۰۵ خرداد ۱۴۰۳ | 20:30
کد خبر : 167705

همه چیز درباره سهام کارخانجات تولیدی شهید قندی (بکام)

امروزه نقش و اهمیت ارتباطات و فناوری اطلاعات در زندگی مردم، بر کسی پوشیده نیست. صنعت کابل‌سازی به عنوان یک صنعت زیربنایی نقش مهمی در توسعه زیرساخت‌های مختلف کشور ایفا نموده و زمینه ساز پیشرفت فناوری های نوین خواهد بود. در واقع، کابلهای مخابراتی و برق رسانی شریان اصلی انتقال داده، صوت و تصویر در شبکه های تلفن ثابت، اینترنت، تلویزیون و سایر ارتباطات هستند.

به گزارش برداشت روز، بدون این زیرساخت، امکان برقراری ارتباطات بین افراد، سازمان ها و همچنین دسترسی به خدمات مخابراتی و اینترنتی وجود نخواهد داشت. این صنعت به طور مستقیم و غیرمستقیم موجب ایجاد هزاران شغل در بخش های مختلف می شود. همچنین صادرات کابل های مخابراتی، می تواند به کسب درآمد ارزی برای کشور کمک نماید. در مجموع، شرکت های تولید کابل های مخابراتی می توانند در ایجاد زیرساختهای ارتباطی، توسعه فناوری، افزایش امنیت و اشتغال ، توسعه صنعتی و اقتصادی کشور، کاهش وابستگی به واردات و خودکفایی، افزایش صادرات، افزایش امنیت ملی، پیشرفت فناوری های نوین در داخل، افزایش اشتغال، کاهش بیکاری، رونق تولید و نیل به جهش تولید، نقش حیاتی و کلیدی ایفا نمایند. بنابراین توجه به صنعت کابل‌سازی به عنوان یک صنعت زیربنایی و استراتژیک در کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو در این مجال بر آن شدیم تا به معرفی یکی از شرکتهای فعال در این حوزه بپردازیم.

شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی در آبان ماه سال ۱۳۶۳ با هدف تولید انواع کابلهای مخابراتی مسی وکابلهای مخابراتی نوری ، توسعه ارتباطات و ایجاد تحول در شبکه عظیم مخابراتی کشور، در شهر یزد به عنوان پدیده ای نو در عرصه تولید کابلهای مخابراتی تاسیس گردید و در سال ۱۳۶۷ به بهره برداری رسید. هدف اصلی شرکت، حفظ کیفیت درحد استانداردهای جهانی وبرآورده ساختن انتظارات مشتریان، تعالی صنعتی و اقتصادی و حذف وابستگی و حضور موثر در بازارهای جهانی میباشد. محصولات این شرکت شامل کابل مخابراتی نوری، کابل مخابراتی مسی، کابل نوری FTTH، کابل برق فشار ضعیف، کابل شبکه، دیتا و فرکانسی و کابل‌های خاص و ترکیبی هستند. در سال ۱۳۸۳ شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل شد و سهام خود را با نام نماد «بکام» در بازار بورس عرضه کرد. در سال ۱۳۸۷، نام شرکت از «شرکت کابلهای مخابراتی شهید قندی» به «شرکت کارخانجات تولیدی شهید قندی» تغییر نمود.

این شرکت حدود ۸۰ درصد کابل‌های مخابراتی زیرساخت کشور(فیبر نوری) را تأمین می نماید و از این حیث به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده کابل‌های مخابراتی در کشور نیز به شمار می رود. ۵ شرکت شبکه‌سازان کیهان، شرکت برق آفتابی هدایت نور یزد، شرکت ایساتیس ارتباط قندی، شرکت پلیمر ایساتس قندی ابرکوه و موسسه فرهنگی ورزشی شهید قندی شرکتهای فرعی بکام محسوب می شوند.

نگاهی به صورت سود و زیان ۱۲ ماهه شرکت، نشان میدهد که در سال ۱۴۰۲ به درآمد عملیاتی ۹۰۰ میلیارد تومانی رسیده که نسبت به سال ۱۴۰۱ که رقم ۴۷۶ میلیارد تومان بود، رشد ۸۹ درصدی را به همراه داشته است. البته بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی نیز از رقم ۳۳۱ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ به عدد ۶۶۳ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲رسیده که افزایش ۱۰۰ درصدی را نشان می دهد. در این دوره مالی، شرکت سود خالص ۳۶۶/۲۰۲ میلیاردی را محقق نموده است که با سرمایه ۶۷۸/۱۳ میلیاردی سهم، EPS برابر با ۸/۱۴ تومان را به ما میدهد. این در حالی است که سود شرکت در دوره مالی منتهی به ۱۴۰۱/۱۲/۲۹ ، ۷/۱۱ تومان اعلام شده بود که از این حیث نیز شرکت با رشد ۳۶ درصدی مواجه بوده است.

این شرکت در دوره یک ماهه منتهی به ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ به میزان ۶۰/۶۵ میلیارد تومان فروش داشته است که از این میزات، ۷۸ درصد به مبلغ ۴۷/۱۷۲ میلیارد تومان مربوط به فروش داخلی و ۲۲ درصد به میزان ۱۳/۴۷۷ میلیارد تومان مربوط به فروش صادراتی بوده است. این در حالی است که میزان کل فروش شرکت در مدت مشابه سال گذشته به میزان ۲۹/۴۲۰ میلیارد تومان بوده که مبلغ ۲۰/۰۱۷ میلیارد تومان آن فروش داخلی و ۹/۴۰۳ میلیارد تومان آن را فروش صادراتی تشکیل داده است. لذا شرکت از حیث فروش داخلی نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۱۳۷ درصد، از حیث فروش صادراتی، ۴۳ درصد و در مجموع با ۱۰۶ درصد رشد روبرو بوده است.

شایان ذکر است ۵۳ درصد فروش شرکت معادل ۳۲/۰۱۱ میلیارد تومان مربوط به کابلهای مخابراتی نوری و ۳۵ درصد فروش معادل ۲۱/۲۹۲ میلیارد تومان مربوط به کابل برق بوده است. بخش عمده افزایش درآمد حاصل از فروش شرکت مربوط به تولید کابل­های مخابراتی نوری بوده است که از ۶۲۱ کیلومتر در فروردین ۱۴۰۲ به ۱۲۴۶ کیلومتر در فروردین ۱۴۰۳ رسیده است و از این جهت رشد تقریباً ۱۰۰ درصدی را تجربه نموده است. البته شرکت از ۱۲۴۶ کیلومتر کابل نوری تولید شده، موفق به فروش ۸۲۸ کیلومتر شده است که از این حیث نسبت به ۲۵۵ کیلومتر کابل نوری فروش رفته در فروردین سال قبل نیز با رشد ۲۲۴ درصدی همراه بوده است.

 

تجارتخانه آراد برندینگ | طلق پلاستیکی