به گزارش برداشت روز، به نقل از روابط عمومی گروه فراب، وزیر امور خارجه سریلانکا در این دیدار با ابراز خرسندی از حضور در اين نشست و ديدار با مدير عامل گروه فراب، اظهار داشت: فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر در حوزه تکنولوژی، آموزش و توسعه صنعتی بسیار شگرف و قابلتوجه بوده است.
صبری، ضمن استقبال از اقدامات گروه فراب، اجرای «پروژه اومااویا» را نماد برجستهای از دوستی و ارتباطات شایسته دو ملت و دولت ایران و سریلانکا برشمرد و گفت: این پروژه نتیجه همکاری و روابط دوستانه و دیپلماتیکی است که بین ایران و سریلانکا از سالیان پیش وجود داشته است و همواره دوست ایران بودیم و میخواهیم به دوستی خود ادامه دهیم.
مدیرعامل گروه فراب در این دیدار به تشریح موفقیتهای فراب در پروژههای توسعهای پرداخت و در ادامه اظهار داشت: کشور ایران در سالهای اخیر در تربیت نیروهای تخصصی نسبت به سایر کشورها گامهای ارزشمندی را برداشته است بهطوریکه میتوان گفت با ذخیره عظیمی از نیروهای زبده و ماهر در سطح کلان مواجه هستیم که در نوع خود بینظیر است و سطح علمی بالای متخصصان، اساتید و دانشگاهیان ایران موجب شده ایران نیز بهعنوان یکی از کشورهای صادرکننده خدمات فنی و مهندسی میان کشورهای صاحبنام این حوزه مطرح باشد و حضور شرکتهایی همچون فراب نیز با گروهی متشکل از متخصصان شایسته و باسابقه مهندسی و مدیریت توانسته نمونه بارزی از رشد صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران در سالهای اخیر را نشان دهد.
دکتر وکیلی تأکید داشت: ازآنجاییکه تاثیر خدمات متخصصان و مهندسین در توسعه زیرساختهای کشورها به شکل قابلتوجهی محسوس بوده است، گروه فراب نیز توانسته بهعنوان یک پیمانکار عمومی در بازارهای منطقهای و در پروژههای مهم در کشورهاي مختلف با تشکیل سازمان اجرایی برای هر پروژه، تقسیم قرارداد اصلی میان پیمانکاران در قالب قراردادهای تأمین، نصب و راهاندازی و… مشارکت نماید که ازجمله آن پروژهها میتوان به «اومااویا» اشاره کرد.
اومااویا از افتخارات مهندسان ایرانی و سريلانكايي است
مدیرعامل گروه فراب با ابراز خرسندی از موفقیتهای بهدستآمده پروژه اومااویا برای مردم سریلانکا، از توانمندی مهندسان ایرانی در اجرای این طرح تجلیل کرد و اجرای چنین پروژههایی را نمادی از اقتدار، عزت و سربلندی روزافزون ایران اسلامی در سطح منطقه و آسیا برشمرد. پروژه چندمنظوره اومااویا در جنوب شرقی کشور سریلانکا و در فاصله 200 کیلومتری پایتخت این کشور واقعشده و شامل دو سد دایرابا و پوهولپولا، نیروگاه آبی 120 مگاواتی و 24 کیلومتر تونل انتقال آب است و گروه فراب، پیمانکار (EPC) طراحی، تأمین و ساخت این پروژه بود و از بهروزترین دانشها و فناوریها و تجهیزات ساخت داخل در اجرای این پروژه استفاده کرد بنابراین میتوان گفت که از بزرگترین پروژههای صدور خدمات فنی و مهندسی شرکتهای ایرانی به شمار میرود.
جزئيات این پروژه شامل دو سد بتنی وزنی، 27 کیلومتر تونل، نیروگاه زیرزمینی 120 مگاواتی، سویچ یارد، خط انتقال برق فشارقوی به طول 23 کیلومتر و شفتهای قائم متعدد با مجموع طول 845 متر است.
گفتني است هدف اول از احداث این پروژه، انتقال سالیانه 150 میلیون مترمکعب آب از مناطق پرباران به مناطق خشک پاییندست برای مصارف شرب و کشاورزی و بهبود آبیاری پنج هزار هکتار زمین کشاورزی است .
طراحی و ساخت شفت عمودی که در این پروژه مورد استفاده قرار گرفته، بزرگترین شفت عمودی است که برای اولینبار در ایران ساخته شده است. ارتفاع این شفت بیش از 618 متر بوده و حفاری آن به روشی کاملا نوین انجام شده است. در پروژههای مشابه معمولاً لولهها از پایین به بالا نصب میشوند اما با توجه به شرایط خاص زمینشناسی منطقه و قطر 3.2 متری شفت عمودی نیروگاه و قرارگیری سامانه پوشش فلزی لولهها از بالا به پایین بهصورت عمودی در این پروژه، لولههای استیل به طول هر قطعه 9 متر از بالا به پایین نصب شد.
علت این کار شرایط خاص زمینشناسی منطقهاي بوده است و به دلیل ریزشهای دیواره امکان نصب لوله از پایین میسر نشد لذا با ابتکار متخصصان و مهندسان مکانیک دانشگاه صنعتی شریف، این لولهها از ارتفاع بالا (600 متری) نصب و جوش داده شد و به سمت پایین آمد بهنحویکه وزن سازه فلزی داخل لاینینگ در انتها بالغ بر هزار تن رسید.
حفاری تونل بلند آبرسان موفقیت چشمگیر گروه فراب در سریلانکا
حفاری تونل بلند آبرسان پروژه چندمنظوره اومااویا در کشور سریلانکا به طول 15290 متر، با موفقیت توسط گروه فراب به پایان رسیده است. حفاری این تونل که یکی از طولانیترین تونلهای انتقال آب در کشور سریلانکا به شمار میرود، با دو دستگاه حفاری مکانیزه TBM یکی از بخش ورودی و دیگری از بخش خروجی تونل انجام شد و با به هم رسیدن این دو دستگاه، حفاری تونل به پایان رسید.
شرایط زمینشناسی این تونل 15.5 کیلومتری ازنظر ریزش و نشت آب بسیار پیچیده بود و در حین حفاری، عملیات تزریق و آببندی نیز اجرا شد تا نشت آب در تونل کنترل شود.
مسئولیتپذیری اجتماعی گروه فراب
دكتر وکیلی ایفای نقش شركتها در حوزه مسئولیت اجتماعی را حیاتی و اجتنابناپذیر و یك تكلیف دانست و گفت: این اقدام میتواند به نوبه خود ضامن تعامل و تحكیم ارتباط با مردم و زمینهساز پویایی و رشد و شكوفایی شركتها تلقی شود. به همین دلیل در جریان این پروژه، گروه فراب با تعهد بیپایان نسبت به کیفیت، حفظ و بهبود سلامت، توجه به ایمنی و نگهداری از محیط زیست تلاش کرد با پایش مستمر عوامل محیطی زیانآور در همه کارگاهها و انجام اقدامات اصلاحی اثربخش تا حد زیادی رضایت ساکنین مناطق سریلانکا را نسبت به مسائل زیست محیطی به همراه آورد و از بروز بسیاری از چالشها و مشكلات جلوگیری نماید. گروه فراب در حوزه مسئولیت اجتماعی دست به فعالیتهای داوطلبانه و خیریه نیز مانند ساخت جاده دسترسی و تأمین آب برای مردم محلی سریلانکا زده است. در راستاي اين اقدامات نشان عالي مسئوليت اجتماعي در سال 1401به گروه فراب اهدا شد.