۰۲ آبان ۱۴۰۲ | 20:37
کد خبر : 143745

۷ تفاوت بیمه شخص ثالث با بیمه بدنه

بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه از مهم‌ترین بیمه‌های خودرو هستند. ولی قبل از خرید باید با تفات‌های این دو بیمه آشنا شوید. بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه در نحوه قیمت‌گذاری، سقف پوشش‌ها، اجباری‌بودن و حتی در فرآیند صدور بیمه با یکدیگر متفاوت هستند.

به گزارش برداشت روز، تفاوت بیمه بدنه و شخص ثالث
هنگام خرید خودرو، شرکت‌های بیمه پیشنهادات مختلفی برای بیمه‌کردن خودرو می‌دهند. بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه از مهم‌ترین بیمه‌های خودرو هستند. ولی قبل از خرید بیمه، باید تفاوت بین بیمه شخص ثالث با بیمه بدنه را بدانید. بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه در نحوه قیمت‌گذاری، سقف پوشش‌ها، اجباری‌بودن و حتی در فرآیند صدور بیمه با یکدیگر تفاوت دارند. ما در این مقاله سعی داریم تا اطلاعات لازم در‌مورد تفاوت‌های اصلی بیمه بدنه اتومبیل با بیمه شخص ثالث خودرو را بررسی کنیم تا با آگاهی کامل اقدام به خرید کنید.

۱- اجباری بودن بیمه شخص ثالث؛ اولین تفاوت در بیمه بدنه و شخص ثالث
در بند‌های قانونی راهنمایی و رانندگی، داشتن بیمه شخص ثالث اجباری است و راننده در‌صورت نداشتن بیمه شخص ثالث جریمه می‌شود. اما اگر تجربه تصادف داشته باشید، متوجه ضرورت هر دو بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه شده‌اید. انواع مختلفی از بیمه ماشین وجود دارد که از بین آن‌ها فقط بیمه شخص ثالث اجباری است. بیمه بدنه اتومبیل برای جبران خسارات و آرامش راننده لازم است ولی نداشتن آن باعث جریمه نمی‌شود.

۲- بیمه بدنه اتومبیل؛ مخصوص جبران خسارت‌های خودرو
دومین تفاوت بیمه شخص ثالث با بیمه بدنه در جبران خسارات ناشی از تصادف است. بیمه بدنه اتومبیل بهترین بیمه برای پرداخت خسارت‌های واردشده به بدنه اتومبیل است. تصور کنید تصادفی رخ داده و هر دو خودرو آسیب دیده‌اند. در این صورت با داشتن بیمه بدنه، هزینه همه آسیب‌های وارد‌شده به خودرو مالک بیمه پرداخت می‌شود، بدین ترتیب که خسارت خودرو زیان دیده تا سقف تعهدات بیمه شخص ثالث خودرو مقصر حادثه از شرکت بیمه‌گرشان دریافت و مازاد آن را از محل بیمه‌نامه بدنه خود دریافت می‌نماید و در صورت مقصر بودن، کل خسارت خودرو پس از کسر کسورات قانونی از محل بیمه بدنه دریافت می‌گردد.

در مقابل، بیمه شخص ثالث همه خسارات جانی و مالی وارد‌شده به خودرو‌ی روبه‌رو را پرداخت می‌کند و امکان استفاده از شخص ثالث برای جبران خسارات وارده به اتومبیل خود نیست. اگر صحبت از جبران خسارت برای فرد دیگری باشد، بیمه شخص ثالث کامل‌ترین بیمه محسوب می‌شود.

۳- قیمت‌گذاری بیمه؛ تعیین قیمت بیمه شخص ثالث در بیمه مرکزی ایران
هر سال قوه قضائیه قیمت دیه را مشخص می‌کند و متناسب با آن قیمت پایه بیمه شخص ثالث از سوی بیمه مرکزی تعیین می‌شود. در‌نهایت قیمت بیمه شخص ثالث مشخص نیست و به عوامل مختلفی بستگی دارد. به‌عنوان مثال، سال تولید خودرو و میزان استفاده از بیمه در سال قبل یا اعمال جریمه دیر‌کرد پرداخت قسط در قیمت نهایی بیمه شخص ثالث تاثیر می‌گذارد. بیمه بدنه اتومبیل دارای قیمت پایه مشخصی نیست و بستگی به شرکت بیمه‌گر و نوع خدمات و پوشش‌هایی بستگی دارد که انتخاب می‌کنید. هر‌چه مقدار پوشش آسیب‌ها و خطرات بیشتر باشد، قیمت نهایی بیمه بدنه نیز بیشتر می‌شود.

۴- فرانشیز بیمه؛ مهم‌ترین تفاوت بیمه شخص ثالث با بیمه بدنه
فرانشیز در همه حوزه‌های بیمه‌ای کلمه آشنایی است. فرانشیز به معنای درصد هزینه‌هایی است که بیمه‌گذار باید پرداخت کند و به عهده شرکت بیمه نیست. البته از آن‌جایی که بیمه سرقت خودرو جزو خدمات اصلی بیمه بدنه است، شامل فرانشیز اضافه نخواهد بود. ( فرانشیز ثابت دارد)

مهم‌ترین تفاوت بیمه شخص ثالث با بیمه بدنه در نحوه محاسبه فرانشیز است. بیمه شخص ثالث متعهد می‌شود که هزینه کل خسارات وارد‌شده به شخص ثالث را می‌پردازد. در‌نتیجه بیمه شخص ثالث فرانشیز ندارد. فرانشیز در بیمه بدنه برای خسارت‌های مختلف با روشی متفاوت محاسبه می‌شود. در خسارت اول مقدار فرانشیز ۱۰ درصد، خسارت دوم ۲۰ درصد و فرانشیز خسارت سوم ۳۰ درصد خواهد بود.

۵- مشمولیت بیمه‌ها؛ بیمه بدنه اتومبیل شامل موتور‌سیکلت نمی‌شود
خرید بیمه شخص ثالث برای هر نوع خودرویی واجب است. فرقی ندارد اتومبیل باشد یا موتور‌سیکلت. ولی قیمت بیمه شخص ثالث با‌توجه به کاربری خودرو تغییر می‌کند به‌عنوان مثال قیمت بیمه شخص ثالث برای موتور‌هایی که حادثه‌خیز‌تر هستند، بیشتر محاسبه می‌شود. برعکس بیمه شخص ثالث، بیمه بدنه مخصوص اتومبیل است و شامل موتور‌سیکلت نمی‌شود.

۶- بررسی تفاوت‌های بین نوع پوشش‌های بیمه‌های بدنه و ثالث
پوشش بیمه شخص ثالث به دو دسته جانی و مالی تقسیم می‌شود. غرامت فوت و نقص عضو جزو دسته خسارت‌های جانی محسوب می‌شوند. هم‌چنین هزینه جبران خسارت‌های وارده به خودرو و اموال افراد زیان‌دیده جزو دسته خسارت مالی هستند. البته در این دسته‌بندی، خسارات وارده به خودرو راننده مقصر پوشش داده نمی‌شود. به‌همین دلیل است که بیمه بدنه در کنار بیمه شخص ثالث خریداری می‌شود.

پوشش بیمه بدنه به دو نوع پوشش اصلی و پوشش اضافی دسته‌بندی می‌شود. پوشش اصلی بیمه بدنه شامل برخورد خودرو با جسم ثابت یا متحرک، سرقت کلی اتومبیل، واژگونی، آتش‌سوزی و انفجار خودرو می‌شود. پوشش‌های اضافه بیمه بدنه مفید و کاربردی هستند البته برای بهره‌مندی از این پوشش، هزینه حق بیمه بیشتر می‌شود. بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله، سرقت قطعات فابریک و غیر فابریک خودرو، هزینه ایاب و ذهاب تا مدت معین، اسید‌پاشی، شکستن شیشه و نوسانات قیمت خودرو در بازار، از موارد پوشش اضافه بیمه بدنه آسماری است.

۷- فرآیند صدور بیمه؛ صدور بیمه بدنه به بررسی کارشناسان نیاز دارد
صدور بیمه شخص ثالث به‌سرعت انجام می‌شود و مشتری در برخی از سایت‌ها امکان خرید آنلاین بیمه شخص ثالث را دارد. بلافاصله با تکمیل مدارک مورد‌نیاز شرکت بیمه، امکان صدور بیمه شخص ثالث وجود دارد. اما برای خرید بیمه بدنه اتومبیل باید ابتدا شرکت بیمه را از سلامت خودروی خود مطمئن سازید. به‌این منظور، کارشناس بیمه خودروی شما را از نظر سلامت بررسی می‌کند. بعد از تایید کارشناس امکان صدور بیمه بدنه وجود دارد.

بیمه آسماری؛ انتخابی هوشمندانه برای خرید بیمه بدنه و شخص ثالث
در این محتوا سعی داشتیم تا ۷ تفاوت بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث را بیان کنیم. حق بیمه پرداختی، اجباری‌بودن بیمه شخص ثالث، میزان فرانشیز، سقف پوشش و فرآیند صدور بیمه شخص ثالث با بیمه بدنه از تفاوت‌های اصلی به‌شمار می‌روند. اما با‌وجود تفاوت‌هایی که دارند، هر‌دو بیمه برای آسایش رانندگان واجب است. شرکت آسماری با ارائه تخفیف‌های ویژه و قیمت‌های مناسب برای انواع بیمه اتومبیل، از رانندگان در‌مقابل خطرات احتمالی محافظت می‌کند. برای دریافت مشاوره رایگان جهت خرید بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه، با یکی از شعب بیمه آسماری تماس بگیرید.

تجارتخانه آراد برندینگ | طلق پلاستیکی