به گزارش برداشت روز، بیمه دانشجویان به زبانی ساده، مختصر و مفید
اگر دانشجو هستید، احتمالاً تا بهحال اسم طرح بیمه دانشجویان تأمیناجتماعی به گوشتان خورده و شاید هم در تابلوهای محیطی شهری یا تابلوی اعلانات دانشکده یا خوابگاه، تبلیغات این طرح را دیده باشید. اگر هم برای اولین بار است که از برنامه و طرح سازمان تأمیناجتماعی در مورد بیمه دانشجویان اطلاع پیدا میکنید و تا به حال با چنین موضوعی برخورد نکردهاید و میخواهید بدانید بیمه دانشجویی تأمیناجتماعی چیست و چه مزایایی دارد، در این مطلب سعی کردهایم شما را با این نوع بیمه آشنا کرده و همه ابهامات در این مورد را برطرف کنیم.
بیمه دانشجویان تأمیناجتماعی به زبان ساده
بر اساس طرح بیمه دانشجویی تأمیناجتماعی که یکی از زیرمجموعههای «طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی» است، تمامی دانشجویان شاغل به تحصیل در هر مقطع تحصیلی و هر دانشگاهی در سراسر کشور در مقطع سنی ۱۸ تا ۵۰ سال، میتوانند با پرداخت حقبیمه، تحت پوشش تأمیناجتماعی قرار گرفته و از خدمات متنوع بیمهای این سازمان استفاده کنند. نکته مهم در این زمینه آن است که با توجه به اینکه برخی از دانشجویان تحت پوشش بیمه والدین خود هستند و از مستمری بازماندگان یا خدمات درمانی به تبع بیمه والدین خود استفاده میکنند، بیمه دانشجویی مانع ادامه استفاده این گروه از دانشجویان از مستمری و خدمات درمانی بیمه والدین نمیشود و دانشجویانی که مستمری بازماندگان دریافت میکنند، یا تحت پوشش بیمه درمانی پدر یا مادر خود هستند، در صورت پرداخت حقبیمه دانشجویی، همچنان مستمری بازماندگان را دریافت خواهند کرد و امکان ادامه استفاده از خدمات درمانی را هم خواهند داشت.
مزایای بیمه دانشجویی تأمیناجتماعی
با انعقاد قرارداد بیمه دانشجویی و پرداخت حقبیمه مقرر، افراد سابقه بیمهپردازی پیدا میکنند و این سابقه بعد از فارغالتحصیلی و اشتغال به کار، به سوابق بیمهپردازی دوران اشتغال یا سوابق بیمهپردازی اختیاری متصل میشود. حتی سابقه بیمه دانشجویی تأمیناجتماعی را میتوان به سایر صندوقهای بیمهگر نیز مانند صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر، صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق تأمیناجتماعی نیروهای مسلح و غیره منتقل کرد. مجموع سوابق بیمهپردازی که سوابق بیمه دوران تحصیل نیز در آن لحاظ میشود، در برقراری خدمات و حمایتهای کوتاهمدت و بلندمدت تأمیناجتماعی مؤثر خواهد بود.
چگونگی استفاده از خدمات درمانی تأمیناجتماعی در بیمه دانشجویان
دانشجویان بیمهشده و افراد تحت تکفل آنان میتوانند با پرداخت حق سرانه درمان، از خدمات و امکانات درمانی سازمان تأمیناجتماعی در سراسر کشور استفاده کنند. سرانه درمان، رقم ثابتی است که در بودجه هر سال کشور، تعیین میشود و متقاضی بیمه دانشجویی در صورت تمایل به استفاده از خدمات درمانی تأمیناجتماعی، باید علاوه بر حق بیمه ماهانه، به ازای خود و هر یک از افرادی که به صورت قانونی تحت تکفل متقاضی هستند، سرانه درمان را نیز پرداخت کند.
مبلغ حق بیمه دانشجویان
دانشجویان بعد از انتخاب درآمد مبنای کسر حق بیمه که به انتخاب فرد متقاضی بین حداقل دستمزد هر سال و حداکثر دستمزد مبنای کسر حق بیمه در هر سال متغیر خواهد بود، در پرداخت حقبیمه سه انتخاب دارند: نرخ حقبیمه دانشجویی ۱۲ درصد شامل خدمات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی، نرخ ۱۴ درصد با خدمات بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی و نرخ ۱۸ درصد شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت است. امسال مبلغ ریالی این نرخها (در صورت انتخاب حداقل دستمزد سال جاری بهعنوان مبنای محاسبه حق بیمه) به ترتیب حدود ۵۰۲، ۵۸۵ و ۷۵۲ هزار تومان است.
نحوه عقد قرارداد و پرداخت حق بیمه دانشجویان
برای ثبتنام در طرح بیمه دانشجویی، میتوان از طریق مراجعه سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمیناجتماعی به نشانی es.tamin.ir یا از طریق اپلیکیشن «تأمینم» (تأمیناجتماعی من) اقدام کرد. این در حالی است که ثبتنام حضوری در شعبه یا کارگزاری نیز ممکن است. حقبیمه را هم میتوان از طریق همان سامانه و اپلیکیشن «تأمینم» (تأمیناجتماعی من) یا مراجعه حضوری به شعب سازمان تأمیناجتماعی پرداخت کرد.
چنانچه در طی مراحل ثبتنام و انعقاد قرارداد به مشکل برخوردید؛ در هر ساعتی از شبانهروز و حتی در ایام تعطیل میتوانید با مرکز ارتباطات مردمی تأمیناجتماعی با شماره ۱۴۲۰ تماس بگیرید.