طبق ارزیابی به عمل آمده توسط کمیته داوری، در دهمین دوره جایزه ملی مدیریت مالی ایران و سیزدهمین کنفرانس حسابداران و مدیران مالی که در تاریخ ۲۶ بهمن سال ۱۳۹۸ برگزار شد، بانکپاسارگاد موفق به کسب بالاترین سطح جایزه یعنی تندیس زرین شد.
به گزارش برداشت روز به نقل ازروابط عمومی بانک پاسارگاد، در این همایش دکتر مجید قاسمی مدیرعامل بانکپاسارگاد ضمن تبریک به مناسبت روز میلاد حضرت فاطمه(س)، با تأکید بر اهمیت تداوم جایزهی مدیریت مالی، وجود یک نهاد برای این کار را ضروری دانست و گفت: در وزارت علوم ۳۷۰ انجمن علمی فعالیت میکنند که امیدواریم انجمن مدیریت مالی ایران که درحال شکل گیریاست، بتواند در این حوزه سرآمد انجمنهای علمی کشور باشد.
وی در ادامه با اشاره به لزوم اجرای اقتصاد مقاومتی افزود: اقتصاد مقاومتی یک شعور ملی است که سیاستهای آن با نظارت مقام معظم رهبری، با استفاده از علم دانشگاهیان و متخصصان اقتصادی و با همفکری نهادهای اجرایی با دقت طراحی شدهاست. سیاستهایی که آسمانی هم نیست و میشود در زمین آنها را دید و اجرا کرد و در بندهای مختلف آن تمام مباحث اساسی دیده شده است.
دکتر قاسمی با بیان اینکه نمیتوان تأثیر تحریم روی سرمایهگذاری را انکار کرد، اظهار داشت: با وجود تمام مشکلات ما میتوانستیم در بحث سرمایهگذاری بهتر عمل کنیم. در سالهای اخیر رشد سرمایهگذاری در کشور منفی شده و نکتهای که ما استدعا داریم در این رابطه مورد توجه قرار گیرد، گزارشهای قابل تأملی است که در جهت نفی سرمایهگذاریهای بانکها نوشته شدهاند.
وی با اشاره به کارهای بزرگ و سرمایهگذاریهایی که بانکهای مختلف انجام دادهاند و باعث رونق تولید ملی شده، گفت: در همه جای دنیا، از شرق تا غرب بانکها سرمایهگذاری میکنند؛ در شرق با مکانیسم هلدینگها و در غرب از طریق ایجاد فاند. در ژاپن که اقتصاد آزاد دارد، صنایع به دست بانکها سپرده شده و در حال رشد است. در اروپا هم نمونههای موفق مشابه وجود دارد.
مدیر عامل بانک پاسارگاد، ادامه داد: قوانین ما طوری نیست که ما در نظام بانکی بتوانیم در تسهیلاتی که اعطا میکنیم نظارت مؤثر داشته باشیم. نتیجه این است ما برای ایجاد یک واحد صنعتی تسهیلات میدهیم و تبدیل به بنز و ویلا در نیس فرانسه میشود. این بحث مهمی است که بانکها اقتدار نظارت بر منابع خود را داشته باشند. طبق قانون تجارت، ما چارهای جز اینکه روی سرمایهگذاری مستقیم فکر کنیم، نداریم و قانون بانکداری بدون ربا این موضوع را موجه دانستهاست. ادبیات بیشماری توسط بزرگان اقتصاد وجود دارد که با بررسی بحرانها، بر محفوظ بودن بانکهایی که فعالیت مشارکتی داشتهاند، اذعان دارند. قانون عملیات بانکی بدون ربا یک سرمایه و ذخیرهی بزرگی است که اقتصاد ما دچار نوسان نشود و نوسانات بینالمللی در آن اثر نگذارد. امروز شاید مدیران مالی سختترین دورههای مدیریت مالی را در کشور تجربه میکنند. ما میتوانیم خیلی از کارها را به رغم وجود تحریمها بهتر از این انجام بدهیم، اما فقط این بحث نیست. مقررات دست و پاگیر داخلی هم به مشکلات تحریم اضافه شده و در برخی موارد موضوعات بسیار جدی است.
وی با بیان آیاتی از سورهی انسان که بر وجود تذکر الهی در هر یک از لحظههای حیات انسان اشاره دارد، تصریح کرد: من فکر میکنم مسئولیتها در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تفضل الهی و امانتی است که خداوند بر عهده میگذارد و انشالله که مسئولان قدر آن را میدانند. در بحث نوسانات نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی، با اقدامات بانک مرکزی ما در حال حاضر از یک ثبات نسبی برخوردار هستیم و امیدواریم روز به روز شاهد موفقیت بیشتر نهادهای مالی در کشور باشیم.
وی در پایان مباحثی را در خصوص استانداردهای IFRS تشریح کرد و با اشاره به کارایی این استانداردها در جهت شفافسازی صورتهای مالی، گفت: حوزهی مالیاتی باید با این استانداردها بازنگری شود و در نظام بانکی و سازمان بورس رعایت این استانداردها الزامی شدهاند. ما به دنبال این هستیم که شرکتهای مختلفی به این استانداردها برسند.
گفتنی است برگزاری جایزه مدیریت مالی ایران از سال ۱۳۸۹ بسترساز بهبود و ارتقاء سطح مدیریت مالی و اقتصادی در شرکتها و سازمانهای شرکتکننده شدهاست. این جایزه با اهداف حمایت مدیریت مالی حرفهای در مسیر دستیابی به جایگاه واقعی در شرکتها و سازمانها، تشویق و ترغیب شرکتها برای انجام خود ارزیابی و شناخت نقاط قوت و ضعف و زمینههای بهبود، ایجاد فضای رقابتی مناسب و حرفهای شرکتها و سازمانهای ایرانی، تعریف راهبردی از مدیریتمالی و اقتصادی سازمان در جهت دستیابی به اهداف استراتژیک و معرفی و قدردانی از شرکتها و سازمانهای برتر در حوزههای مالی و اقتصادی و همچنین فراهم کردن امکان تبادل تجربیات موفق مدیران مالی برگزار میشود.