و تلاش صندوق بازنشستگی کشوری ارائه تمامی خدمات در بسترهای مختلف دیجیتال و خدمات دولت الکترونیک بوده است» اظهار داشت: راهاندازی درگاه خدمات الکترونیک sabasrm و صبااپ که تمامی خدمات صندوق روی آن ها تعریف شده است، یا مرکز تماس ۲۵۰۰ و همچنین توسعه خدمات دفاتر پیشخوان دولت مجموعه اقداماتی است که بازنشستگان خدمات خود را «در دسترس و آسان» دریافت کنند.
پروژه هایی برای آگاهی از آخرین وضعیت بازنشستگی شاغلان
او در خصوص «بهبود خدمات الکترونیک به دستگاههای اجرائی و شاغلین» نیز گفت: در این حوزه نیز از شش پروژه تعریف شده تنها یک پروژه باقی مانده که در حال نهایی شدن است.
ایجاد سامانه استعلام سوابق شاغلین صندوق بازنشستگی کشوری، ایجاد سامانه پرداخت آنلاین کسور حق بیمه خویش فرمایان، الکترونیکی کردن تبادل دادههای شاغلین با کلیه دستگاههای اجرایی، استقرار سامانه انعقاد قرارداد بیمه عمر و حوادث شاغلین دستگاه های اجرایی و استقرار سامانه آخرین وضعیت پرداخت غرامت بیمه عمر، پنج پروژه اجرا شده در خصوص بهبود خدمات به دستگاه های اجرایی و شاغلین هستند که به آگاهی بخشی و اطلاع از وضعیت بازنشستگی افراد شاغل کمک شایان توجهی خواهد کرد.
وی «توسعه زیرساختها و سیستم های داخلی صندوق» حوزه سوم در استراتژی تحول دیجیتال عنوان کرد و افزود: در این حوزه ۱۷ پروژه تعریف شد که تاکنون ۱۰پروژه آن خاتمه یافته است.
توسعه و نوسازی مرکز داده صندوق بازنشستگی، استقرار سامانه دریافت و پرداخت الکترونیکی بانکی، استقرار و تکمیل سامانه یکپارچه نگهداری اطلاعات بنگاه ها (سیناب)، استقرار سامانه جامع املاک، پرونده های حقوقی و قراردادها، یکپارچگی اتوماسیون اداری بین صندوق و هلدینگها و شرکتهای تابعه، توسعه زیرساختها با مدیریتهای استانی، افزایش پهنای باند خطوط میان صندوق با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، راه اندازی سامانه جامع اسناد و مدیریت دانش، استقرار و تکمیل و توسعه سامانه هوش تجاری(BI)، استقرار سامانه جامع مالی – اداری از جمله پروژههای به نتیجه رسیده است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری ارائه سرویس استعلام آخرین وضعیت بیمهای شاغلین کسورپرداز به سازمانها و صندوقهای مشابه، توسعه زیرساخت ارتباطی با سازمان فناوری اطلاعات، بیمه سلامت، تامین اجتماعی، ثبت احوال و همچنین سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی را از جمله پروژه های اجرا شده در حوزه «توسعه ارتباطات الکترونیک با سایر سازمانها و ذینفعان» برشمرد.
افتخاری «طرح توسعه مرکز داده صندوق بازنشستگی»، «تاسیس مرکز اسناد تاریخی و روایتخانه صبا» و «سامانه دریافت و پرداخت الکترونیکی صندوق» را سه پروژه مهم و کلیدی در حوزه تحول دیجیتال و هویت سازی سازمانی عنوان کرد و گفت: در گذشته تمامی یا بسیاری از ارتباطات صندوق با سیستم بانکی به صورت دستی و فیزیکی انجام میشد که خود سبب ایجاد خطا و اتلاف هزینه و زمان می شد، با اجرای سیستم یکپارچه دریافت و پرداخت این امکان ایجاد شده در قالب یک سیستم ارتباطی مستقیم تمامی اسناد و حواله های مالی از زمان تنظیم تا صدور و پرداخت در مدت زمان اندک انجام شود؛ ضمن اینکه امکان مشاهده آخرین وضعیت تراکنش ها، حذف صدور چک و گزارشگیری و شفافیت مالی را نیز به همراه دارد.
محمد شریعتمداری در حاشیه این مراسم، ضمن افتتاح و رونمایی از سه پروژه تحول دیجیتال صندوق بازنشستگی کشوری از «مرکز داده های صندوق بازنشستگی» که مهمترین و حساسترین دادهها و اطلاعات بازنشستگان زیرپوشش و سایر ذینفعان را نگهداری می کند و همچنین «مرکز اسناد تاریخی و روایتخانه صبا» را که با اهداف مختلف از جمله جلوگیری از نابودی پروندهها و اسناد تاریخی صندوق به مثابه بخشی از میراث ملی راه اندازی شده است، بازدید کرد.