به گزارش برداشت روز، مهرداد تولائیان در خصوص نامگذاری شعار امسال مقام معظم رهبری با عنوان «تولید؛ پشتیبانیها، مانعزداییها»، اظهار کرد: بحث چالش تامین مواد اولیه در ذوب آهن کماکان پابرجاست و انتظار داریم مصوبه دولت در مورد اختصاص سهمیه مواد اولیه به ذوب آهن عملی شود و از سوی دیگر مجلس حمایت های لازم را انجام دهد تا ذوب آهن از این طریق بتواند حدود ۳۰ درصد سنگ آهن مورد نیاز خود را تامین کند.
وی با بیان اینکه امسال ذوب آهن با سه کوره بلند فعالیت می کند و به تبع نیازهای این مجموعه صنعتی بیشتر از سال گذشته است، گفت: امیدواریم با تامین مواد اولیه مورد نیاز خود و مطابق با شعار سال، رکورد برنامه ریزی شده خود را محقق کنیم و لازم است در این بحث حمایت های لازم از ذوب آهن صورت گیرد.
معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان همچنین تداوم شیوع کرونا در کشور را چالش دیگر ذوب آهن عنوان کرد و افزود: پیش بینی می شود همانند سال گذشته، تا دو ماه آینده وضعیت کرونا اختلالاتی را در روند تولید و تامین مواد اولیه از معادن برای ذوب آهن ایجاد کند.
وی گفت: سال گذشته با شیوع کرونا با دستورالعمل مقطعی استان ها برخی معادن تعطیل شدند و ذوب آهن در تامین مواد اولیه خود دچار مشکل شد و در ماه نخست سال ۹۹ حدود ۵۰ هزار تن از میزان تولید پیش بینی شده خود عقب ماند، البته در روزهای آخر سال گذشته توانستیم به صورت میلیمتری رکورد سال ۹۸ خود را بهبود دهیم.
وی همچنین پیش بینی کرد حواشی کرونا به لحاظ نیروی انسانی چه در داخل کارخانه و چه برای صنایع دیگری، معادن و شرکای تجاری ذوب آهن اختلالاتی را ایجاد می کند.
به گفته تولائیان، ذوب آهن در کمیته ریسک خود به دنبال افزایش ذخایر و موجودی مواد اولیه مورد نیاز خود است تا در صورت برخی نوسانات، دچار مشکل نشود.
وی با بیان اینکه با اشاره به بحران آب در استان اصفهان که گریبان صنعت نیز شده است، تصریح کرد: متاسفانه شرایط بارندگی در استان مناسب نبود و این انتقاد را داریم که مدیریت آب استان در سال ۹۹ در جاری سازی رودخانه زاینده رود به درستی عمل نکرد و در این بازگشایی ها نه تنها کشاورزان منفعتی نبردند، بلکه ذخایر پشت سد خالی شد و متاسفانه از روزهای نخست امسال درگیر تامین آب هستیم.
معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان با بیان اینکه به دلیل کمبود آب از ابتدای فروردین ماه دو نیروگاه ذوب آهن اصفهان متوقف و تولید برق این مجموعه به شدت کاهش یافته است، افزود: در پی کم آبی اختلالاتی در استفاده از کوره ها ایجاد شده است و پیش بینی می شود ذوب آهن اصفهان تا نیمه نخست امسال درگیر بحران آب باشد.
وی با تاکید بر اینکه در سال۱۴۰۰ ذوب آهن با سه کوره بلند اهداف تولیدی بالاتری نسبت به سال های گذشته دارد، تصریح کرد: بهترین رکورد ذوب آهن با سه کوره بلند ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن است و این رکورد با دو کوره بلند ۲ میلیون و ۵۳۰ هزار تن بود، اما در سال ۱۴۰۰، تولید ۳ میلیون تن را با سه کوره بلند برنامه ریزی کرده ایم که با توجه به این هدف باید این موانع برطرف شود.
تولائیان تاکید کرد: مطابق این اهداف و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در بحث تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها، امیدواریم این اتفاق عملیاتی شود.
وی با اشاره به بزرگترین هدف ذوب آهن در سال ۱۴۰۰، توضیح داد: رسیدن به تولید ۳ میلیون تن یکی از اهداف سازمانی ذوب آهن است، از سوی دیگر صادرات سالانه ۴۰ تا ۵۰ درصد تولید این کارخانه برنامه ریزی شده است که هر گونه اختلال در مباحث صادراتی، سیستم ذوب آهن را برهم می ریزد، چراکه بازار داخلی کشش محصولات ذوب آهن را ندارد.
معاون بهره برداری ذوب آهن اصفهان گفت: ذوب آهن اصفهان طی هشت سال گذشته بر روی بازارهای صادراتی منطقه تلاش کرده است و قطع هر یک از این بازارها، موجب سپردن آن به سایر رقبا می شود.
وی با اشاره به برنامه ریزی ذوب آهن برای تولید محصولات با ارزش افزوده بالا، گفت: تولید ریل ذوب آهن طی سال گذشته از ۲۰ هزار تن در ۹۸ با افزایش ۳ برابر به ۶۰ هزار تن در سال ۹۹ رسید و ذوب آهن در بحث ریل نیاز کشور را به صورت کامل مرتفع کرد.
تولائیان همچنین ادامه داد: ذوب آهن در تولید سایر محصولات با ارزش افزوده همون کلاف، آرک های معدن و … عددی حدود ۲۸۰ درصد افزایش تناژ داشت و افزایش دوبرابری این محصولات را برای سال ۱۴۰۰ در برنامه دارد.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ زیاد به پشتیبانی ها خوش بین نیستم، اظهار کرد: به طور قطع در سال جاری همین موانع را خواهیم داشت، اما با تمام دردسرها، با عبور از این مانع ها به تولید پایدار و روبه جلو خواهیم رسید.
ایسنا