به گزارش برداشت روز، به نقل از شاتا، برات قبادیان «معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت» و سیروس وطنخواه مقدم «رئیس مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری» این تفاهمنامه را به امضا رساندند.
موضوع تفاهم نامه در خصوص بهره برداری از فرصت های همکاری با سازمانهای بین المللی در حوزه های توسعه و انتقال فناوری و نوآوری با تمرکز بر سازمان های توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) و مرکز و شبکه فناوری اقلیم ملل متحد(CTCN) می باشد.
رصد و معرفی رویدادها و فراخوانهای سازمان های بینالمللی
از مهمترین محورهای همکاری در این تفاهم نامه، رصد و معرفی رویدادها و فراخوانهای سازمان های بینالمللی و هماهنگی امکان حضور متخصصان بخشهای مختلف دولتی و خصوصی ایرانی در آنها، کمک به جذب سرمایه و کمک های توسعه ای در زمینه علم، فناوری و نوآوری از سازمانهای بین المللی برای کشور و کمک به برگزاری رویدادهای مشترک با سازمانهای بینالمللی یا کشورهای عضو آن ها می باشد.
کمک به تعریف فرصت های همکاری بین المللی
همچنین کمک به تعریف فرصت های همکاری بین المللی دو یا چند جانبه با کشورهای دیگر در بستر سازمانهای بین المللی، شناسایی و معرفی نهادهای داخلی مرتبط و دارای ظرفیت؛ اعم از خصوصی و دولتی برای بهره برداری از فرصت های معرفی شده از سازمان های بین المللی از محورهای دیگر این همکاری خواهد بود.
در خصوص دیگر محورهای همکاری تفاهمنامه منعقد شده میتوان به زمینه سازی برای استفاده از فرصت حضور در سازمانهای بینالمللی در راستای توسعه بازار ایران در کشورهای عضو و استفاده از فرصت همکاری با سازمانهای بین المللی با هدف عرضه محصولات شرکت های فناور به کشورهای ثالث اشاره کرد.
اعلام فرصتهای همکاری مشترک علمی و فناورانه با کشورهای دیگر
معاون آموزش پژوهش و فناوری وزارت صمت در مراسم امضای این تفاهم نامه با اشاره به خدمات این معاونت در این تفاهمنامه، گفت: در راستای این تفاهم نامه کمک به فراهم کردن امکان دسترسی به اطلاعات فرصتهای معرفی شده یونیدو در ایران و اعلام فرصت های همکاری مشترک علمی و فناورانه با کشورهای دیگر در بستر یونیدو را در راستای این تفاهم نامه دستور کار داریم.
زمینه سازی برای حضور شرکتهای ایرانی در رویدادهای اعلامی یونیدو
برات قبادیان همچنین تصریح کرد: در راستای این تفاهمنامه به زمینه سازی برای برگزاری رویداد مشترک در بستر سازمان یونیدو با کشورهای عضو کمک می کنیم و امکان حضور کارشناسان، متخصصان و شرکتهای ایرانی در رویداد های اعلامی یونیدو را فراهم می آوریم.
وی رصد و اطلاع رسانی فرصت های جذب سرمایه برای کشور در حوزههای مختلف علم، فناوری و نوآوری از طریق یونیدو را از دیگر خدمات معاونت آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت در این تفاهمنامه اعلام کرد.
معاون آموزش پژوهش و فناوری وزارت صمت همچنین بر ضرورت همکاری و تعامل دستگاه های مرتبط و استفاده از ظرفیت های موجود دستگاه ها برای نیل به اهداف فناورانه و توسعه صنعتی تاکید کرد.
شناسایی شرکتهای صلاحیتدار برای بهرهمندی از کمکهای فناورانه سازمان های بین المللی
رئیس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت جمهوری نیز در مراسم امضای این تفاهم نامه با اشاره به خدمات این مرکز در چارچوب تفاهمنامه منعقد شده، بیان کرد: در این راستا شرکت ها و متخصصان ایرانی مرتبط و دارای صلاحیت برای بهره برداری از فرصتهای اعلامی یونیدو شامل رویدادها، مناقصات و … را معرفی میکنیم و به شناسایی سازمانها، نهادها یا شرکتهای صلاحیتدار ایرانی برای بهره مندی از کمکهای سرمایهای و توسعه ای علمی و فناورانه سازمان های بین المللی کمک خواهیم کرد.
اجراییسازی پروژههای مشترک علمی، فناورانه و نوآورانه با یونیدو
سیروس وطنخواه مقدم کمک به برگزاری رویدادهای مشترک دو یا چند جانبه با یونیدو را از دیگر محورهای این همکاری دانست و اضافه کرد: در این راستا به تعریف، اجرایی سازی و ارتقاء پروژههای مشترک علمی، فناورانه و نوآورانه با یونیدو و کشورهای عضو کمک خواهیم کرد.
وی همچنین ادامه داد: تسهیل همکاری با سازمانهای بینالمللی از جمله یونیدو با بهره گیری از ظرفیت وابستگی همکاریهای فناوری سفارت جمهوری اسلامی ایران در وین و استفاده از ظرفیت مرکز به عنوان مرجع صلاحیتدار ملی فناوریهای اقلیم برای معرفی و تسهیل استفاده از فرصتهای قابل بهرهبرداری (CTCN) از دیگر خدمات مرکز در این تفاهمنامه خواهد بود.
رئیس مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری کمک به رفع نیازهای فناورانه کشور از طریق همکاری های بین المللی با تمرکز بر فناوریهای پیشرفته و رفع نیازمندی های کشور را از جمله ماموریت های اصلی این مرکز دانست و گفت: با سازمانهای بین المللی مرتبط همکاری و در برخی از آنها عضو هستیم و با استفاده از ابزارهایی که داریم نیازمندیهای دستگاههای مختلف را برطرف میکنیم.
شایان ذکر است که این تفاهم نامه از زمان امضا به مدت ۳ سال اعتبار داشته و در صورت نیاز و با توافق کتبی طرفین قابل تمدید خواهد بود. تفاهم نامه یادشده در هفت ماده و یک تبصره منعقد شده و هر یک از طرفین برای هماهنگی و اجرای موضوع و محورهای تفاهم نامه یک نفر را به عنوان نماینده اجرایی تعیین کردند.