به گزارش سایت برداشت روز.قیمت انواع درایو نوری با برندهای معتبر در ماه شهریور ۱۴۰۲ به شرح زیر میباشد:
درایو نوری ایسوس SDRW-08D2S-U LITE
ASUS SDRW-08D2S-U LITE
۸۹۰,۰۰۰ تومان
درایو نوری ایسوس ZenDrive U9M
ASUS ZenDrive U9M
۱,۷۵۰,۰۰۰ تومان
درایو نوری اچ پی GP70N
HP GP70N
۱,۳۰۰,۰۰۰ تومان
درایو نوری ایسوس DRW-24B1ST
ASUS DRW-24B1ST
۷۵۰,۰۰۰ تومان
درایو نوری ترنسند TS8XDVDS
Transcend TS8XDVDS
۹۲۰,۰۰۰ تومان
درایو نوری ایسوس DRW-24D5MT
ASUS DRW-24D5MT
۴۳۰,۰۰۰ تومان
درایو نوری ایسوس ZenDrive U8M
ASUS ZenDrive U8M
۲,۲۸۰,۰۰۰ تومان
درایو نوری لایت آن eBAU108
LiteOn eBAU108
۹۴۵,۰۰۰ تومان
درایو نوری لایت آن iHAS124
LiteOn iHAS124
۷۴۰,۰۰۰ تومان
درایو نوری ایسوس ZenDrive V1M
ASUS ZenDrive V1M
۱,۷۴۰,۰۰۰ تومان
نکات مهم برای خرید دی وی دی رایتر
برای خرید درایو نوری یا دی وی دی رایتر، حتماً نکات زیر را مدنظر قرار دهید.
نوع کاربری دی وی دی رایتر
دی وی دی رایترها در دو نوع اکسترنال و اینترنال عرضه میشوند. در کیسهای کامپیوتر، فضایی برای قرارگیری درایو نوری در نظر گرفته شده است. دی وی دی رایتر اینترنال، در این فضا به صورت ثابت قرار میگیرد و از طریق کابل به مادربرد متصل میشود. بعضی لپتاپها نیز دارای دی وی دی رایتر اینترنال هستند. اتصال مستقیم درایو نوری به مادربرد، باعث میشود سرعت خواندن و نوشتن در این درایوها بالاتر باشد.
اما دی وی دی رایتر اکسترنال، از طریق کابل به درگاه یو اس بی کامپیوتر یا لپتاپ متصل میشود. اتصال درایو نوری به کامپیوتر با استفاده از کابل USB باعث میشود تا سرعت آن نسبت به درایوهای اینترنال کمتر باشد. مزیت دی وی دی رایتر اکسترنال، در راحت بودن جابجایی آن است. از نظر قیمت، دی وی دی رایتر اکسترنال از اینترنال گرانتر است. اگر میخواهید بخشی از فضای کیس یا لپتاپ شما به وسیله درایو نوری اشغال نشده و برای مقاصدی نظیر نصب هارد SSD استفاده شود، بهتر است خرید دی وی دی رایتر اکسترنال را مدنظر قرار دهید. اما اگر سرعت خواندن و نوشتن بالا و نیز طول عمر بیشتر درایو نوری برایتان مهم است، بهتر است درایو نوری اینترنال را تهیه کنید.
نوع درایو
قصد استفاده از چه نوه دیسکهایی را دارید؟ دیسکهای نوری در انواع مخلتف CD، DVD و بلوری (Blue-ray) وجود دارند. اگر میخواهید هیچگونه نگرانی بابت پشتیبانی درایو نوری از انواع دیسک نداشته باشید، خرید درایو بلوری را توصیه میکنیم. درایو نوری بلوری، توانایی خواندن و نوشتن روی انواع دیسک بلوری، دیویدی و سیدی را دارد. اما اگر تنها از CD و DVD استفاده میکنید، خرید دی وی دی رایتر را توصیه میکنیم که از انواع CD و DVD پشتیبانی میکند.
نحوه اتصال دی وی دی رایتر به کامپیوتر
تمامی دی وی دی رایترهای مدرن، با استفاده از کابل SATA به مادربرد متصل میشوند. در مادربردهای قدیمی، دی وی دی رایتر با استفاده از کابل IDE به مادربرد متصل میشد. اگر مادربرد شما خیلی قدیمی باشد، برای استفاده از درایوهای نوری مدرن، یا باید مادربرد خود را ارتقا دهید، یا این که باید از تبدیل SATA به IDE استفاده کنید.
سرعت
سرعت خواندن و نوشتن را باید هنگام خرید درایو نوری مدنظر قرار دهید. سرعت خواندن یا نوشتن به صورت ترکیبی از یک عدد و حرف X نشان داده میشود. حرف X، نشاندهنده سرعت پایه برای خواندن یا نوشتن روی یک فرمت خاص از دیسک نوری است. برای مثال، سرعت پایه خواندن اطلاعات از روی CD، برابر با ۱۵۰ کیلوبیت بر ثانیه است. حال اگر سرعت خواندن اطلاعات از روی یک سی دی توسط درایو نور برابر با ۸X باشد، یعنی آن درایو نوری تا ۸ برابر بیشتر از سرعت پایه، توانایی خواندن اطلاعات از روی CD را دارد.
پشتیبانی از فرمت ها
دیسکهای نوری، شامل انواع مخلتفی میشوند. مثلاً دی وی دیها شامل انواعی نظیر DVD+R و DVD-R هستند. یا سی دیها شامل انواع CD-R و CD-RW هستند. هنگام خرید درایو نوری به پشتیبانی آن از انواع فرمت دیسکها توجه کنید.
سازگاری با سیستم عامل
استفاده از درایو نوری، در گرو شناسایی آن توسط سیستم عامل است. گاهی نصب درایور برای شناسایی درایو نوری توسط سیستم عامل ضروریست. بیشتر دی وی دی رایترهای اکسترنال نیز به راحتی و هنگام اتصال به کامپیوتر با کابل، توسط سیستم عامل شناسایی میشوند. بنابراین هنگام تهیه درایو نوری، به سازگاری آن با سیستم عاملی که روی کامپیوترتان نصب است نیز دقت کنید.