به گزارش برداشت روز، به نقل از فکر اقتصادی؛ نمایشگاه بورس، بانک، بیمه و فرصت های سرمایه گذاری در حالی در شیراز برگزار شد که منطقه ویژه اقتصادی لامرد با دست پر به این نمایشگاه آمده است و این کانون بزرگ صنعتی در جنوب استان فارس با مزیت ها فراوان و فرصتهای متنوع می تواند میزبان سرمایه گذاران داخلی و خارجی باشد. صاحبان سرمایه در منطقه ویژه اقتصادی لامرد از معافیت های مالیاتی و گمرکی برخوردارند و از نظر تامین امکانات زیر ساختی دغدغه ای نخواهند داشت. دسترسی به معادن غنی، منابع انرژی و کرویدورهای ارتباطی و همچنین دسترسی آسان به آلومینیوم مذاب در منطقه ویژه اقتصادی لامرد، شرایط ویژه ای برای سرمایه گذاران فراهم است. منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر لامرد در طرح جامع خود زون مربوط به تولید برق و انرژی پیش بینی کرده و در هر صورت فرصت های متنوع پیش رو سرمایه گذاران می باشد. امروز سری به نمایشگاه بین المللی شیراز و غرفه منطقه ویژه اقتصادی لامرد زده و با فرصت های سرمایه گذاری در آن منطقه آشنا شوید و انتخابی شایسته و پر سود داشته باشید.
فریدون فدایی دولت مجری طرح صنایع انرژی بر لامرد و پارسیان و مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد در گفت و گویی با خبرنگاران حاضر در نمایشگاه ، مهم ترین پتانسیل های این منطقه را برشمرد و از سرمایه گذاران دعوت کرد با حضور در غرفه منطقه ویژه اقتصادی لامرد در نمایشگاه بین المللی شیراز واقع در شهرک گلستان، سالن سرو، به صورت مستقیم با مدیران و کارشناسان سرمایه گذاری این منطقه به گفت و گو نشسته و از امتیازات بی نظیر و شرایط سرمایه گذاری مطلع شوند.
وی با اشاره به بهره برداری پرافتخار بزرگ ترین و مدرنترین کارخانه تولید شمش آلومینیوم ایران در منطقه ویژه اقتصادی لامرد که به صورت ویدئو کنفرانس و به دستور رئیس جمهور و با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت در اردیبهشت ماه امسال انجام شد، گفت: در هفته های آتی نخستین محموله شمش مجتمع آلومینیوم جنوب(سالکو)، در منطقه ویژه اقتصادی به فروش می رسد.
وی افزود: در فاز نخست در این مجتمع سالانه ۳۰۰ هزارتن آلومینیوم تولید می شود و تا کنون از ۲۵۸ دیگ (سلول) موجود، ۶۰ دیگ وارد مدار تولید شده است.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد با بیان اینکه با بهره برداری از مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب، شرایط برای ایجاد واحدهای صنعتی در حوزه صنایع پایین دست آلومینیم در این کانون صنعتی راهبردی فراهم است، ادامه داد: سرمایه گذاری در صنایع پایین دست آلومینیم سبب اشتغالزایی چند برابری، افزایش ارزش افزوده و سودآوری بالایی خواهد داشت و نیاز داخلی و خارجی نیز فراهم می شود، برای اطمینان خاطر سرمایه گذاران با مدیران مجتمع صنایع آلومینیم جنوب توافق کرده ایم که بخشی از تولیدات مجتمع آلومینیوم جنوب با هدف ایجاد ارزش افزوده به صنایع پایین دست جهت تولید محصولات از جمله کابل، ریخته گری، قطعات خودرو، ورق های عریض، قوطی های نوشابه، فویل های آلومینیومی و دیگر صنایع مرتبط با این حوزه اختصاص یابد که تحقق این مهم و ورود سرمایه گذاران به حوزه پایین دست آلومینیم اشتغال بیشتر و جلوی خام فروشی را خواهد گرفت.
علاوه بر آن در شرایط فعلی که فروش نفت تقریباً متوقف شده و کشورمان نیاز به ارز دارد بخشی از نیاز ارزی کشور را با صادرات تولیدات واحدهای مذکور، تامین نماییم.
فدایی دولت با تاکید بر این که پارامترهای موجود در منطقه ویژه اقتصادی لامرد و ارتقای سرمایه گذاری های جدید می تواند اقتصاد استان فارس و مناطق پیرامونی منطقه ویژه لامرد را متحول سازد، ادامه داد: یکی از جذابیت های دیگر برای سرمایه گذاران، زون تولید برق و انرژی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد است که با توجه به شرایط ویژه اقلیمی و تابش نور خورشید و همچنین حمایت های دولت در خرید تضمینی برق و باتوجه به توسعه طرح های انرژی بر در این منطقه نیز این ظرفیت فراهم است که نیروگاههای کوچک و بزرگ برق در این منطقه مستقر شوند.
به گفته این مدیر ارشد صنعتی، اخیرا برق تولیدی یکی از واحدهای ۱۰ مگاواتی انرژی خورشیدی وارد مدار شده است.
فدایی دولت ایجاد صنایع فرآوری مواد معدنی را از دیگر ظرفیت های موجود در منطقه ویژه اقتصادی لامرد برشمرد و گفت: استفاده از منابع و ظرفیت های معادن موجود در منطقه لامرد همچون دولومیت، سیمان، سیلیس، گچ و آهک از ظرفیت های منطقه لامرد برای استقرار واحدهای صنعتی است.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی با تاکید بر فراهم بودن زیرساخت ها و امکانات زیربنایی در این منطقه اظهار کرد: هم اکنون آب، برق، گاز و اینترنت و شبکه تلفن و جاده های دسترسی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد در دسترس سرمایه گذاران است و به لحاظ تامین آب مورد نیاز صنعت، تا سقف ۶۰ لیتر بر ثانیه امکان تامین آب را داریم که یک اتفاق کم نظیر در کشور و استان فارس است. همچنین تا افق ۱۰ ساله، گاز مورد نیاز صنایع مستقر در منطقه تامین شده است.
وی از فعالیت و خدمات دهی گمرک منطقه ویژه اقتصادی لامرد به واحدهای صنعتی مستقر در سایت صنایع انرژی بر لامرد خبر داد و گفت: با پیگیری های انجام شده، تمامی رویه های گمرکی در گمرک منطقه ویژه لامرد فعال شده است که اطمینان خاطری برای استمرار فعالیت سرمایه گذاران می باشد.
وی همچنین در بخشی از سخنان خود از انعقاد تفاهم نامه با اتاق بازرگانی ایران و قطر خبر داد و افزود: این تفاهم نامه گامی موثر در معرفی ظرفیت های این منطقه به بازرگانان و سرمایه گذاران قطری خواهد بود که این امکان باتوجه به وجود مزیت گمرک و فرودگاه بین المللی لامرد در مجاورت این منطقه برای سرمایه گذاران قطری نیز این شرایط فراهم است که با ایجاد انبارها و استفاده از ظرفیت فرودگاه، محصولات مختلف اعم از کشاورزی، شیلات و… را به کشور قطر صادر کنند.
به گفته وی یکی از اهداف این تفاهم نامه در راستای توسعه سرمایه گذاری در منطقه ویژه لامرد و برگزاری همایش ها و گردهمایی ها برای معرفی فرصت های سرمایه گذاری این منطقه می باشد که هم اکنون فعالیت ها در چارچوب این تفاهم نامه آغاز شده است.
وی افزود: شعب بانک ملی و تجارت در منطقه ویژه اقتصادی لامرد راه اندازی شد که این اقدام میتواند منجر به تسهیل در انجام امور بانکی سرمایه گذاران شود.
به گفته مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد، انجام امور سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی لامرد، با کمترین بروکراسی اداری و در کوتاه ترین زمان ممکن امکان پذیر است.
فدایی دولت در خصوص برنامه های توسعه سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی لامرد گفت: بخشی از اراضی منطقه ویژه لامرد به شهرک آلومینیوم با عنوان «آلوم شهر» اختصاص دارد که سرمایه گذاران از نظر تامین مواد مذاب آلومینیوم و شمش آلومینیوم، دغدغه ای نخواهد داشت که از هلدینگ ها و سرمایه گذاران حوزه صنعت آلومینیم دعوت گرفته شد و از این منطقه بازدید کردند.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی لامرد به برنامه های این منطقه برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی اشاره کرد و اظهار داشت : قرار بود همایش هایی در کشورهای عمان، قطر و امارات با هدف معرفی ظرفیت ها و فرصت های منحصر به فرد منطقه ویژه اقتصادی لامرد برگزار شود که متاسفانه شیوع ویروس کرونا این امر را به تعویق انداخت البته همچنان با برگزاری تورهای مجازی، سرمایه گذاران از طریق وب سایت سه زبانه این منطقه می توانند از هر گوشه دنیا از ظرفیت ها و زیرساخت های منطقه بازدید کنند و کارشناسان و مدیران ما آماده ارائه خدمات به متقاضیان سرمایه گذاری هستند.
وی یادآور شد: ظرفیت ها و زیرساخت های منطقه ویژه اقتصادی لامرد مورد تایید ۵۰ گروه سرمایه گذاری که در یک سال گذشته از این منطقه بازدید کرده اند قرار گرفته و خوشبختانه همگی متفق القول بر وجود ظرفیت های منحصر به فرد در منطقه ویژه اقتصادی لامرد، مُهر تایید زدند.
وی ادامه داد: همچنین سندیکای آلومینیوم ایران با اعزام نمایندگان خود به این منطقه زیرساخت های مورد نیاز صنایع پایین دستی آلومینیوم در منطقه ویژه اقتصادی لامرد را مورد تایید قرار داد.
فدایی دولت با تاکید بر این که تمام تلاش مان آن است که دغدغه سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی لامرد به حداقل برسد بیان کرد: از جمله این اقدامات تلاش برای تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی است که در این راستا با امضای تفاهم نامه ای با شرکت تامین سرمایه امین که بزرگ ترین و اولین شرکت مطرح در زمینه تامین سرمایه در گردش در کشور است و همچنین با امضای تفاهم نامه ای با مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، تلاش کردیم دغدغه تامین سرمایه شرکتها و فعالان بخش خصوصی به حداقل ممکن برسد.
وی در پایان با دعوت مجدد از صاحبان سرمایه برای سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی لامرد تاکید کرد: امتیازات ویژه ای که به سرمایه گذاران در این منطقه داده می شود در سطح کشور کم نظیر است و امیدوارم سرمایه گذاران از این فرصت نهایت بهره را برای توسعه صنعتی کشور و ایجاد ارزش افزوده صنعتی ببرند.