۰۴ آذر ۱۴۰۳ | 20:22
کد خبر : 191655

امضای قرارداد همکاری تحقیقاتی شرکت صبا فولاد خلیج فارس با دانشگاه خوارزمی

در جریان برگزاری نمایشگاه بین‌المللی ایران متافو، قرارداد همکاری تحقیقاتی و پژوهشی بین شرکت صبا فولاد خلیج فارس و دانشگاه خوارزمی به امضا رسید.

به گزارش برداشت روز، دکتر احسان دشتیانه، مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس، در این مراسم بر اهمیت ارتباط موثر میان صنعت و دانشگاه تأکید کرد. وی با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در تربیت نیروی انسانی متخصص، اظهار داشت: هر آنچه در صنعت اتفاق می‌افتد، ریشه در دانشگاه دارد. بهره‌گیری از توانایی‌ها، استعدادها و ظرفیت‌های دانشگاه‌ها برای حل مشکلات صنعت، به معنای کمک به رشد و توسعه خودمان است.

مدیرعامل شرکت صبا فولاد خلیج فارس، بر لزوم تقویت ارتباط میان صنعت و دانشگاه تأکید کرد و گفت: ما باید به مدیران صنعتی یادآوری کنیم که به خانه خود، یعنی دانشگاه، بازگردند و در حل مسائل و مشکلات صنعت مشارکت کنند. این مهم را با امضای قراردادهای پژوهشی آغاز کرده‌ایم. از دانشگاه هرمزگان شروع کردیم، سپس با دانشگاه خواجه نصیر و امروز نیز با دانشگاه خوارزمی قرارداد و تفاهم‌نامه امضا کردیم.

دشتیانه با اشاره به اهمیت جذب استعدادهای دانشگاهی در رشته‌های مرتبط با صنعت فولاد افزود: ما به‌ویژه در حوزه‌های متالورژی، برق، مهندسی صنایع و مکانیک از استعدادهای دانشگاهی استقبال می‌کنیم و حتی آمادگی داریم دانشجویان ممتاز و نخبه را برای ورود به صنعت آماده کنیم.

مدیرعامل صبا فولاد همچنین از همکاری‌های با دانشگاه‌های استان خبر داد و بر نقش این تعاملات در بهره‌برداری از توانمندی‌های علمی و پژوهشی دانشگاه‌ها برای توسعه صنعت فولاد تأکید کرد.

دشتیانه همچنین با اشاره به گزارش سال ۲۰۱۶ موسسه هاروارد درباره اقتصاد ایران، اظهار داشت: بر اساس این گزارش، اقتصاد ایران می‌تواند به‌طور مستمر سالانه ۶ تا ۸ درصد رشد داشته باشد، به شرط فراهم شدن ۳ تا ۵ هزار میلیارد دلار سرمایه‌گذاری. متأسفانه، به دلیل تحریم‌ها، این هدف محقق نشده است. اکنون اقتصاد ایران مانند یک فنر فشرده شده است و مطمئن باشید با رفع مشکلات سیاسی، سایر بخش‌های اقتصاد ایران نیز مانند صنعت فولاد رشد چشمگیری خواهند داشت.

اقتصاد ایران ظرفیت ورود به باشگاه اقتصادهای برتر دنیا را دارد

وی با اشاره به مزیت‌های اقتصاد ایران و توانایی‌های نیروی انسانی متخصص، اظهار داشت: یکی از مزیت‌های بزرگ اقتصاد ایران، تربیت نیروی انسانی متخصص در سطح بسیار بالا، به‌ویژه در رشته‌های مهندسی است. بر اساس گزارش هاروارد، ایران به اندازه ایالات متحده آمریکا مهندس تربیت می‌کند. اگر این ظرفیت‌ها به‌درستی به کار گرفته شوند و با ذخایر و ثروت‌های قابل توجه کشور ترکیب شوند، اقتصاد ایران می‌تواند به باشگاه اقتصادهای برتر دنیا بپیوندد.

او با اشاره به جایگاه صنعت فولاد ایران در جهان، افزود: ایران هم‌اکنون جزو ۱۰ تولیدکننده برتر فولاد دنیاست. این در حالی است که این جایگاه در کنار کشورهایی قرار دارد که در صنعت فولاد از مزیت‌های قابل توجه برخوردارند، نظیر چین، آمریکا، ژاپن، هند، آلمان، ایتالیا و ترکیه. اگر سایر بخش‌های اقتصاد ایران از صنعت فولاد الگو بگیرند، می‌توانیم به موفقیت‌های مشابهی دست پیدا کنیم.

دانشگاه‌ها باید فراتر از تربیت نیروی انسانی در صنایع نقش‌آفرینی کنند

دکتر بیژن عبدالهی، استاد گروه مدیریت آموزشی دانشگاه خوارزمی، در حاشیه مراسم امضای قرارداد همکاری این دانشگاه با شرکت صبا فولاد خلیج فارس، بر نقش تحول‌آفرین دانشگاه‌ها در تعامل با صنعت تأکید کرد و گفت: دانشگاه خوارزمی به‌عنوان اولین مؤسسه آموزش عالی کشور و در حال حاضر یک دانشگاه پیشرو در صنعت و خدمات، از ارتباط با جوامع پیرامونی استقبال می‌کند. در عصر دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم، صرفاً بحث تربیت نیروی انسانی متخصص و ماهر مطرح نیست؛ بلکه اساتید ما نیز باید در صنایع و شرکت‌هایی که متناسب با رشته‌های تخصصی‌شان هستند، نقش‌آفرینی کنند.

عبدالهی همچنین بر لزوم گسترش تعامل دانشگاه‌ها با جامعه صنعتی و خدماتی برای رفع چالش‌ها و تحقق اهداف توسعه پایدار تأکید کرد و خواستار حضور فعال‌تر نهادهای علمی در عرصه‌های صنعتی شد.

دانشگاه‌ها باید از فضای محدود خود خارج شده و در عرصه‌های مختلف نقش‌آفرین باشند

دکتر بیژن عبدالهی، بر اهمیت حضور دانشگاه‌ها و اساتید در عرصه‌های مختلف اجتماعی، صنعتی، و بین‌المللی تأکید کرد و گفت: قاعده این است که استاد دانشگاه و به‌طور کلی دانشگاه از حصاری که برای خود تنیده، بیرون بیاید و وارد عرصه‌های اجتماعی، سیاسی، صنعتی و خدماتی بر اساس تخصص خود شود.

عبدالهی با اشاره به جایگاه دانشگاه خوارزمی به‌عنوان یک دانشگاه جامع افزود: دانشگاه خوارزمی تمامی رشته‌ها را در حوزه‌های علوم انسانی، فنی، مهندسی و سایر زمینه‌ها ارائه می‌دهد. ما اساتیدی داریم که در سطح بین‌المللی بسیار کارآمد و مطرح هستند. رویکرد این دانشگاه ایجاد ارتباط گسترده با صنعت، خدمات، کشاورزی و تجارت است تا بتواند نقشی مؤثر در جامعه ایران و همچنین در جامعه بین‌الملل ایفا کند.

توسعه ارتباط با صنعت، از اولویت‌های اصلی دانشگاه است

استاد گروه مدیریت آموزشی دانشگاه خوارزمی، با اشاره به موفقیت‌های گذشته دانشگاه در پروژه‌های ملی و بین‌المللی، بر گسترش همکاری با صنعت تأکید کرد و گفت: تاکنون پروژه‌های بسیار خوبی در سطح ملی و بین‌المللی در دانشگاه انجام شده است. با تغییر مدیریت در دانشگاه، وارد فرآیند جدیدی شده‌ایم و نگاه ما این است که بیشترین انرژی را برای تقویت ارتباط با صنعت صرف کنیم. این رویکرد بخشی از برنامه‌ها و مأموریت‌های اصلی دانشگاه خوارزمی است.

 

تجارتخانه آراد برندینگ | طلق پلاستیکی