لیلی نیاکان، سرپرست پژوهشکده بیمه و رییس سی و یکمین همایش بیمه و توسعه و دوازدهمین همایش بینالمللی بیمه و توسعه در نشستی خبری به مناسبت روز ملی بیمه اظهار داشت:پژوهشکده بیمه در راستای اهداف خود و با توجه به موضوعی که در هفته دوم مهرماه مشخص و محورها نیز نهایی شد، تمامی فراخوانهایی که هر ساله برگزار میشوندرا با جدیت پیگیری کرد. یکی از این اقدامات فراخوان مقاله بود که با هدف ترویج رقابت سالم و نشاط علمی در صنعت بیمه و همچنین گسترش فرهنگ پژوهش صورت گرفت.
نیاکان با اشاره به در دستور کار قرار گرفتن دومین فراخوان انتخاب پژوهشگر برتر صنعت بیمه گفت: اطلاعرسانی این فراخوان از اول مرداد انجام شده بود و در نهایت، ۲۹ پژوهشگر از صنعت و دانشگاه در آن شرکت کردند. پس از انجام داوریها، ۵ پژوهشگر برتر انتخاب شدند که در روز ۱۳ آذر معرفی و از آنها تقدیر خواهد شد.
رییس سی و یکمین همایش بیمه و توسعه در ادامه اضافه کرد: همچنین بهمنظور تشویق دانشجویان به فعالیت در زمینه موضوعات اصیل بیمهای، دومین فراخوان پارسای برتر نیز برگزار شد. در این فراخوان، ۱۶ پایاننامه کارشناسی ارشد و ۹ رساله دکتری از سوی دانشجویان به دبیرخانه ارسال شد. این آثار توسط ۲۱ استاد دانشگاهی از دانشگاههای معتبر کشور داوری شدند و در نهایت، چهار پایاننامه کارشناسی ارشد و چهار رساله دکتری بهعنوان آثار برتر انتخاب شدند که در روز ۱۳ آذر معرفی و تقدیر خواهند شد.
نیاکان یکی دیگر از اقدامات را رویداد نوآوری اعلام و بیان کرد: جوانان بسیاری، چه از داخل صنعت بیمه و چه خارج از آن، ایدههای خلاقانهای برای ارتقای این صنعت ارائه کردند. استقبال از این رویداد در سال جاری بینظیر بود و ۱۰۱ ایده به دبیرخانه همایش ارسال شد. این ایدهها توسط مدیران صنعت و اساتید دانشگاهی مورد داوری قرار گرفت و در نهایت، ۵ ایده برتر انتخاب شدند که در روز ۱۳ آذر معرفی خواهند شد.
وی در ادامه افزود: همچنین در پنجمین دوره انتخاب کتاب سال صنعت بیمه، ۳۰ عنوان کتاب در بخشهای تألیف و ترجمه به دبیرخانه ارسال شدند. پس از داوریهای انجامشده در کمیته انتخاب کتاب سال صنعت بیمه، یک کتاب تألیفی و یک کتاب ترجمه بهعنوان کتاب سال و همچنین یک کتاب تألیفی و یک کتاب ترجمه بهعنوان آثار شایسته تقدیر انتخاب شدند که این آثار نیز در روز ۱۳ آذر معرفی و از نویسندگان آنها تجلیل خواهد شد.
نیاکان تشکیل شورای علمی پژوهشکده بیمه را یکی از اقدامات قابل توجه در راستای تحقق این اهداف دانست و یادآور شد: هدف از این شورا، بازتعریف نقش پژوهشکده بهعنوان اتاق فکر صنعت و احیای دفتر نوآوری و ارتباط با صنعت بود. این دفتر پیشتر نیز بهصورت غیررسمی در ساختار پژوهشکده فعالیت داشت و هدف آن سازماندهی اعتماد متقابل و همکاری مستمر با جامعه و صنعت بیمه بود. دفتر نوآوری بهطور خاص بر شناسایی روزانه مسایل صنعت بیمه و ارایه پاسخهای مناسب برای آنها تمرکز دارد.
نیاکان در ادامه افزود: در شورای علمی تأکید شد که پژوهشکده باید جایگاه خود را ارتقا دهد و تعاملات خود را با تمامی ارکان مرتبط با صنعت گسترش دهد. این ارکان شامل بیمه مرکزی، سندیکای بیمهگران، انجمنهای تخصصی، شرکتهای بیمه و حتی نهادهایی مانند قوه قضاییه، پلیس و سازمان راهداری هستند. این تعاملات گسترده برای پاسخگویی بهتر به نیازهای پژوهشی و شناسایی دقیق مسائل روز صنعت حیاتی است. ما بهدنبال این هستیم که پژوهشکده بیمه به یک مرجع قابلاعتماد و پیشرو برای ارائه راهحلهای علمی و عملیاتی در صنعت بیمه تبدیل شود.
نیاکان، یکی دیگر از برنامههای کلیدی پژوهشکده را مدیریت دانش برشمرد و بیان کرد: صنعت بیمه یک صنعت دانشمحور و حرفهای است که نیروی انسانی بهعنوان اصلیترین سرمایه آن محسوب میشود. بهجز یادگیری دانش روز، انتقال تجربیات پیشکسوتان این صنعت به نسل جوان نیز اهمیت بسزایی دارد. این فرآیند انتقال دانش و تجربه، بهویژه در صنایعی مانند بیمه که بر دانش و تخصص نیروی انسانی تکیه دارند، یک ضرورت غیرقابل انکار است. برنامهریزی ما بر این است که با مدیریت دانش و ایجاد ساختارهای مناسب، بستری برای حفظ و انتقال این تجارب ارزشمند ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اینکه برای تحقق اهداف بلندمدت پژوهشکده بیمه و توسعه فعالیتهای آن، برنامهریزی جامعی در حال انجام است، گفت: اقدامات متنوعی باید در این مسیر انجام شود؛ از جمله ترسیم
نقشه دانش صنعت بیمه، تشکیل انجمنهای خبرگی، برگزاری نشستها و کافههای دانشی که این برنامهها در حال تدوین و بررسی هستند و بهزودی، پس از همایش با قدرت
بیشتری اجرایی خواهند شد.
سرپرست پژوهشکده بیمه در پایان افزود:یکی از مسایل مورد توجه در مجموعه مدیریتی خود را چالش صنعت بیمه در جذب نخبگان دانشگاهی، عنوان و تاکید کرد: متأسفانه، بسیاری از نخبگان دانشگاهی در رشتههای مرتبط با بیمه، بهجای انتخاب این صنعت، جذب حوزههایی مانند بانک و بورس میشوند. برای رفع این مشکل، جلسهای با حضور معاونین آموزشی و مدیران ارتباط با صنعت دانشگاههای مطرح کشور مانند دانشگاههای شریف، تهران، علامه طباطبایی، شهید بهشتی و مؤسسه اکو برگزار شد که در این جلسه، این موضوع به اشتراک گذاشته شد و راهحلهای مفیدی پیشنهاد شد. گزارشی از این جلسه نیز در شورای عمومی سندیکای بیمهگران ارائه و مقرر شد برنامهریزیهای لازم برای حل این چالش انجام شود.