برداشت روز–محمدحسین مقیسه رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل صندوق حمایت از سرمایه گذاری صنایع کوچک در نشستی خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت:
. این سازمان علاوه بر صدور ضمانت نامه های عادی که شامل ۱۰۰ درصد اصل و سود تسهیلانی شود و سقف آن ۱۰ میلیارد تومان است در حوزه پیمانکاری نیز تا سقف ۲۰ میلیارد تومان ضمانت نامه صادر می کند.
مقیسه درپاسخ به سوال خبرنگار ما گفت: در حوزه اعتبارسنجی شرکتهای دانشبنیان (برای دریافت ضمانتنامه)، خط ویژهای در صندوق تعریف شده است تا تمامی فرایندها با دقت و سرعت بالا در کمترین زمان ممکن انجام شود. امکان تقسیط کارمزد و کاهش وثایق نیز از دیگر امتیازات ویژه شرکتهای دانشبنیان است.
مقیسه با اشاره به رشد ١٣٠ درصدی صدور ضمانتنامهها از ابتدای سال جاری تا ٢٣ مرداد ماه نسبت به همین ایام در مدت مشابه سال گذشته، اظهار کرد: از ابتدای امسال تا ۲۳ مردادماه رشد ۱۳۰ درصدی در صدور ضمانتنامهها نسبت به مدت مشابه سال گذشته را ثبت و برای شرکتهای دانشبنیان نیز طرحهای حمایتی ارائه کردهایم.
وی افزود: هم اکنون سرمایه صندوق حمایت سرمایه گذاری صنایع کوچک ۳۰۰ میلیارد تومان است، اما اوراقی را هم دریافت کرده ایم که هنوز وارد مرحله ثبت نشده اند؛ اما باید گفت که با جمع اوراق و پرداخت نقدی سرمایه صندوق ۶۰۰ میلیارد تومان است.
مقیسه درباره میزان صدور ضمانت نامه هم گفت: از ابتدای تأسیس صندوق تا تیرماه امسال، ۲۸۶۶ ضمانت نامه صادر شده که مبلغ این ضمانت نامهها نزدیک به ۲.۵ همت بوده است. طی سالهای اخیر با افزایش سرمایه مناسبی مواجه بودیم که در میزان صدور ضمانت نامهها اثرگذار بود
ایشان در رابطه با تامین مالی جمعی تصریح کرد: زمانیکه به این بحث ورود کردیم، متوجه شدیم دنیای جدیدی در حال رقم خوردن است؛ چراکه از نگاه سرمایه گذار یک نرخ سودی بالاتر از نظام بانکی است که میتواند برای سرمایه گذاری جذاب باشد. نرخهای پیشبینی در این مدل از تامین مالی کمتر از ۴۰ درصد سالانه نیست، بنابراین برای سرمایه گذار، جذاب است. سرمایهگذاری از اعداد خرد اعم از ۴٠٠ تا ۵٠٠ هزار تومان شروع میشود و افراد با ارقام کوچک میتوانند در تولید سرمایهگذاری داشته باشند، اما سود بالایی هم داشته باشند.
وی عنوان کرد: در راستای حمایت از صنایع، سپرده نقدی را برای این نوع ضمانتنامهها حذف کردیم و کارمزد را ۵۰ درصد کاهش دادیم ریسک این نوع ضمانتنامهها پایین است و ۹۰ درصد آن برای مدیران صنایع صادر شده است که تنها یک فقره خسارتی گزارش شده است.
مقیسه در ادامه اظهار کرد: بر اساس بند ه ماده ۴۸ قانون برنامه پیشرفت نام صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک به صندوق حمایت از سرمایه گذاری صنایع کوچک تبدیل شده است.
وی افزود: زمانیکه تأمین مالی جمعی صورت میگیرد، تولیدکننده نیز سود خواهد برد؛ زیرا صرفاً ماهانه یا فصلی اقدام به پرداخت سود میکند و اصل سرمایه برای ماه پایانی میماند. تاکنون ۲۰ میلیارد تومان ضمانتنامه تأمین مالی جمعی صادر شده است.
مدیر عامل صندوق حمایت از سرمایهگذاری صنایع کوچک ضمن اشاره به آمار منتشر شده توسط بانک جهانی، یادآور شد: بر اساس اعلام این بانک در کشورهای در حال توسعه، بنگاههای کوچک و متوسط در دنیا با حدود ۵٠٠٠ میلیارد دلار شکاف تأمین مالی مواجه هستند؛ منظور از شکاف تامین مالی نیاز مالی تامین نشده است؛ لذا بنگاههای کوچک و متوسط در دنیا صرفاً ۴۵ درصد نیاز مالیشان تامین شده است. این بنگاهها به لحاظ تعدادی۱۳۰ میلیون بنگاه هستند که ۶۸ درصد بنگاههای کوچک و متوسط را شامل میشوند که در دنیا، نیاز مالی تامین نشده، دارند.
.
وی با اشاره به مبالغ پرداخت شده در ۵ سال اخیر گفت: ما با اصلاح مدیریت و برخی شاخص ها توانستیم ضریب خسارت را به حداقل برسانیم و کمتر از ۱۲ درصد رساندیم.
مقیسه ادامه داد: در مجموع ۱۸۳ میلیارد خسارت در این مدت پرداخت شده که ۷۵ درصد آن به صورت نقدی وصول شده است.
•
مقیسه همچنین اظهار کرد: در سالهای اخیر زنجیره تامین و مساله تامین مالی آن اهمیت بسزایی یافته است. به همین جهت صندوق محصول نوینی بهنام «ضمانتنامه تامین مالی زنجیره تامین» را تدوین کرده است که محصولی کاملا ابتکاری است. در چارچوب این ساختار، تعدادی بنگاه که در قالب زنجیره تامین فعالیت میکنند شناسایی شدهاند، سپس بنگاههای تولیدکننده بهویژه بنگاههای پیشران ارزیابی اعتباری شده و به پشتوانه ضمانتنامه صندوق برات الکترونیک صادر میشود.
مقیسه در پایان در رابطه با انتظار این صندوق حمایتی از دولت چهاردهم، گفت: انتظار ما این است که وزارت صنعت، معدن و تجارت در دوره جدید مطالبهگری جدی تری داشته باشد تا نظام بانکی و تضمین، حمایت بیشتری از صنایع داشته باشند