به گزارش برداشت روز، به نقل از ستاد خبری رویداد پتروکم، مهندس آهنگران از مدیریت طرحهای گروه صنایع پتروشیمی خلیجفارس گفت: امروز یکپارچگی اطلاعات در پروژهها و طرحها، به لحاظ اهدافی مانند صرفهجویی در هزینه و زمان و هم به لحاظ افزایش کیفیت اجرای پروژهها بهعنوان یک ضرورت شناخته میشود، این مساله طی سالهای اخیر بهعنوان یک اولویت در مدیریت طرحهای هلدینگ خلیجفارس مطرح و بهصورت جدی پیگیری شده است.
وی افزود: برایناساس در گام نخست به تدوین نظامنامههایی در بخشهای مختلف پروژه پرداخته و به همه طرحها که شامل برنامه زمانبندی اجرای پروژه تا پیش راهاندازی و راهاندازی میشد، ابلاغ کردیم.
آهنگران با بیان این که برای اجرای این نظامنامه و دستورالعملها باید بسترهای کنترل و اجرای آن را در طرحها اجرا میکردیم ادامه داد: سامانههای مدیریت پروژه یک نقطه ثقل در مدیریت پروژه شناخته میشود، ما در هلدینگ خلیجفارس نیاز داشتیم نرمافزار یکسانی تدوین کنیم تا همپوشانی همه طرحها و پروژهها بپردازد؛ ازاینرو با همکاری با بخش اطلاعات و حکمرانی دادههای هلدینگ خلیجفارس به تجمیع اطلاعات و یکپارچهسازی دادهها پرداختیم.
ظهیر حیدری رئیس مهندسی اطلاعات و حکمرانی دادههای هلدینگ، با اشاره به اهمیت داده و کاربرد آن در مدیریت طرح و پروژه افزود: مدیریت پروژه در دنیای امروز یکی از ابزارهای مهم در سازمانها به شمار میرود که در این راستا استفاده از داده برای بهبود سیستمهای مدیریت پروژه از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی درباره اهمیت استفاده از داده در بهبود سیستمهای مدیریت پروژه گفت: در این سیستم از دو روش استفاده میکنیم روش اول، زمانی که دادهها در پروژهها مانند اطلاعات مربوط به زمانبندی، منابع هزینهها، کیفیت و…موجود باشد، با تحلیل این دادهها میتوان به نقاط ضعف و قوت سیستمهای مدیریت پروژه پی برد و راههای ارتقای و بهبود آن را پیشنهاد داد.
حیدری ادامه داد: روش دوم استفاده از دادههای خارج از سیستمهای مدیریت پروژه است بهعنوانمثال دادههای مربوط به تجربیات پروژههای قبلی، دادههای حاصل از تحقیقات و مطالعات مرتبط و… میتواند بهعنوان داده مورداستفاده قرار گیرد بهنحویکه با تحلیل این دادهها میتوان به انتخاب بهترین راهکارها برای مدیریت پروژه رسید.
رئیس مهندسی اطلاعات و حکمرانی دادههای هلدینگ خلیجفارس، دسترسی به دادههای دقیق و کامل، ارائه نتایج و خروجیهای دقیقتر و قابلاعتماد، کاهش احتمال خطا و عدم دقت در تصمیمگیری، بهرهوری بهتر از منابع و هزینهها، بهبود کیفیت و عملکرد پروژهها و مدیریت ریسک بهتر در پروژهها را از مزایای بهکارگیری داده در مدیریت پروژه عنوان کرد.
وی گفت: انواع دادههای قابلاستفاده در بهبود سیستمهای مدیریت پروژه شامل دادههای سازمانی اطلاعات مربوط به سازمان، کارکنان، مشتریان و…. دادههای پروژه شامل اطلاعات مربوط به زمانبندی، منابع، هزینه، کیفیت… دادههای خارج از سیستم مدیریت پروژه شامل دادههای مربوط به پروژههای قبلی، خروجیهای تحلیل داده، دادههای حاصل از تحقیقات مرتبط… و دادههای بیرونی شامل اطلاعات مربوط به بازار، رقبا، تحولات صنعت و…. میشود.
وی گفت: بدون اطلاعات کامل، درست و در دسترس نمیتوانیم به سمت حکمرانی داده در مدیریت طرح و پروژه و در نهایت استفاده از هوش مصنوعی و تحلیل دادهها حرکت کنیم.
در انتهای این نشست تخصصی، شرکتهای توسعه فناوران و پتروبویر پاسارگاد به معرفی متدولوژی خود برای یکپارچهسازی دادهها و مهندسی اطلاعات مبتنی بر روشهای
,Smooth Plat، EPC4,Smooth Platn پرداختند.
دومین همایش و نمایشگاه «ایران پتروکم» با شعار «حمایت از تولید دانشبنیان» با حضور بیش از ۱۴۰ شرکت پتروشیمی و شرکتهای داخلی، دانشبنیان و فناور حوزه پتروشیمی در کیش برگزار شد.