به گزارش برداشت روز، محمد کاظم شجاعی با بیان اینکه این آزمونها با حضور ۴۶ آزمایشگاه از کشورهای مختلف برگزار شد، افزود: آزمایشگاه فولاد هرمزگان بهعنوان تنها آزمایشگاه مشارکتکننده از جمهوری اسلامی ایران، موفق به کسب عملکرد Excellence شد.
کارشناس سیستم مدیریت کیفیت شرکت فولاد هرمزگان تأکید کرد: برنامه کنترل کیفیت آزمایشگاه یکی از جنبههای کلیدی جهت حصول اطمینان از مناسب بودن دادههای منتشرشده برای اهداف کیفی است. اعتبار نتایج آزمون به این معناست که پارامترهای مربوط به دقت و درستی اندازهگیری مورد بررسی و تجزیهوتحلیل قرار گرفته است.
وی در خصوص برنامههای کنترل کیفیت در آزمایشگاه عنوان کرد: این برنامهها به دو گروه کنترل کیفیت داخلی و کنترل کیفیت خارجی تقسیم میشوند. یکی از معتبرترین برنامههای کنترل کیفیت خارجی در راستای حصول اطمینان از اعتبار نتایج، مشارکت در آزمونهای کفایت تخصصی است. در این مطالعات با هدف ارزیابی شایستگی آزمایشگاهها نمونههای آزمونی که غلظت آنها مشخص شده یا مقدار مشخصی به آنها تخصیص یافته، توسط سازماندهنده آزمون کفایت تخصصی (PT Body) بین آزمایشگاهها توزیع و توسط آزمایشگاههای مشارکتکننده اندازهگیری میشود.
شجاعی ادامه داد: آزمایشگاهها روشهای مورداستفاده در آزمایشگاه خود را برای آزمون نمونه موردنظر به کار میگیرند. بعد از گزارش نتایج توسط آزمایشگاه، سازماندهنده آزمون مهارت، نتایج را جمعآوری و بر اساس شاخصهای تعیینشده آزمایشگاهها را ارزیابی میکند. معیار ارزیابی شاخص Z score است که از انحرافات نتایج آزمایشگاهها و میانگین دادههای هر آزمایشگاه محاسبه میشود. نحوه ارزیابی آن به این صورت است که اگر Z Score <2 باشد، عملکرد آزمایشگاه قابلقبول و رضایتبخش است؛ درصورتیکه Z Score >3 <2 باشد، عملکرد آزمایشگاه سؤالبرانگیز است؛ در نهایت، اگر Z Score <3 باشد، عملکرد آزمایشگاه غیرقابلقبول خواهد بود.
کارشناس سیستم مدیریت کیفیت شرکت فولاد هرمزگان در پایان خاطرنشان کرد: خوشبختانه نتیجه ارزیابی فولاد هرمزگان در بهترین شرایط قرار داشت و موفق شدیم عملکرد Excellence از نظر آزمایشگاه و سازماندهنده مرجع را کسب کنیم.