۰۶ آبان ۱۴۰۲ | 15:31
کد خبر : 144077

مصوبات شورای نشر پژوهشکده بیمه اعلام شد

در جلسه شورای نشر پژوهشکده بیمه که با حضور اعضای این شورا در پژوهشکده بیمه برگزار گردید، انتشار 4 کتاب در بخش ترجمه به تصویب رسید.

به گزارش برداشت روز، به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل پژوهشکده بیمه، در جلسه مورخ ۲۷ مهر ۱۴۰۲ شورای نشر پژوهشکده بیمه، ترجمه چهار کتاب شامل :
۱. Accounting for Islamic Financial Transactions
۲. Takaful Realities and Challenges
۳. Decentralized Insurance: Technical Foundation of Business Models
۴. Sustainable Life Insurance
تصویب شد.
کتاب حسابداری برای تراکنش‌های مالی اسلامی (Accounting for Islamic Financial Transactions)
نوشته دکتر مالیاه سلیمان[۱]، ، استاد دانشگاه بین‌المللی اسلامی مالزی (IIUM) [2] در ۸ فصل به رشته تحریر درآمده است.
این کتاب دارای محتوای عملیاتی در حوزه حسابداری مالی است که توسط شورای بین‌المللی آموزش‌گران مالی اسلامی تدوین و منتشر شده است و در آن، مروری بر نظام مالی اسلامی[۳]،، حسابداری مؤسسات مالی اسلامی (‍IFI) ، حسابداری برای تراکنش‌های مضاربه: تأمین مالی، حسابداری برای تراکنش‌های مشارکت، حسابداری برای مراحبه و تراکنش‌های مربوط به فروش نسیه (BBA) [4]، حسابداری برای قراردادهای سلام [۵] و استصناع [۶]، حسابداری برای تراکنش‌های اجاره و حسابداری برای تراکنش‌های مضاربه: سرمایه‌گذاری ارائه شده است. هر فصل کتاب ابتدا به ماهیت قرارداد و سپس به اصول قرارداد موردبحث و پس از آن به حسابداری و گزارش‌گری و افشای آن می‌پردازد.
کتاب تکافل: واقعیت‌ها و چالش‌ها (Takaful: Realities and Challenges) نوشته سید عثمان الحبشی[۷] ، کمارالدین شریف[۸] ، شیخ حمزه عبدالرزاق [۹]و اعظم‌شاه اسماعیل [۱۰] از متخصصین و اساتید برجسته در حوزه مالی و بیمه اسلامی است که در چهار بخش و ۱۹ فصل تنظیم و با حمایت دانشگاه اینسیف [۱۱] منتشر شده است.
در این کتاب به بحث درباره ریسک، مدیریت ریسک و جنبه‌های عملیاتی دو سطح وسیع محصولات تکافل یعنی تکافل عمومی[۱۲ و خانواده [۱۳پرداخته شده است. نگارندگان همچنین به شرح کارکردهای گوناگون از جمله عملیات‌های معمول تکافل مانند رویه بیمه‌گری،‌ خسارات، بازاریابی، سرمایه‌گذاری و تکافل اتکائی می‌پردازند و درعین‌حال، عناصر شریعت را در تمامی این کارکردها تعیین می‌نمایند. به اعتقاد نگارندگان این اثر، علارغم مشابهت‌هایی که بین بیمه رایج و تکافل وجود دارد، قراردادهای آنها تا حدی با هم متفاوت است.
کتاب بیمه غیرمتمرکز: بنیان فنی الگوهای کسب و کار (Decentralized Insurance: Technical Foundation of Business Models)، نوشته رانهوان فنگ[۱۴] ، استاد ریاضیات، آمار و مهندسی نظام‌های صنعتی و بنگاه‌ها و مدیر بخش علوم بیم‌سنجی و تجزیه و تحلیل داده‌ها و مدیریت ریسک دانشگاه النوی[۱۵] آمریکا می‌باشد که در ۹ فصل به رشته تحریر درآمده است.
این کتاب مقدمه‌ای بر بنیان فنی الگوهای بیمه غیرمتمرکز [۱۶] برای دانشجویان سال‌های آخر کارشناسی، کارشناسی ارشد و فعالان صنعت ارائه می‌نماید و عناصر مهم و اصول پایه را به صورت بسیار ساده بیان کرده است. ارائه تمرین‌ها و نمونه‌های عملی نیز، کتاب را برای دوره‌های آموزشی پیشرفته در حوزه بیمه غیرمتمرکز و تسهیم ریسک [۱۷] مناسب ساخته است.
در این کتاب مجموعه‌ای از عملیات‌های صنعتی و الگوهای علمی، مروری بر عملیات‌های تجاری تاریخی و کنونی، مباحث مقدماتی در زمینه ریاضیات و اقتصاد ریسک و بیمه، چشم‌انداز گسترده از بیمه سنتی به عنوان معیاری برای طرح موضوعات مختلف در مقایسه با بیمه غیرمتمرکز، عملکردهای بیمه غیرمتمرکز در سطح جهان از جمله مساعده متقابل برخط [۱۸] در چین، تکافل در جهان اسلام، بیمه همتا-به-همتا[۱۹] در غرب، تسهیم ریسک حوادث فاجعه‌بار در کشورهای کارائیب و غیره، نظریات تسهیم ریسک تجمیعی [۲۰] و تبادل ریسک همتا-به-همتا [۲۱] به منظور درک بنیان ریاضیاتی تسهیم ریسک، ترسیم چارچوبی منسجم از بیمه غیرمتمرکز با هدف تبیین رویکرد ساختارمند به طراحی اقتصادی الگوهای کسب و کار غیرمتمرکز و مروری فنی درباره کارکردهای بیمه‌ای زنجیره بلوکی[۲۲] و مالی غیرمتمرکز (دفی) [۲۳] ارائه شده است.
کتاب بیمه عمر پایدار: مدیریت اشتهای ریسک برای پس‌اندازهای بیمه و محصولات بازنشستگی (Sustainable Life Insurance: Managing Risk Appetite for Insurance Savings and Retirement Products) نوشته آیمریک کالیف[۲۴] ، لودویک گودنژ[۲۵] ، تان شیالو [۲۶]، موتی سعد[۲۷] و منیر بلمان[۲۸] از متخصصین، اساتید و پژوهشگران حوزه مرتبط با محور اصلی کتاب، در ۵ فصل تألیف شده است.
در این کتاب مروری بر تمامی وجوه مرتبط با پس‌اندازهای سنتی و غیرسنتی و محصولات بازنشستگی از منظر اشتهای ریسک بیمه‌گران و بیمه‌گزاران، جزئیات فنی مرتبط با عمل و نظر به ویژه در رابطه با مدل‌سازی، طراحی محصول، سرمایه‌گذاری و چالش‌ها و راهکارهای مدیریت ریسک متناسب با دیدگاه بیمه‌گران و بیمه‌گزاران ارائه گردیده است. از ویژگی‌های دیگر کتاب می‌توان به ارائه پیشینه نظری و درعین‌حال، رویه‌های ملموس، جدید و موفق در رابطه با محورهای راهبردی و عملیاتی کسب و کار اشاره نمود. همچنین، این کتاب دارایی ارزشمند برای حرفه‌ای‌های صنعت بیمه و منبعی بسیار مناسب برای آموزش و یادگیری دوره‌های مدیریت ریسک، مدل‌سازی بیمه و غیره به شمار می‌رود و بر چالش‌های عملیاتی مرتبط با مدل‌سازی، طراحی محصول و تأمین مالی ریسک (هجینگ)[۲۹] تأکید دارد.

تجارتخانه آراد برندینگ | طلق پلاستیکی