به گزارش برداشت روز، علیرضا صدیقی زاده مدیرعامل پتروشیمی کارون بابیان اینکه پتروشیمی کارون بهمنظور جلوگیری از خام فروشی در صنعت پتروشیمی ایجادشده، گفت: با تکمیل زنجیره ارزش و راهاندازی خط MDI فرآیندهای این شرکت تکمیل میشود.
صدیقی زاده با اشاره به حادثهای که اخیرا در این پتروشیمی رخداده، گفت: تامین کلر منطقه کار جدیدی در ایران است. ما سعی کردهایم تجربه جابجایی کلر از طریق کپسول را در پتروشیمی کارون با متدهای روز دنیا اجرایی کنیم اما روز شنبه پیش تخلیه مخزن تانکر در ساعت نامناسب انجام شد. ساعت ۳ عصر گرمترین ساعت روز برای انجام این کار است و بهتر بود در غروب یا اول صبح این تخلیه انجام میشد تا این اتفاق رخ ندهد.
وی با تاکید بااینکه با سیستمهای واکنش سریع که در منطقه تعبیهشده و هماهنگی بین شرکتهای منطقه بهمحض رخ دادن این حادثه واکنش سریع صورت گرفت، ادامه داد: میزان نشتی که در این حادثه داشتیم در حدود یک دقیقه بود و حدود ۳۰ دقیقه بعد هم اثرات ناشی از این نشت از محل جمع شد.
صدیقی زاده افزود: تمامی کسانی که در زمان وقوع این حادثه در این محدوده بودند به بیمارستان منتقل شدند که از این تعداد ۶۳ نفر با درمان سرپایی همان روز ترخیص شدند، ۵ نفر باقی ماندند که آنها نیز پریشب ترخیص شدند و از بین آنها دو نفر به بیمارستان آنهم برای انجام تست کرونا بازگشتند.
به گفته مدیرعامل شرکت پتروشیمی کارون این اتفاق در محدوده واحدهایی که کلر مصرف میکنند یک امر طبیعی است و قطعا خرابکاری نبوده و این اتفاق خطای انسانی بوده است.
وی بابیان اینکه تولید مجتمع با رفع تنگناها در سه ماه اول سال ۹۹، ۹۰% تولید نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ادامه داد: به لحاظ کیفیت MDI نیز در سال ۹۸ در حالت تولید آزمایشی بود و در سال ۹۹ توانستیم این محصول را باکیفیت مناسب قابلرقابت جهانی، به بازار عرضه کنیم.
علیرضا صدیقی زاده ادامه داد: با توجه به اینکه این شرکت در تأمین خوراک به شرکتهای مختلفی وابسته است و این وابستگی باعث میشود به ظرفیت اسمی خود نرسد، به این جمعبندی رسیدیم که پروژه تکمیلی برای خوراک هیدروژن و منوکسیدکربن را در شرکت پتروشیمی کارون فراهم کرده و یک افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی در تولیدات داشته باشیم.
به گفته وی شرکت پتروشیمی کارون بهعنوان تنها تأمینکننده پلی یورتان کشور شناخته میشود و همواره نقشی بیبدیل در جلوگیری از خروج ارز از کشور داشته است.
مدیرعامل پتروشیمی کارون با اشاره به اینکه صنایع پاییندستی خودرو، یخچال سازی، ساندویچ پنل، تشک، مبلمان از مشتریان محصولات کارون هستند، گفت: شرکت پتروشیمی کارون در حوزه TDI صد در صد و در حوزه MDI پنجاهدرصد نیاز کشور را تأمین میکند که با تکمیل زنجیره خوراک پیشبینی میکنیم در حوزه MDI نیز به صد درصد تأمین نیاز برسیم.
وی با اشاره به نقش پتروشیمی کارون در مقابله با ویروس کرونا، گفت: آبژاول یک ضدعفونیکننده مطمئن برای بیمارستانها، اماکن عمومی، معابر و… است و بعد از همهگیری کرونا، پتروشیمی کارون خط تولید آبژاول را با توجه بهضرورت تا سه برابر افزایش تولید داد و در این افزایش توانست بالای ۶ میلیون لیتر آبژاول را به استانهای متقاضی استفاده برساند و سعی بر آن شد تا تولید جلوتر از مصرف باشد.
صدیقی زاده در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: بر اساس استراتژی هلدینگ خلیجفارس طرح پروژه HYCO تعریف شد که مأموریت این پروژه این است که خوراک هیدروژن و مونواکسید کربن را تولید کند تا از وابستگی بیرون بیاییم.
او با تأکید بر اینکه این پروژه با سرمایهگذاری ۵۰ میلیون یورویی انجامشده است، افزود: امیدوارم با افتتاح این خط که طبق
وی ادامه داد: در بحث بومیسازی کاتالیستها و مواد شیمیایی بهعنوان یک رویکرد اساسی در سال جهش تولید واحد تحقیق و توسعه پروژههایی را تعریف کرده است که اصل انجام آنها از سال گذشته استارت خورده است. ما در حوزه بومیسازی دانش فنی و تولید تجاری کاتالیستهای موردنیاز کارون به فعالیت پرداختیم و مفتخر هستم بگویم در حوزه مهندسی محصول و تکمیل زنجیره ارزش پلی یورتان به مدد حمایت و اعتماد مدیریت و تشریکمساعی کلی ارکان سازمان به این مهم دستیافتیم.
مهدی نظری بابیان اینکه ماهیت فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی یکجور آزمونوخطا است، افزود: در شرکتهای پتروشیمی که یک بنگاه اقتصادی است و همهچیز بر اساس هزینه و فایده ملاک عمل است درصورتیکه حمایت و اعتماد و همکاری مدیریت ارشد سازمان و بدنه تولید نباشد نمیتوان پیشرفتی متصور شد و انتظار داشت کارهای تحقیقی و پژوهشی به ثمر برسد.
مدیر واحد تحقیق و توسعه شرکت پتروشیمی کارون ادامه داد: با توجه به حمایت مدیران سازمان واحد تحقیق و توسعه توانست در حوزه بومیسازی کاتالیستها و مواد شیمیایی تست میدانی نمونههای پیشساخته با کمک شرکتهای دانشبنیان قدمهای محکم و مؤثری بردارد. این پیشبینی را داریم که تا پایان سال سه کاتالیست اصلی و حیاتی پتروشیمی کارون و موردنیاز تولید پایدار بومیسازی شده و به تولید تجاری میرسد.
وی بابیان اینکه یکی از مهمترین مسائل که جزو فعالیت اصلی واحد تحقیق و توسعه است، کاهش بهای تمامشده است، گفت: در بازار ایزوسیاناتها، تولیدکنندهها و بازیگران اصلی آن به تعداد انگشتان دست هم نیست بنابراین شرایط ویژه کشور ما در عرصه تولید یک رسالت ویژهای را برای پتروشیمی کارون ایجاب میکند تا برای اینکه از این بازار بتوانیم در عرصه رقابت نقش خود را بهخوبی ایفا کنیم، فعالیتهایی که منجر به کاهش بهای تمامشده میشود را برنامهریزی و اجرا کند.
به گفته نظری ازجمله این فعالیتها، بازبینی و بازطراحی لایسنسور تولید ایزوسیاناتهاست. خط دو پتروشیمی کارون بدون حضور نمایندگان لایسنسور و با کمک و توان پرسنل پتروشیمی کارون مراحل پیش راهاندازی را سپری کرد در حوزه بازطراحی این واحدهای عملیاتی که یونیک است با مدد دانش، تجربه و تخصص نیروهای بومی در مسیر بازطراحی ایجاد تغییرات لازم در لایسنسور هستیم که به کاهش بها تمامشده تولید کمک مؤثر میکند.
وی افزود: موضوع بعدی مهندسی محصول است. خط دو پتروشیمی کارون قابلیت تولید هشت گرید مختلف و پرکاربرد از MDI را دارد که این موضوع با توجه به دانش، تجربه و تخصص پرسنل پتروشیمی و بدنه عملیات و واحد تحقیق و توسعه کمک کرده تا به تولید تجاری و ارزآوری به کشور بپردازیم.
نظری گفت: در مجموعه پتروشیمی کارون یک واحد مستقل به نام کمیته خودکفایی وجود دارد. واحد تحقیقات با این واحد ارتباط و تعامل هماهنگ و پایداری دارد. آن فعالیتهایی که در حوزه بومیسازی قطعات و تجهیزات پرمصرف در خط تولید از جانب واحد خودکفایی پیگیری میشود در حوزه کاتالیستها و مواد شیمیایی صرفاً مربوط به کاتالیستها نیست در حوزه مواد شیمیایی هم بخشی که مربوط به آنتیاکسیدانهاست، پروژه تعریفشده است در مرحله تحقیقات اولیه و تولید نمونههای پروتوتایپ است.
وی در مورد موضوع بومیسازی در حوزه کاری خود گفت: بخش عمده فعالیتهای ما با کمک دانش، امکانات و تجهیزات شرکتهای دانشبنیان و مراکز علمی و تحقیقاتی رخ میدهد. طرح اولیه و ایده کار بر اساس نیازمندیهای تولید و پایش مشکلات تولید مطرح میشود در قالب یک پروژه پژوهشی با جلب هماهنگی شرکتهای دانشبنیان و مراکز علمی و تحقیقاتی و دانشگاهی شکل میگیرد و ممکن است یک بخش برونسپاری کامل باشد بخشی هم با استفاده از امکانات و تجهیزات پتروشیمی کارون انجام میشود.