به گزارش برداشت روز، به نقل از هیبنا ، با انتشار گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران در مرداد ماه سال ۱۳۹۹ که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور بود قیمت مسکن در تهران رشد داشت و این افزایش قیمت تا حدودی متقاضیان مسکن را به تعجب وا داشت.
بانک مرکزی در تازه ترین گزارش خود متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده را از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران ۲۳۱.۱ میلیون ریال اعلام کرد که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب معادل ۱۰.۵ و ۷۷.۴ درصد افزایش نشان میدهد.
کارشناسان بر این باور هستند که کمبود تولید مسکن از یک سو و حضور سوداگران در بازار باعث می شود تا قیمت مسکن روند صعودی خود را ادامه دهد. کمبود سالانه ۶۰۰ هزار مسکن نشان می دهد که باید برای این کمبود راهکاری اساسی صورت بگیرد.
از سوی دیگر نیز برخی کارشناسان بر این باور هستند که مادامی که تولید مسکن صورت بگیرد اما عرضه آن محدود باشد این تولید مسکن نمی تواند به بازار مسکن و متعادل کردن عرضه و تقاضا کمکی کند. آنان بر این موضوع تاکید دارند که تنها راه تولید و سپس عرضه واحدهای مسکونی ورود به موقع واحدهای تولیدی با استفاده از اهرم های مالیاتی به خصوص قوانین مالیاتی که دنیا نیز آنرا تجربه کرده است خواهد بود.
اخذ مالیات از خانه های خالی از سکنه که این روزها با جدیت تمام وزارت راه و شهرسازی و وزارت امور اقتصادی و دارایی پیگیری می شود می تواند یکی از گزینه های مناسب برای کنترل و کاهش التهاب در بازار مسکن باشد.
حسن محتشم عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان نیز در گفت و گو با خبرنگار هیبنا، با اشاره به اینکه اهرم های اقتصادی در اختیار دولت است و دولت می تواند برای خروج ساخت و ساز مسکن از رکود به خوبی انجام وظیفه کند گفت: اگر عرضه مسکن به تقاضا نزدیک نشود ما همواره شاهد افزایش قیمت مسکن خواهیم بود.
وی با تاکید بر اینکه اگر در برخی مواقع می بینید که قیمت مسکن افزایش نمی یابد باید آنرا در کاهش قدرت خرید متقاضیان جستجو کرد ادامه داد: بر اساس طرح جامع مسکن که ۴ یا ۵ سال پیش توسط وزارت راه و شهرسازی تهیه شد نیاز سالانه تولید مسکن در کشور حدود ۹۰۰ هزار مسکن اعلام شده بود تا در افق ۱۴۰۴ به نقطه سر به سر عرضه و تقاضای مسکن برسیم. اما در حال حاضر می بینیم که سالانه در بهترین حالت تولید مسکن ۲۵۰ هزار تا ۳۰۰ هزار واحد مسکونی است.
محتشم افزود: اخذ مالیات از خانه های خالی از سکنه می تواند به تعادل سازی بازار مسکن و کاهش التهاب کمک کند. اما باید فاصله ای که میان تولید مسکن با تقاضا ایجاد شده هر چه سریعتر و در سال های متمادی جبران شود.
وی تاکید کرد: با توجه به افزایش سقف تسهیلات ساخت مسکن به ۲۵۰ میلیون تومان می توانیم امیدوار باشیم که تولید مسکن تا حدودی رونق بگیرد. اما نکته ای که وجود دارد این است که کاهش تولید مسکن از میزانی که طرح جامع مسکن آن را پیش بینی کرده در دو سال گذشته می تواند دردسر ساز باشد.
عضو هیات مدیره انجمن انبوه سازان اضافه کرد: در حال حاضر با انباشت تقاضای مسکن مواجه هستیم و سالانه نیز ۷۰۰ هزار تا ۸۰۰ هزار ازدواج در کشور به ثبت می رسد پس اگر دولت برنامه ریزی مناسبی نکند این انباشت تقاضا خود را با جهش قیمت مسکن نشان خواهد داد.
لینک کوتاه
https://bardashtrooz.ir/news/22466