به گزارش برداشت روز، : بانک صادرات ایران سال جاری را با توجه به عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب و تحقق شعار تولید، دانشبنیان و اشتغال آفرین آغاز کرد. این بانک برنامههای خود را در سال ۱۴۰۱ با شتابی بیشتر از سالهای قبل بر مبنای تأمین مالی و توسعه تولید دانشبنیان قرار داده و برای افزایش سهم این حوزه راهبردی از تولید ناخالص ملی، همچنین پرداخت تسهیلات به صنایع اشتغالآفرین کشور، گامهای اساسی را در دستور کار خود قرار داده است.بانک ها به عنوان متصدیان بخش پولی اقتصاد کشور و به دلیل سرعت بازتاب سیاست های این بخش در کل جامعه، نقش بسیار موثری در ایجاد و حفظ رشد پایدار اقتصادی دارند. بنابراین بانک های کشور برای بقا و رقابت در محیط پویا نیاز دارند که به بررسی دقیق و ارزیابی عملکرد واحدها و نیروهای انسانی خود بپردازند.
اگر شاخص ها و روش های مناسبی معرفی شوند مدیران ارشد سازمان می توانند به هدایت بهتر نیروهای خود به طور اخص و هدایت بخش ها در جهت اهداف استراتژیک را به طور اعم بپردازند و همچنین شیوه های انگیزشی را با توجه به محرک های مناسب برای تشویق تعیین نمایند و به موقع مسئولیت خواهی را از بخش هایی که تعلل کرده اند به اجرا گذارند.
شناسایی موانع و مشکلات موجود در تسهیل و تسریع فعالیتهای حرفهای و تخصصی شعب از مهمترین نتایج بازدیدهای مستمر مدیرعامل و مدیران بانک صادرات ایران است که موجبات افزایش کیفیت و راندمان کاری و حصول نتایج مثبت مطابق با اهداف و سیاست های مورد نظر را فراهم آورده است.
محمدجواد جمالی نوبندگان نایب رییس دوم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره عملکرد مثبت بانک صادرات میگوید: «عملکرد مالی این بانک با ارتقای قابل توجهی مواجه شده و زمینه را برای تحقق جهش بزرگ آمادهتر کرده است.اقدامات و فعالیتهای بانک صادرات طی سال های اخیر امید به آینده را در ارائه خدمات نوین بانکی بیشتر کرده و در حال حاضر اعتماد عمومی به این بانک بالاست. وجود شعبات متعدد بانک صادرات در خارج از کشور را میتوان یک ظرفیت مطلوب قلمداد کرد که قطعا باید از این ظرفیت در روابط مالی فی مابین ایران و سایر کشورها بهره جست.»
براساس تازه ترین گزارش ماهیانه بانک صادرات منتهی به پایان تیرماه سال جاری در پنج بخش اصلی درآمدی شامل درآمدهای تسهیلاتی، سپرده گذاری، اوراق بدهی، سرمایه گذاری و کامزد ۱۳ هزار و ۹۲۶ میلیارد تومان درآمد محقق کرد، همچنین هزینه های این بانک در سه سر فصل اصلی به ۱۲ هزار و ۱۴۱ میلیارد تومان رسید که حاصل آن ثبت تراز درآمدی مثبت یک هزار و ۷۸۰ میلیارد تومان در سرفصل های اصلی درآمدی و هزینه ای است.
به گفته سید ضیاءالدین ایمانی، بانک صادرات در کنار شفاف سازی عملکرد، دقت لازم برای حفظ جایگاه سهامداران و سپرده گذاران، افزایش سودآوری در دستور کار مدیران این بانک قرار گرفته است وتلاش شد تا موضوع سرمایه گذاری از یک اداره کل به سطح معاونت ارتقا یابد.
از آنجاییکه بانکها غیر از سپردههای مردم و سرمایههای خود از منابع دیگری (دولتی) بهرهمند نمیشوند طبیعتاً برای ایفای مسئولیتهای اقتصادی و اجتماعی خود نیازمند جذب منابع هستند، ازاینرو برای اینکه بتوانند به تکالیف و مسئولیتهای اجتماعی خود عمل کنند لازم است مردم با افزایش سپردههای خود نزد بانکها به آنان در انجام هر چهبهتر وظایف خود یاری رسانند.
برنامهها و بودجه سال ۱۴۰۱ بانک صادرات ایران برای توسعه بانک و ارائه خدمات بیشتر و کیفیتر به مردم به ویژه اقشار محروم جامعه، تولیدکنندهها و صاحبان مشاغل، جامع، فراگیر و دورنگرانه است.
مدیرعامل بانک صادرات ایران با اعلام اینکه این بانک با توجه به نامگذاری سالجاری از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام سال «تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» آمادگی دارد تا برای اجرای شعار سال از تولیدات دانشبنیان و اشتغالآفرین حمایت کند، معتقد است که یکی از وظایف و رسالتهای اصلی بانک اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی، مردم و مشتریان است که برای تحقق این امر مهم، در نظر دارد با طراحی محصولات جدید و جذب منابع، روند تسهیلاتدهی به مردم تسریع شود.
یادآوری میشود که بانک صادرات برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان در قالب تبصره ۱۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ و تنظیم تفاهمنامه با صندوق نوآوری و شکوفایی در سال گذشته ۹هزار میلیارد ریال تسهیلات با نرخ ترجیحی تخصیص داد و علاوه بر این ۲۰هزار میلیارد ریال برای نیازهای متفرقه همین طرحها تامین مالی انجام شد.
بانک صادرات ایران به عنوان یکی از بانکهای محوری در شبکه بانکی کشور شناخته می شود که این امر موجب شده بخشهای مختلف اجرایی در کشور انتظارات زیادی از این بانک داشته باشند، دولت و مجلس به این بانک نگاه ویژهای داشته و نقش آفرینی مختلف اقتصادی از بانک صادرات را خواستارند. ۸ درصد سهام بانک صادرات ایران به دولت تعلق دارد و سایر سهام این بانک متعلق به مردم در قالب سهام عدالت ، کارگران و کارمندان است.
تاکید بر استفاده از ظرفیتهای بانک برای بهبود ترکیب منابع و مصارف، اصلاح ساختارهای مالی، توسعه بانکداری الکترونیک و وصول مطالبات از دیگر اقدامات بانک صادرات در کنار رعایت منابع و مصارف و کاهش هزینههای غیرضروری و افزایش رضایتمندی مشتریان برای بهینه شدن وضعیت شاخصهای عملکردی عنوان شده است.
گفتنی است، بر اساس اعلام شرکت اعتبار سنجی مشتریان بانکها، بانک صادرات ایران از میان ۵۰ عضو استفادهکننده از سامانه اعتبار سنجی و رتبهبندی اعتباری مشتریان به عنوان برترین بانک شناخته شد.